infa.lt

1.9 TDI variklių privalumai

02 vasario
14:46 2022

1.9 TDI variklis

Lietuvoje labai dažnai kalbama, kad ieškant patikimumo ir ekonomijos, reikia rinktis VAG grupės automobilius su 1.9 TDI varikliu. Tiesos šiame teiginyje tikrai yra, kadangi tam tikru laikotarpiu Audi, VW, Škoda bei Seat automobiliuose buvo montuojami dyzeliniai varikliai, kurie buvo paprastos konstrukcijos, patikimi ir ypatingai ekonomiški. Štai keletas faktų, kuriuos turėtumėte žinoti apie 1.9 TDI variklius.

Ne visi 1.9 TDI spindi patikimumu

Nors VAG grupės automobiliuose 1.9 TDI varikliai buvo montuojami daug metų, puikiomis legendomis apipinti variantai buvo gaminami tik iki 2000-2001 metų. Po to rinkoje pasirodė kitokio tipo purkštukai, kuro sistemos ir siurbliai. Nors dėl tokių patobulinimų varikliai veikė tyliau ir buvo našesni, brangūs ir sudėtingi komponentai buvo problematiški.

Rekomenduojame rinktis 55 kW, 66 kW arba 81 kW variantus. Juose naudojami mechaniniai degalų purkštukai, pusiau mechaninis degalų siurblys, o visoje variklio sistemoje naudojami vos keli elektroniniai davikliai. Tai tikrai nėra patys tyliausi ir švelniausi varikliai, bet privalumų sąrašas yra turtingesnis.

Kokie yra šių variklių privalumai?

Turbūt esate girdėję istorijų, kokie paprasti ir patikimi varikliai buvo automobiliuose prieš 40-50 metų. Jie buvo itin paprasti, be jokios elektronikos. Tačiau, šiandien tokie varikliai tiesiog nebeįsipaišytų į eismą, nes jie labai silpni, triukšmingi ir taršūs. Jeigu ieškotume viduriuko tarp senų variklių patikimumo ir naujų rafinuotumo – 1.9 TDI būtų vienas geriausių kandidatų.

Patikimumas

Dėl paprastos konstrukcijos šie varikliai yra ypatingai patikimi ir neturi brangiai remontuojamų, erzinančių ydų. Vairuotojai dažnai pasakoja, kad apart alyvos ir filtrų keitimo, kitų darbų variklio skyriuje atlikti netenka.

Ekonomija

Nors 66 kW ar 81 kW pilnai pakanka kasdieniam vairavimui mieste ar netgi lenkiant kitus eismo dalyvius užmiesčio keliuose, net ir su mechaniniais degalų purkštukais bei seno dizaino siurbliu 1.9 TDI retai pareikalauja daugiau nei 6 l/100 km. Žinoma, kuro sąnaudos dar priklauso ir nuo automobilio, nes tą patį variklį turintis VW Sharan yra sunkesnis nei VW Golf.

Pigios detalės

Šių variklių detalių kaina dabar yra žemiausiame taške. Kadangi varikliai yra tokie patikimi, netgi visas naudotas variklis nekainuoja nei 100 eurų, o jeigu tenka keisti diržus, filtrus, ar kitas dalis – parduotuvių lentynos yra pilnos reikiamų dalių.

Plačiau skaitykite: https://www.autoera.lt/cms/Koks-akumuliatorius-tinka-1.9-TDI

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 499

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. A    -  2022-02-02, 17:10

    Dar senesni 1.6D arba 1.6TD buvo patikimesni….1.9 tai nepavykusi “modernizacija” 1.6 variklio…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Seniai laikas......

Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...