infa.lt

„Valstiečiai” prašo ištirti ministrės Agnės Bilotaitės galimai nusikalstamą veiklą

15 gruodžio
19:28 2021

Facebook nuotr.

Seimo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcija, įvertinusi vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės argumentus dėl Vidaus reikalų ministerijos (VRM) ketinimo atsisakyti Palangoje esančios sanatorijos „Pušynas“, nusprendė kreiptis į Vyriausią tarnybinės etikos komisiją, Generalinę prokuratūrą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą bei prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos nusikalstamos veikos ir galimos korupcijos.

Ministrė viešai paskelbė, kad „Pušyno“ veikla neatitinka VRM būdingų funkcijų ir viešoji įstaiga bus likviduota, o sanatorijos turtas – ant jūros kranto esantys pastatai ir beveik 2 ha sklypas – bus perduotas Turto bankui. Ministrė savo sprendimą motyvuoja nuorodomis į 2016 metų Konkurencijos tarybos rekomendacijas ir Vyriausybės programą.

Tačiau Agnė Bilotaitė nepranešė, kad VRM sprendimą atsisakyti „Pušyno“ galimai įtakojo Šventosios seniūnė Veronika Skeberdytė, kuri yra ministrės A. Bilotaitės bendrapartietė ir planavo tapti jos patarėja Seime. Nors A. Bilotaitė teigia, esą ji ir V. Skeberdytė yra tiesiog tos pačios Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narės, viešai paskelbta informacija leidžia pagrįstai manyti, kad abi moteris sieja draugystė.

Artimus A. Bilotaitės ir V. Skeberdytės ryšius įrodo daugybė viešojoje erdvėje skelbiamų nuotraukų iš politikių rinkiminių kampanijų. Maža to – paaiškėjo, kad valstybės tarnautoja V. Skeberdytė yra pateikusi prašymą Palangos savivaldybės administracijos direktoriui suteikti leidimą jai dirbti Seimo narės A. Bilotaitės politinio (asmeninio) pasitikėjimo patarėjų komandoje.

Ši informacija skelbiama 2021 m. gruodžio 12 d. socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „YouTube“ žurnalisto Skirmanto Malinausko tyrime (https://youtu.be/hc1oH7bGAYg – „Draugystė verta milijonų“).

Viešai paskelbtoje informacijoje teigiama, kad dėl žemės, esančios sanatorijos „Pušynas“ teritorijoje adresu Žvejų g. 1, Palangoje, jau šešis metus bylinėjasi Šventosios seniūnės V. Skeberdytės uošviai. Jie siekia susigrąžinti žemės sklypą atkurdami nuosavybės teises.

Bandymas perimti sanatorijai priklausančią teritorijos dalį yra ne pirmas. Teismas jau anksčiau yra pripažinęs, kad žemės sklypų sugrąžinti negalima, nes juose stovi visuomeniniai pastatai, skirti rekreacijai ir visuomenės poreikiui tenkinti.

Svarbu paminėti, kad VRM ministrės sprendimas Turto bankui perduoti sanatoriją „Pušynas“ su jai priklausančiais žemės sklypais galimai sudarytų sąlygas V. Skeberdytės uošviams ir partneriui be kliūčių atkurti nuosavybę.

LVŽS frakcijos narių nuomone, viešojoje erdvėje paskelbta informacija kelia abejonių, ar nebuvo naudojamasi tarnybine padėtimi siekiant susigrąžinti žemės sklypą, ar detaliojo plano koregavimo ir naujo grąžintinos žemės sklypo, esančio sanatorijos „Pušynas“ teritorijoje, suformavimo procesai buvo skaidrūs. Be to, turimais duomenimis, V. Skeberdytė nedeklaravo, nors ir privalėjo, savo šeimos ryšių suinteresuotumo.

Todėl LVŽS išvardintų institucijų prašo pradėti tyrimą dėl valstybės tarnautojos V. Skeberdytės elgesio ir galimo viešųjų bei privačiųjų interesų supainiojimo. Taip pat prašoma pagal kompetenciją įvertinti TS-LKD narių ir galimai gerų draugių A. Bilotaitės ir V. Skeberdytės galimus susitarimus.

Prašoma ištirti, ar A. Bilotaitė,  pasinaudodama savo įtaka ir dėl užimamų pareigų jos žinioje esančia informacija bei tarnybine padėtimi, nesiekė padėti savo bendrapartietės ir draugės šeimai sugrąžinti milijoninės vertės žemės sklypus Palangoje.

Tuo pačiu klausimu į STT, VTEK ir Generalinę prokuratūrą kreipėsi ir Seimo demokratų frakcija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 326

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Anonimas    -  2021-12-15, 19:31

    Užvest bylą reikia tokiai kaip pvz.A.Bilotaitei

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...