infa.lt

Pasienio tvoros statybos priežiūros komisija, vadovaujama Į.Šimonytės, pritarė sutarčių pasirašymui

26 lapkričio
15:58 2021
Pasienio su Baltarusija užtvara

Nuotr. © EPSO-G

Apsauginės tvoros pasienyje su Baltarusija statybos Projekto priežiūros komisija penktadienį patvirtino jį įgyvendinančios įmonių grupės „EPSO-G“ vykdyto viešojo pirkimo rezultatus ir pritarė esminėms sutarčių su projekto antrojo etapo ruožuose užtvarą įrengsiančiomis bendrovėmis sąlygoms.

Ruošiantis Rengiantis projekto antrojo etapo, maždaug 400 kilometrų ilgio vielinės tvoros įrengimo darbams, pasienio ruožai buvo suskaidyti į keturias dalis. Teikti pasiūlymus buvo pakviestos daugiau nei 50 bendrovių, daugelis jų dalyvavo prieš pirkimą „EPSO-G“ skelbtoje rinkos konsultacijoje. Įrengti kiekvieną iš šių ruožų pretendavo ir savo pasiūlymus teikė nuo 7 iki 10 bendrovių.

Du antrojo projekto etapo ruožus –- maždaug 100 kilometrų ilgio pietinį ruožą ir maždaug 70  kilometrų ilgio šiaurinį ruožą – įrengs jungtinės veiklos pagrindu dirbsiančios bendrovės „Kauno tiltai“ ir „Alkesta“. Sutarčių su šiomis bendrovėmis vertė sieks atitinkamai 16,6 mln. eurų ir 15,6 mln. eurų (skaičiuojant be PVM).

Maždaug 100 kilometrų ilgio pietrytiniame ruože koncertiną ir maždaug 4 metrų aukščio tvorą įrengs bendrovė „Brosta“, sutarties su ja vertė sieks maždaug 27,1 mln. eurų. Rytiniame maždaug 100 kilometrų ilgio ruože koncertiną įrengs ir tvorą statys „EPSO-G“ grupės bendrovė „Tetas“, sutarties vertė –sieks maždaug 29,1 mln. eurų.

Galutinių bendrovių pateiktų pasiūlymų vertes lėmė skirtinga darbų apimtis šiuose ruožuose. Kai kur jau buvo anksčiau buvo įrengti koncertinos užtvarai, kitose vietose jų įrengti neįmanoma dėl gamtinių sąlygų – pelkės ar palei sieną tekantys upeliai suformuoja natūralias kliūtis.

Sutartis su geriausius pasiūlymus viešojo pirkimo metu pateikusiomis bendrovėmis „EPSO-G“ planuoja pasirašyti artimiausiu metu. Šios bendrovės darbus pasienyje su Baltarusija pradės gruodį ir fizinį barjerą turės įrengti iki kitų metų rugsėjo.

„EPSO-G“ grupės įmonė „Tetas“ šiuo metu atlieka pirmojo pirmojo etapo fFizinio barjero etapo įrengimo svarbiausiuose pasienio ruožuose įrengimo darbus. Koncertiną labiausiai pažeidžiamuose pirmojo etapo ruožuose „Tetas“ planuoja įrengti iki šių metų pabaigos, o tvoros segmentus įrengs iki kitų metų balandžio pabaigos. Šiuo metu pasienyje dirba daugiau nei 200 darbuotojų.

Įrengiant vielinę tvorą, projekte vadinamą Fiziniu barjeru, prie pat valstybės sienos su Baltarusija ribos, pirmiausia tiesiama koncertinos piramidė iš 6 arba 5 spiralių, šalia koncertinos iš Lietuvos valstybės pusės montuojami tvoros segmentai. Pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) reikalavimus pagaminti, nepalankioms oro sąlygoms ir dirvožemio poveikiui atsparūs tvoros segmentai yra tvirtinami prie įleistų į žemę įleistų stulpų. Tvoros viršuje tvirtinama koncertinos spiralė, o bendras tvoros su spirale aukštis siekia maždaug 4 metrus.

Projekto priežiūros komisijai vadovauja premjerė, į jos sudėtį įeina vidaus reikalų, energetikos, krašto apsaugos, aplinkos ir finansų ministrai, VSAT vadas, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos viršininkas ir projektą vykdančios įmonių grupės „EPSO-G“ atstovas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...