infa.lt

Daugiau nei 10 000 australų, nukentėjusių nuo COVID-19 vakcinos planuoja pateikti ieškinius

20 lapkričio
07:00 2021

Maždaug 10 000 australų planuoja pateikti ieškinius kompensacijai už sunkias pasekmes arba pajamų praradimą, atsiradusį dėl COVID-19 vakcinų pasekmių.

Nuo rugsėjo 6 d. Australijos gyventojai pradėjo registruoti savo susidomėjimą pareikšti ieškinį pagal federalinės vyriausybės be kaltės schemą dėl COVID-19 vakcinacijos, teigiama Sveikatos departamento pranešime, paskelbtame The Epoch Times.

Rugpjūčio pabaigoje paskelbta „be kaltės” schema padengs 5000 Australijos dolerių ar daugiau už sveikatos sutrikdymo išlaidas. Tačiau pareiškėjai turės būti susileidę Australijos vaistų reguliavimo institucijų patvirtintą vakciną ir patyrę pripažintą „nepageidaujamą reiškinį“.

„Pripažinti COVID-19 vakcinų šalutiniai poveikiai yra įtraukti į patvirtintą produkto informaciją ir apima trombozę su trombocitopenijos sindromu (TTS), susijusiu su AstraZeneca vakcina (kraujo krešėjimu), ir miokarditą bei perikarditą, susijusį su Pfizer vakcina, teigiama Sveikatos departamento tinklalapyje.

Asmenys su pretenzijomis nuo 5 000 iki 20 000 Australijos dolerių turės būti gulėję ligoninėje  bent vieną naktį. Jie taip pat turės pateikti medicininius sveikatos sutrikdymo dokumentus ir medicininių išlaidų bei prarasto darbo užmokesčio įrodymus.

Pretenzijų schemą rugpjūčio pabaigoje paskelbė federalinis sveikatos ministras Gregas Huntas. Programa yra visiškai finansuojama mokesčių mokėtojų lėšomis ir bus vykdoma iki 2021 m. vasario mėn. Kitaip tariant, nukentėję nuo už savo pačių pinigus pirktų vakcinų jie bus atlyginami savo pačių pinigais.

Campbellas Newmanas, buvęs Kvinslando premjeras ir dabar kandidatas į Australijos Senatą, sako, kad skaidrumas, susijęs su vakcinų sauga, buvo svarbus.

„Bendruomenėje tvyro susirūpinimas dėl to, kad mes nežinome visos vakcinacijos istorijos, todėl pirmiausia norėčiau pasisakyti už visišką vyriausybės atvirumą. Galų gale, tai padidintų pasitikėjimą vakcinomis“, – sakė jis „The Epoch Times“.

Jis taip pat pabrėžė, kad asmenys neturėtų būti menkinami dėl jų požiūrio ar nerimo dėl vakcinacijos, sakydami: „Mes esame demokratinėje valstybėje ir neturėtume to daryti“.

Vaizdo įrašas apie demokratišką šalį – Australiją (žiūrėti teks Telegram kanale – įrašas per didelis, bet jis to vertas):

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 390

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...