infa.lt

Ar telefonas gali perkaisti, jeigu naudojamas dėklas?

20 gruodžio
12:45 2021

Mergina su telefonu

Vos tik atsiradus išmaniesiems telefonams, kai kurie vartotojai pastebėjo, kad telefonas gali stipriai įkaisti. Kai kurie galingesni telefonai gali pasiekti tokias temperatūras, kad juos darosi net nemalonu laikyti rankoje.

Kaip ir kompiuteriai, telefonai taip pat aušinami aplinkos temperatūra, todėl kuo išorėje vėsiau, tuo telefonas išlieka vėsesnis. Būtent čia ir kyla klausimas: ar gali telefonas kaisti stipriau todėl, nes jis yra dėkle? Visame pasaulyje žinomas jutūberis Linus Sebastian 2019 metais atliko bandymą, kurio metu lygino procesoriaus temperatūrą naudojant įvairius dėklus. Taigi, rezultatus jau žinome.

Telefono kaitimas yra normalus dalykas

Telefonų procesoriai prilygsta kelių metų senumo kompiuterio procesoriaus galiai, jų ekranai yra delno dydžio, o viskam energiją tiekia didelės ir galingos baterijos. Savaime suprantama, kad toks derinys prišaukia gana aukštas temperatūras. Tačiau, reikėtų nepamiršti, kad visi išmanieji telefonai taip yra suprojektuoti.

Turbūt esate pastebėję, kad kartais pakanka peržiūrėti kelis vaizdo įrašus internete, kad telefonas apšiltų. Apkrautas procesorius ir kiti komponentai skleidžia šilumą, kuri pasišalina per korpusą. Visa tai yra normalu, nebent telefoną tyčia apvyniotumėte storomis termoizoliacinėmis medžiagomis.

Kokia telefono temperatūra yra pavojinga?

Oficialiai nustatytos procesoriaus temperatūros, kuri kenktų telefonui, nėra. Kiekvienas gamintojas rekomenduoja telefoną naudoti atsakingai, suteikiant jam galimybę aušintis tinkamai. Tačiau, atlikus keletą testų ir pamatavus rodmenis galima pastebėti, kad normalu, jeigu telefono procesoriaus temperatūra neviršija +45°C. Nenaudojant telefono, jo procesoriaus temperatūra apskritai nukrenta iki kambario temperatūros.

Vis dėlto, jeigu pastebėjote, kad temperatūra peržengė +50 °C – prietaisą reikėtų atvėsinti. Dažniausiai tai nutinka intensyvių žaidimų arba programėlių metu, todėl tokiu atveju jas reikėtų kuriam laikui išjungti.

Kaip sužinoti telefono procesoriaus temperatūrą?

Daugelyje išmaniųjų telefonų jau yra įdiegtos programėlės, leidžiančios stebėti procesoriaus apkrovą bei temperatūrą. Vis dėlto, jeigu tokios programėlės nerandate, galite ją nemokamai atsisiųsti iš programėlių parduotuvės. Viena populiariausių tam skirtų programų šiuo metu yra „Antutu“.

Ar dėklas turi įtakos prietaiso temperatūrai?

Norėdami sušilti mes užsivelkame rūbus. Tai telefonai dėkluose taip pat turėtų būti šiltesni, taip? Kaip jau minėta, vienas jutūberis atliko bandymą norėdamas išsiaiškinti, ar telefonų dėklai veikia kaip termoizoliatoriai.

Bandymų metu jis naudojo du išmaniuosius telefonus: „Android“ bei „iPhone“. Siekiant tikslesnių rezultatų, kiekvieno atveju metu buvo atliekama po dešimt bandymų ir apskaičiuojamas vidurkis.

Rezultatai išties šokiravo. Išbandžius keletą skirtingų rūšių dėklų paaiškėjo, kad net ir stori odiniai dėklai neturi įtakos procesoriaus temperatūrai. Visų bandymų vidurkis buvo beveik vienodas.

Taigi, jeigu naudodami telefoną apsauginiame dėkle jaučiatės geriau – vis dar nėra ko jaudintis. Jeigu apsauginio dėklo vis dar neturite, kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje TavoTel. Čia rasite didelį įvairių rūšių dėklų pasirinkimą puikiomis kainomis ir su greitu pristatymu!

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 210

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...

Dar dviejų spalvų apatinius…....

Sprendžiant iš to, kad tuos žmones, kurie nesutinka su visuotine antivertybine propaganda, vadinate esant rusų...

Tą ir norėjau pasakyti, kad Europos sąjunga turi būti apvalyta nuo iškreiptų eurovizinių antivertybių ir...