infa.lt

Rusijos URM pareiškė, kad Vakarų žiniasklaidos ažiotažas dėl Ukrainos pasiekė aukščiausią marazmo lygį

30 sausio
09:21 2022
Rusijos URM

Rusijos URM

Publikacijos Vakarų žiniasklaidoje apie situaciją Ukrainos atžvilgiu kaskart darosi vis absurdiškesnės, ažiotažas jau pasiekė aukščiausią marazmo lygį. Taip teigiama šeštadienį išplatintame Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime, kuriame komentuojama Šveicarijos transliuotojų kompanijos SRF medžiaga, praneša Rusijos agentūra TASS.

„Vakarų žiniasklaidos ažiotažas dėl Rusijos ir Ukrainos santykių pasiekė virimo tašką – tiksliau, kraštutinę marazmo stadiją. Skelbiama medžiaga viena už kitą absurdiškesnė, tačiau jas pranoko Šveicarijos transliuotojas SRF, publikuodamas vaizdo įrašą pavadinimu „Rusija traukia savo kariuomenę prie sienos su Ukraina“, – nurodoma URM.

Ministerija atkreipė dėmesį į šios kompanijos žurnalisto žodžius, teigiančius, kad Rusija prie sienos su Ukraina neva perkelia „milžiniškas pajėgas“. „Skelbdamas tokius skambius pareiškimus, kurie gąsdina Vakarų auditoriją, žurnalistas, matyt, vis dar turi omenyje pasirengimą gynybinėms Rusijos ir Baltarusijos pratyboms „Sąjungininkų ryžtas 2022“, kuriose dalyvauja Rytų karinės apygardos daliniai“, – pažymėjo Rusijos užsienio reikalų ministerija.

„Šveicarijos ponai, tai jau ne tik neprofesionalu. Tai medicininė diagnozė. Jei norite pakalbėti apie pratybas, kreipkitės į Rusijos gynybos ministeriją (jie išmoko pasiskolinti vaizdo įrašus be konteksto). Ten jus išmokys naudotis žemėlapiu ir su faktūra supažindins. Papasakos, kas yra gynybos potencialo patikrinimas“, – sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos komentare.

Apie pratybas

Vasario 10-20 dienomis vyks bendros Rusijos ir Baltarusijos pratybos „Sąjungininkų ryžtas 2022“, kuriose bus apdorojami išorės agresijos slopinimo ir atrėmimo, kovos su terorizmu ir sąjunginės valstybės interesų gynimo klausimai. Pasak Rusijos Federacijos gynybos ministerijos, pratybų metu bus imtasi priemonių stiprinti valstybės sienos apsaugą, kad būtų užkirstas kelias ginkluotų kovotojų grupuočių įsiskverbimui, blokuojami ginklų ir šaudmenų tiekimo kanalai. Taip pat  taip pat ieškoti, blokuoti ir sunaikinti nelegalias ginkluotas formacijas bei priešo sabotažo ir žvalgybos grupes. Šiuo metu Rusijos ginkluotųjų pajėgų daliniai, dalyvaujantys sąjunginės valstybės reagavimo pajėgų tikrinime, toliau tęsia oerdislokavimą į Baltarusiją, informuoja TASS.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 208

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...