infa.lt

Marihuana, net ir nedidelėmis dozėmis, mažina vyrų vaisingumą

03 vasario
09:30 2022
Marihuanos suktinė

youtube stop kadras

Amerikiečių mokslininkai įrodė, kad net nedidelės kanapių dozės neigiamai veikia vyrišką pajėgumą. Tai reiškia, kad šeimą planuojantys vyrai turėtų persvarstyti savo požiūrį į marihuanos rūkymą.

Oregono universiteto mokslininkai pirmą kartą pademonstravo, kad reguliarus marihuanos vartojimas neigiamai veikia vyrų reprodukcinės sistemos sveikatą. Eksperimentuose su primatais jie įrodė, kad kanapės žymiai sumažino sėklidžių dydį ir testosterono organizme kiekį.

Eksperimento metu buvo tiriami sveiki vaisingo amžiaus gyvūnai, kurie jau dauginosi anksčiau. Septynis mėnesius jiems kartą per dieną buvo duodama pagrindinė psichoaktyvioji marihuanos medžiaga – delta-9-tetrahidrokanabinolis (THC). Dozavimas buvo pagrįstas medicininės marihuanos žmonėms rekomendacijomis, todėl atspindėjo dabartinį asmens suvartojimą.

THC vartojimas buvo susijęs su reikšmingais neigiamais pokyčiais. Primatams sumažėjo testosterono kiekis, o sėklidžių dydis susitraukė daugiau nei 50 procentų.

Padidinus dozes (atitinkamai spermatozoidų vystymosi ciklui), rezultatai dar pablogėjo. Tai rodo galimą nuo dozės priklausantį poveikį, aiškina mokslininkai.

„Rezultatai atitinka ankstesnius tyrimus apie panašų THC poveikį moterų reprodukciniams hormonams ir menstruaciniam ciklui“, – informuojama tyrimo išvadose.

Atsižvelgiant į nuolat augantį marihuanos vartojimą, ypač tarp reprodukcinio amžiaus vyrų, reikėtų atsižvelgti į stiprų neigiamą poveikį žmogaus vaisingumui, teigia autoriai. Daroma prielaida, kad THC gali turėti ilgalaikį poveikį, sumažinant vaikų turėjimo tikimybę viso gyvenimo eigoje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 212

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vytas    -  2022-02-03, 13:15

    Kur lietuvių kalboje yra toks žodis kaip „marichuana”? Neklaidinkite ir vadinkite teisingai.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....