infa.lt

Visa informacija apie intelektinę nuosavybę – vienoje vietoje

02 vasario
14:04 2022

Sausio 31 d., pradeda veikti tarpinstitucinės informacijos ir konsultacijų internetinė svetainė intelektine.lt, kurioje visa informacija, susijusi su autorių ir gretutinėmis teisėmis, prekių ženklais ir dizainu, patentais ir topografijomis, komercinėmis paslaptimis ir juridinių asmenų pavadinimais, augalų veislėmis ir geografinėmis nuorodomis, apjungta ir bus prieinama vienoje vietoje.

Pasak teisingumo ministrės E. Dobrovolskos, ši svetainė – tai ne tik svarbus žingsnis link visuomenės žinomumo apie intelektinės nuosavybės teikiamas galimybes ir svarbą valstybės pažangai didinimo, bet ir yra teisinio švietimo platforma tiek verslui, akademinei bendruomenei, tiek ir plačiai visuomenei.

Šioje svetainėje galima rasti aktualiausią visų Lietuvos intelektinės nuosavybės srityje veikiančių institucijų – Teisingumo ministerijos, Kultūros ministerijos, Žemės ūkio ministerijos, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, Užsienio reikalų ministerijos, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Valstybinio patentų biuro, Muitinės departamento, policijos, teismų teikiamą informaciją apie intelektinės nuosavybės apsaugą.

Svetainės lankytojai gali greitai rasti atsakymus į dominančius klausimus, kaip veikia Lietuvos intelektinės nuosavybės teisinė ir administracinė sistema, sužinoti apie intelektinės nuosavybės sukūrimo ir jos panaudojimo tiek Lietuvoje, tiek užsienyje galimybes, apie intelektinės nuosavybės teisių įgijimo, šių teisių gynimo, paramos kuriant ir valdant intelektinę nuosavybę gavimo, visuomenės švietimo intelektinės nuosavybės apsaugos aspektus.

Vartotojai svetainėje gali rasti ne tik visų Lietuvoje veikiančių institucijų, susijusių su intelektine nuosavybe svarbiausias naujienas, bet ir matyti artimiausius renginius, mokymus, aktualijas intelektinės nuosavybės srityje.

Viena iš pagrindinių svetainės galimybių – nuotolinės konsultacijos, kurių metu vartotojai sulauks nuotolinių ekspertinių konsultacijų intelektinės nuosavybės apsaugos tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, registravimo, pažeistų teisių gynimo, intelektinės nuosavybės portfelio formavimo bei valdymo klausimais.

Internetinėje svetainėje informacija pateikta patogiai, koncentruotai, paprasta, suprantama kalba.

Tarpinstitucinės svetainės intelektine.lt administratorius ir teikiamos informacijos koordinatorius yra Valstybinis patentų biuras.

Svetainę planuojama dar labiau priartinti prie vartotojų poreikių, tad visuomenės pasiūlymai būtų itin naudingi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Visai kaip toje Rusijos reklamoje kur sakoma: "Sumokek mokesčius ir miegok ramiai"....

Ta nuotrauka straipsnio virsuje smarkiai jau apsidevejo, reiktu i nauja pakeisti, kur daugiau realybe atitinka.......

Laba ačiū už straipsnį. Iš tiesų žiniasklaida naudojama ne tik vienpusei propagandai, cenzūrai ir žodžio...

Ukraina laukia taves......

Nėra jokių konservatorių Lietuvoje, nėra tokios partijos. Jei būtų konservatorių partija, tokių nesąmonių Lietuvoje nebūtų....

Aktuali tema, gal net gyvybiškai reikšminga. Išties vakarai (idėjos, vizijos prasme) atsidūrė aklavietėje. Nors ne...