infa.lt

Kaip pasivaikščiojimus su vaiku paversti daug malonesnius šaltuoju metų laiku?

02 gruodžio
10:30 2021

Atėjus šaltajam metų laikui, kai kurios mamos ima pergyventi, jog jų vaikas pasivaikščiojimų metu gali sušalti ir susirgti. Tačiau iš tiesų vaikščiojimas lauke vėsiu oru stiprina vaiko imunitetą, o ne jį silpnina. Būtent dėl šios priežasties pasivaikščiojimai yra būtini kiekvienam mažyliui, tereikia tinkamai jiems pasiruošti. Šiame straipsnyje pateiksime sąrašą daiktų, kuriais reikėtų pasirūpinti, kad laikas lauke būtų kuo malonesnis.

Patogūs vaikiški batukai

Žinoma, labai svarbu pasirūpinti tinkama apranga tam, kad galėtumėte patogiai ir nieko netrukdomi leisti laiką lauke kartu su vaiku. Šilti, žieminiai batai yra tai, kas apsaugos jūsų vaiko pėdutės nuo šalčio. Ne paslaptis, jog vaikai lakstyti po pusnis labai mėgsta, tad turėdami šiltus batus, galėsite nepergyventi, kad jūsų vaikas sušals kojas. Renkantis, turėkite omenyje, jog mažiems vaikams dažnai yra daug patogesni tie batai, kurie užsisega lipniais užsegimais arba išvis neturi užsegimų. Tokiu būdu vaikas galės pats juos apsiauti, kai jūsų nebus šalia, pavyzdžiui, darželyje. Geras pasirinkimas – batai vaikams internetu, čia rasite labai didelį jų pasirinkimą išties prieinama kaina.

Neperšlampama, neperpučiama striukė

Be abejo, kaip ir batai, taip pat reikalinga ir šilta striukė. Reiktų turėti omenyje, jog svarbu ne tik tai, kad ji būtų pašiltinta, bet ir jog būtų neperšlampama ir neperpučiama. Pastaruoju metu lietuviškos žiemos yra tikrai žvarbios, tad striukė, kuri nepraleistų vėjo ir būtų atspari lietui yra idealus variantas, kadangi taip vaikas galės džiaugtis sniegu ir nevaržomai jame žaisti.

Kuprinė

Taip pat vertėtų pagalvoti ne tik apie vaiką, bet ir apie pačią save. Patogi kuprinė gali būti tikrų tikriausiu išsigelbėjimu, kadangi joje galėsite patogiai sutalpinti daugelį daiktų, kurie gali praversti jūsų pasivaikščiojimo metu. Natūralu, jog didesnė rankinė nebūtų pats patogiausias pasirinkimas, kadangi negalėtumėte atiduoti visos energijos žaidimams su vaiku, visuomet ją reikėtų laikyti rankoje ar ant peties. Vietoje to žymiai geriau tarnauja kuprinės moterims, kurios visiškai netrukdo judėti, yra talpios ir kartu stilingos.

Užkandžiai

Galbūt nustebsite, tačiau vėsokas ar šaltas oras gerina apetitą, todėl labai svarbu pasirūpinti tam tikrais užkandžiais, kurie numalšins apetitą bei tiks tiek jums, tiek ir jūsų vaikui. Tai gali būti įvairios daržovės, pavyzdžiui, agurkas ar morka, supjaustyta šiaudeliais, virtas kiaušinis, sūris, uogos, bananas ir taip toliau. Tiesa, turėkite omenyje, jog šie užkandžiai yra rekomenduojami virš vienerių metų amžiaus vaikams.

Pirštinės, kepurė ir šalikas

Na ir žinoma, kaip be pirštinių, kepurės ir šaliko! Statant sniego senį ar žaidžiant sniego karą visi šie daiktai yra tikrų tikriausia būtinybė. Rinkdamiesi pirštines, pirmenybę teikite toms, kurios iš išorės yra padengtos neperšlampama medžiaga. Tuo tarpu kepurės ir šaliko sudėtyje ieškokite bent minimalaus kiekio vilnos, kuri užtikrins, kad vaikui būtų kaip įmanoma šilčiau.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 207

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. žiemos aulinukai    -  2021-12-28, 11:07

    nr 1 yra patogūs ir šilti batai.. tada patogi apranga, o jau po jų eina visi kiti dalykėliai. ruoškis ką nori, bet jei bus šalta vos pradėjus eit, tai norėsis tik bėgti namo.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. tavotu.lt    -  2022-04-21, 13:24

    Einame visais metų laikais. Įpratau nuo tada, kai gulėjo, sėdėjo vežimėlyje. Džiaugiuosi, jog dabar ir pati nueina nemažus atstumus. Išmokau ir neimti per daug daiktų, juk ne visai dienai išeiname vaikščioti. Laisvoms rankoms kuprinė arba rankinę per petį, nes bent servetėlių ir vandens tikrai reikia turėti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

fetišizmo apraiška...

Jūs apkaltinote autorę esant rusų agente, arba kaip minimum esant rusų įtakoje ir transliuojant rusų...

Jūs kliedite. Į klausimą neatsakėte, tačiau nepamiršote apkaltinti tuo kuo pati esate :) Kur ir...

Maidano scenarijus. Taip Gruzija atiduodama Rusijai…...

Dar dviejų spalvų apatinius…....

Sprendžiant iš to, kad tuos žmones, kurie nesutinka su visuotine antivertybine propaganda, vadinate esant rusų...

Tą ir norėjau pasakyti, kad Europos sąjunga turi būti apvalyta nuo iškreiptų eurovizinių antivertybių ir...