infa.lt

Paskutinė taikos galimybė: Putinas, Bidenas ir Macronas surengs viršūnių susitikimą Europoje

21 vasario
20:59 2022

asociatyvi nuotr. Youtube stop kadras

Putinas, Bidenas ir Macronas susitarė surengti viršūnių susitikimą saugumo ir strateginio stabilumo klausimais Europoje.

Prieš tai vasario 24 dieną vyks JAV ir Rusijos užsienio reikalų ministrų Blinkeno ir Lavrovo derybos. Kaip patikslino Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki, derybos vyks tik tuo atveju, jei Rusija iki to momento neįsiverš į Ukrainą.

Vašingtonas mano, kad Rusija ruošiasi plataus masto invazijai, kurią Rusijos valdžia neigia. Rusija tvirtina, kad „padėtis Donbase paaštrėjo, Kijevas nepaiso susitarimų, sutelkė didžiąją dalį kariuomenės sąlyčio linijoje ir reguliariai apšaudo separatistus, įskaitant ir draudžiamos įrangos naudojimą“. Ukraina šiuos kaltinimus neigia.

Tačiau Bidenas ir Putinas priėmė Prancūzijos prezidento Macrono pasiūlymą susitikti viršūnių susitikime Europoje. Akivaizdu, kad Bidenas bandys nuraminti situaciją, o Macronas veiks kaip „trečioji šalis“.

Pagrindinė užduotis, su kuria dabar susiduria pasaulis, yra užkirsti kelią plataus masto karo veiksmams Europoje. Kaip pažymėta Eliziejaus rūmuose, grėsmė yra labai didelė.

Tuo tarpu Kremliuje šiandien vyko didžiosios valstybės Saugumo tarybos posėdis, kuriame pagrindinis klausimas buvo situacija Ukrainoje. Putinas neinformavo posėdžio dalyvių iš anksto apie ką bus tema.

Situacija Donbase (Ukrainoje) buvo pristatyta kaip sudėtinga, įskaitant tai, kad jo pakraščiuose sukauptos didelės Ukrainos karinės pajėgos, kurios gali bandyti jėga išspręsti nepripažintų respublikų klausimą.

Saugumo tarybos atstovai pristatė situaciją Donbase kiekvienas pagal savo kuruojamą sritį, o po to V.Putinas pristatė Rusijos Dūmos teikimą RF prezidentui dėl Donecko ir Luhansko nepripažintų respublikų pripažinimo iš Rusijos valstybės pusės.

Visi Saugumo tarybos nariai palaikė šį dokumentą, po ko Putinas pareiškė, kad sprendimas bus paskelbtas vėliau, bet dar šiandien.

Greičiausiai LLR ir DLR pripažinimas šiandien bus patvirtintas, tada Rusija galės teisiškai legaliai tiekti ginkluotę šiai teritorijai kaip valstybingumo statusą turinčiam subjektui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 242

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...