infa.lt

Lenkijos vice-premjeras: skirtingai nei kitos šalys – nebijome likti be rusiškų dujų

23 vasario
08:11 2022

 

Rusijos dujotiekio statyba

Grėsmė, kad Rusija nutrauks dujų tiekimą Europai, nusveria karinės invazijos į Ukrainą pavojų, įsitikinęs Lenkijos ministro pirmininko pavaduotojas ir valstybės turto ministras Jacekas Saszczynas. Interviu „Polskie Radio“ jis atkreipė dėmesį į tai, kad Varšuva tokiam scenarijui pasiruošusi, nes jos energetinis saugumas yra aukštas. O po metų ji gali net įgyti pilna nepriklausomybę nuo Maskvos, įsitikinęs politikas.

Lenkijos vicepremjeras ir valstybės turto ministras Jacekas Saszczynas tikina, kad jo šalis yra pasirengusi stabdyti dujų tiekimą iš Rusijos, nes Lenkijos dujų saugyklos užpildytos 80-90 proc.

„Visiškai kitokia situacija yra kitose šalyse, kurios yra labai priklausomos nuo rusiškų dujų, pavyzdžiui, Vokietijoje. Tai kelia didelę potencialią grėsmę Europai“, – sakė jis interviu „Polskie Radio“.

Jacekas Saszczynas atkreipė dėmesį į tai, kad Vokietija naudoja 50% rusiškų dujų. Be to, pastaraisiais metais ji daug nuveikė, kad ši apimtis būtų padidinta. „Nord Stream 2 turėtų prie to prisidėti“, – pridūrė jis.

Interviu viceministras paaiškino, kad Lenkija ilgus metus kuria infrastruktūrą, siekdama pagerinti savo energetinį saugumą. Kaip pavyzdžius jis nurodė dujų terminalą Lenkijos Svinouiscėje, Baltic Pipe dujotiekio statybą, kuri jau yra finišo tiesiojoje, ir kitas jungtis, be kita ko, Lietuvoje per Klaipėdos SGD terminalą (Independence).

„Visa tai teikia vilčių, kad ateinančiais metais pavyks iš esmės arba beveik visiškai įgauti nepriklausomybę nuo rusiškų dujų“, – tikino valstybės turto ministras.

„Grėsmė, kad bus užsuktos dujos yra gana reali, mes Lenkijoje esame tam pasiruošę, Europoje viskas daug blogiau. Taip pat esame atviri visiems kitiems galintiems kilti klausimams. Mes įvertinome grėsmes, kurios gali kilti kartu su Rusijos veiksmais Ukrainoje.

Darome prielaidą, jog tai ne karinės grėsmės, o kiti pavojai, susiję su kibernetinėmis atakomis ar energijos išteklių tiekimo sutrikimais. Laikom ranką ant pulso“, – interviu „Polskie Radio“ reziumavo jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 209

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Vygandas    -  2022-02-23, 14:37

    Lenkijai, Lietuvai, net žmonai rūpi Ukraina. But Vokietijai – dujos svarbiau…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Voverė    -  2022-02-23, 16:11

    Niekas niekam santykiuose tarp šalių niekada nerūpėjo ir nerūpi, visur yra tik šalių interesai, įsikalkite vieną kartą į galvą. Išskyrus mūsų Lietuvą, žinoma, kur viskas kitaip, o žmonės tiesiog vedžiojami už nosies.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...