infa.lt

Neringos Venckienės ir jos advokato apeliaciniai skundai atmesti

26 sausio
06:40 2022

 

Neringa Venckienė

Facebook nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas paliko nepakeistą Panevėžio apygardos teismo 2021 m. liepos 8 d. nuosprendį, kuriuo Neringa Venckienė buvo pripažinta kalta dėl trukdymo antstolei vykdyti teismo sprendimą, fizinio skausmo sukėlimo bei pasipriešinimo policijos pareigūnams ir jai paskirta subendrinta 1 metų 9 mėnesių ir 6 dienų laisvės atėmimo bausmė, o baudžiamoji byla dėl teismo sprendimo nevykdymo nutraukta, suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminui.

Byloje nuteistoji N. Venckienė ir jos gynėjas buvo pateikę apeliacinius skundus, kuriais prašė priimti išteisinamąjį nuosprendį arba nutraukti baudžiamąją bylą, suėjus apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminui, arba grąžinti baudžiamąją bylą iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui dėl bylą išnagrinėjusio pirmosios instancijos teismo šališkumo, arba perduoti bylą prokurorui dėl kaltinamojo akto neatitikties Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimams.

Lietuvos apeliacinis teismas konstatavo, kad Panevėžio apygardos teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas, N. Venckienės kaltė įrodyta byloje surinktais įrodymais ir nėra pagrindo tenkinti nė vieno iš apeliaciniuose skunduose įvardytų alternatyvių prašymų.

Išnagrinėjus apeliacinius skundus, padaryta išvada, kad pirmosios instancijos teismas buvo nešališkas, kaltinamasis aktas atitiko teisės aktų reikalavimus, o apkaltinamojo nuosprendžio priėmimo senaties terminai nėra suėję, kadangi nuo 2013 m. balandžio 6 d., kai N. Venckienė išvyko iš Lietuvos, iki jos sulaikymo 2018 m. vasario 13 d. senaties eiga buvo sustojusi, nes šiuo laikotarpiu N. Venckienė buvo pasislėpusi nuo baudžiamojo persekiojimo.

Lietuvos apeliacinis teismas pritarė pirmosios instancijos teismo nuteistajai paskirtai bausmei ir nukentėjusiesiems priteistiems turtinės ir neturtinės žalos dydžiams.

„Nuteistajai N. Venckienei paskirtos bausmės yra proporcingos padarytoms nusikalstamoms veikoms, atitinka bausmės tikslus, bendrąsias bausmės skyrimo taisykles, yra teisingos ir tinkamai individualizuotos, neprieštarauja teisingumo, proporcingumo principams ir bausmės paskirčiai, jų švelninti nėra teisinio pagrindo“, – teigė teisėjų kolegija.

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis įsigalioja jo priėmimo dieną, tačiau kasacine tvarka per tris mėnesius gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...