infa.lt

JK mokslininkas sako, kad „Omicron“ yra „šviesos spindulys“, galintis padėti COVID paversti peršalimu

10 sausio
09:30 2022

Kaukė

Praėjusių metų pabaigoje, netrukus po to, kai „Omicron“ pasirodė scenoje su savo debiutu po Padėkos dienos, pasidalijome investuotojų ir rinkos strategų grupės mintimis, kuri iškėlė teoriją, kad naujoji atmaina iš tikrųjų gali padėti paspartinti pandemijos pabaigą, kad tai taptų teigiamu postūmiu akcijų ir kriptovaliutų rinkos atžvilgiu, rašo zerohedge.com portalas.

Tačiau, nors JAV sveikatos politikos nabobai, tokie kaip dr. Fauci ir dr. Rochelle Walensky, panikos ratą pasuko iki „11“, įtikindami milijonus amerikiečių atšaukti savo kalėdinių kelionių planus, nes milijonai žmonių visoje šalyje susirgo simptomais, artimesniais lengvam gripui ar stipriam peršalimui, Pietų Afrikos mokslininkai pastebėjo įdomią tendenciją… atrodė, kad omikron banga ten ateina ir praeina, nesukeldama siaubo mirčių ir įtampos sistemai.

Žinoma, daugelio žmonių testas buvo teigiamas, bet galiausiai panašu, jog omikron padėjo gyventojams sukurti natūralų atsparumą SARS-CoV-2, nenužudydamas milijonų žmonių.

Šeštadienį mokslininkas iš Jungtinės Karalystės, kur NHS iškvietė pagalbai karinį medicinos personalą ir įsakė statyti lauko ligonines, kurios padėtų užtikrinti pacientų, atvykstančių į ligonines su COVID, poreikius, (nors mirčių skaičius išliko gerokai mažesnis nei praėjusią žiemą esant delta bangai) – padėjo pristatyti omikron atmainą kaip beveik teigiamą viruso evoliucijos pokytį.

Interviu su Times Radio jis apibūdino tai kaip „šviesos spindulį“, kuris padėtų palengvinti COVID perėjimą prie endeminės ligos, pavyzdžiui, peršalimo.

Pastabas pateikė Dr. Mike’as Tildesley, Mokslinės pandeminio gripo modeliavimo grupės narys ir Warwick universiteto profesorius.

Dr Mike’as Tildesley, Mokslinės pandeminio gripo modeliavimo grupės (Spi-M) narys ir Warwick universiteto profesorius, sakė, kad Omicron gali būti rodiklis, kad ateityje gali atsirasti lengvesnis variantas, panašus į peršalimą.  Tačiau, kadangi Covid atvejų JK ir toliau daugėjo, o hospitalizacijų skaičius buvo didžiausias per beveik metus, jis pasakė, kad „dar nesame visiškai to pasiekę“.

„Ateityje gali atsirasti naujas variantas, kuris bus ne toks sunkus, ilgainiui Covid virusas taps endeminiu, o ši atmaina yra ne tokia sunki. Tai labai panašu į peršalimą, su kuriuo gyvenome daugelį metų“, – šeštadienį „Times Radio“ sakė jis.

„Dar nėra pilnai taip, bet, galbūt, „Omicron” yra pirmasis šviesos spindulys, kuris rodo, jog tai gali įvykti per ilgesnį laiką. Žinoma, ši atmaina yra daug labiau perduodama nei Delta, o tai kelia nerimą, bet daug mažiau pavojinga. 

Vaizdo įrašas:

Jis papildė, kad bet kokie variantai, kurie yra mažiau virulentiški nei delta, yra „ten, kur mes norime būti“ (neatsižvelgiant į tai, ar jie vis tiek gali užkrėsti paskiepytus, ar ne).

Ir pridūrė: „Tikimės, kad artėjant pavasariui ir matant kitą „Omicron“ pusę, galėsime gauti daugiau tarpusavio ryšių su Covid, kaip endemine liga, ir apsaugoti pažeidžiamus žmones.  Ilgainiui tai taps tuo, ką mes norime pasiekti“.

Per praėjusią savaitę COVID pacientų, hospitalizuotų visoje JK, skaičius pasiekė 18 454, o tai yra didžiausias lygis nuo praėjusio vasario.

Tačiau atkreiptinas dėmesys, jog nuo praėjusio rudens kasdieninių mirčių skaičius išaugo tik šiek tiek.

Kalbant apie hospitalizavimą, daktaras Tildesley atkreipė dėmesį, kad antraštės skaičiai nepasako visko pilnai

.„Žiūrint šiek tiek pozityviau, kad tai ką matome iš hospitalizavimo atvejų neatrodytų visiškai gedulingai, yra tai, kad buvimas ligoninėje yra vidutiniškai trumpesnis, simptomai atrodo lengvesni, o tai yra gera žinia – štai ką nuolat matome su Omicron variantu“, – pridūrė jis.

Taigi, prieš panikuodami dėl gresiančio sveikatos apsaugos sistemos žlugimo, atminkite: yra pagrindo manyti, kad žmonija iš tiesiosios pasuko už kampo.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 235

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....