infa.lt

Turto prievartautojai išgirdo nuosprendį

07 sausio
06:40 2022

Panevėžyje dviems jaunuoliams paskelbtas nuosprendis dėl turto prievartavimo veikiant bendrininkų grupėje. Iš panevėžiečio jie atėmė automobilį BMW, reikalaudami atiduoti tariamą jo draugo skolą.

Įžūlus nusikaltimas buvo įvykdytas 2020 metų spalio mėnesį. Savo draugės automobiliu BMW atvykęs pavežėti bičiulio, jaunas panevėžietis sulaukė nemalonaus siurprizo. Daugiabučio kieme jam kelią užkirto automobiliu „Volkswagen“ atvykę du jaunuoliai. Liepę panevėžiečiui išlipti su jais pasikalbėti, jie ėmė reikalauti sumokėti 400 eurų, kuriuos esą jiems skolingas jo bičiulis.

BMW vairuotojas nesutiko mokėti, nes nesąs skolingas, todėl liko be automobilio. Pareiškęs, kad savo automobilį jis atgaus tik sumokėjęs reikalaujamą skolą, vienas jaunuolių sėdo prie BMW vairo ir su bendrininku abiem automobiliais išvažiavo.

Apie BMW pagrobimą buvo pranešta policijai, jo ieškoti ėmė ir nukentėjusio jaunuolio draugai. Tą patį vakarą pastarieji šį automobilį rado paliktą Panevėžio pakraštyje – atrakintomis durelėmis, subraižytu kėbulu, pripurkštą ašarinių dujų.

Dėl turto prievartavimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apylinkės prokuratūros prokuroras Paulius Jasiukaitis.

Atliekant tyrimą buvo nustatyti du įtariamieji – 21 metų A. B. ir 23 metų D. N. Jie parodymų nedavė nei ikiteisminio tyrimo metu, nei bylą nagrinėjant teisme.

Panevėžio apylinkės teismo Panevėžio rūmų teisėja 2021 metų gruodžio 31 dieną paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį. Abu teisiamieji buvo pripažinti kaltais dėl turto prievartavimo veikiant bendrininkų grupėje. Atsižvelgęs į jų jauną amžių ir tai, kad sunkios pasekmės nusikaltimu nebuvo sukeltos, teismas nusprendė, kad bausmės tikslai gali būti pasiekti atidedant kaltinamiesiems paskirtų bausmių vykdymą.

Subendrinus su anksčiau baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, A. B. skirta 1 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant 2 metams, jį įpareigojant bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu dirbti, mokytis arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje.

D. N. teismas skyrė 55 paras arešto, bausmės vykdymą atidedant 8 mėnesiams bei paskiriant jam intensyvią priežiūrą ir įpareigojant bausmės vykdymo laikotarpiu nuo 23 iki 6 val. būti savo nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, dirbti, mokytis arba būti užsiregistravus Užimtumo tarnyboje.

Teismas taip pat įpareigojo abu nuteistuosius solidariai sumokėti nekentėjusiaisiais byloje pripažintiems pagrobtojo automobilio BMW savininkei bei jos draugui daugiau nei 2,5 tūkst. eurų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti bei už advokato paslaugas.

Nuosprendis per 20 kalendorinių dienų nuo jo paskelbimo dienos apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 196

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...