infa.lt

Per metus metus nuo narkotikų perdozavimo mirė rekordinis skaičius – daugiau nei 100 000 amerikiečių, praneša CDC

21 lapkričio
12:27 2021

asociatyvi nuotr.

Narkotikai. Daugiau nei 100 000 amerikiečių mirė nuo narkotikų perdozavimo per 12 mėnesių laikotarpį, o tai yra didžiausias visų laikų skaičius, lapkričio 18 d. pranešė Ligų kontrolės ir prevencijos centrai (CDC).

Tai 28,5 proc. daugiau nei praėjusiais metais, o bendras mirčių nuo narkotikų perdozavimo skaičius padvigubėjo per pastaruosius penkerius metus.

Remiantis ataskaita, fentanilis buvo įtrauktas į sąrašą kaip pagrindinė sudedamoji, sukelianti mirtį perdozavus narkotiko. Sintetinių opioidų kategorija, kuriai priklauso fentanilis, sudarė 64 procentus visų mirčių nuo perdozavimo.

Kalifornija pirmavo visose valstijose su prognozuotais 10 585 mirčių atvejais iki 2021 m. balandžio mėn. Florida užėmė antrąją vietą (7 892 atvejai).

Lapkričio 16 d. JAV Nacionalinės narkotikų kontrolės politikos direktorius taip pat paskelbė pareiškimą dėl pastarojo meto prisijungimo kovojant su sintetinių opioidų prekyba iš Meksikos.

Rugsėjo 30 d. JAV Teisingumo departamentas paskelbė, kad per du mėnesius konfiskuotas istorinis mirtinų padirbtų tablečių su fentaniliu kiekis, kurio pakaktų „nužudyti daugiau nei 700 000 amerikiečių“.

„Pastarųjų aštuonių savaičių eigoje DEA taikosi į nusikalstamus narkotikų prekeivių tinklus, užplūdusius JAV mirtinomis, fentanilio pripildytomis netikromis tabletėmis“, – pranešime teigė DEA administratorė Anne Milgram.

„Raginu Amerikos visuomenę šiandien pasikalbėti su savo artimaisiais apie padirbtų tablečių keliamas grėsmes ir pavojus bei paprastą faktą, kad nužudyti gali viena tabletė.

infa.lt replika:

Prisimenant „Laisvės” partijos siūlymus, nepraėjusius Seime, dėl narkotikų dekriminalizavimo, galima įsivaizduoti kaip tai atsilieptų mūsų visuomenei.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 333

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. pilietė    -  2021-11-21, 13:43

    Narkotikai, alkoholizmas, laisvė rinktis nuo 18 metų ir tam ruošiamas gydymas nuo priklausomybių. Tokia ,,Laisvės” partijos politika. Ar pagalvota apie tėvus, brolius, seses, vyrus, žmonas kenčiančius šalia tokių laisvę pajutusių žmonių. Tai kančia nuo kurios norisi staugti iš skausmo ir nevilties.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....