infa.lt

Lietuva perima Kinijos socialinių reitingų sistemą. Šalies įmonės reitinguojamos pagal imunizacijos lygmenį

14 lapkričio
22:20 2021

Arvydas Daunys

Arvydas Daunys

Kaip žinia, Kinijoje plačiai įdiegta socialinio reitingo sistema, nustatanti kiekvieno žmogaus vertę pagal jo elgesį.

Tai yra, jeigu jūs perėjote gatvę degant raudonam šviesoforo signalui, parašėte valdžiai neįtinkantį komentarą socialiniuose tinkluose ar padarėte kitą nusižengimą – jų socialinis reitingas krenta.

To pasekoje jums gali būti neleidžiama važiuoti metro (lengva nuobauda), neparduoti bilieto kelionei lėktuvu, negauti aptarnavimo valstybės įstaigose, o apie kreditą banke galite pamiršti. Tokių žmonių ima vengti pažįstami, bijantys susigadinti savo socialinį reitingą dėl bendravimo su jais, jie dėl tos pačios priežasties sunkiau suranda darbą ir turi daugybę kitų kliūčių siekiant kažkokio tikslo, kurios jų gyvenimą daro nepakeliamą.

Tam labai pasitarnauja labai plačiai išvystyta veidų atpažinimo sistema Kinijos gatvėse, parduotuvėse, metro ir kitose vietose, kas žmogų paverčia stebėjimo objektu iškart, kai tik jis išeina iš namų.

Sakysite, kuo čia dėta Lietuva, juk pas mus nieko panašaus nėra.

Užuomazgos ar bent jau pirmi žingsniai padaryti. Gatvėse atsirado daugybė vaizdo stebėjimo kamerų, net gyvenamuosiuose rajonuose, bet tai dar toli gražu ne viskas. Pavyzdžiui, Vilniuje jau kurį laiką vykdomas Rock projektas, kurio davikliai seka žmonių pulsą, temperatūrą, nustato nuotaiką ir kitus kūno parametrus. Duotoje nuorodoje atrasite kuriose gatvėse jie sustatyti.

Tačiau viršūne, kol kas, tapo Lietuvos įmonių imunizacijos (skiepijimo) reitingas (nuoroda), kurį vykdo Statistikos departamentas ir kuris atnaujinamas kiekvieną dieną.  Pateiktoje lentelėje jau šiandien yra apie 20 000 Lietuvos įmonių, kuriose dirbantys žmonės nuolat dėliojami į lentynėles pagal rodiklį skiepytas-neskiepytas.

Kol kas, žinoma, tai pateikiama kaip kovos su pandemija priemonė, nors iš tiesų tai yra įmonių patikimumo (lojalumo valdžiai) sekimo rodiklis, kurį valdžia visada gali panaudoti kaip įrankį, priimant sprendimą viešuosiuose įmonių pirkimuose, skiriant išmokas už pandemijos nuostolius, skirstant valstybinius užsakymus ir t.t.

Imunizacijos lentelė viešai prieinama, todėl visos valstybės institucijos, turėdamos nerašytą valdžios nurodymą (dažnai vadinamą telefonine teise), pagal tą lentelę gali tikrintis – ar įmonė, kuri kreipėsi dėl tam tikrų paslaugų ar, sakykim, kredito skyrimo banke,  atitinka nustatytus (bet įstatyme neapibrėžtus kriterijus) tą paslaugą gauti.

Tam pakanka tik susivesti įmonės pavadinimą ir viskas taps aišku. Vėliau pakaks po pandemijos priedanga pareikalauti darbuotojų sąrašų ir suvesti juos į tokią pačią atskiriems žmonėms skirtą lentelę.

Ir štai jums pirmasis žingsnis į visuotinę socialinio reitingo sistemą, kuri, beje, jau egzistuoja ir taip, tik vadinasi „Galimybių pasu”. Paklusniesiems leidžiama naudotis kasdieniais ir visada visiems anksčiau laisvai prieinamais dalykais, o užsispyrėliai baudžiami vis įmantresniais būdais, siekiant priversti juos būti paklusniais.

Kai tų paklusniųjų taps pakankamai daug, galima bus žengti sekantį žingsnį ir dabartinį kovidinį socialinį reitingą išplėsti jau visiems vienodai, kaip Kinijoje.

Ir tam labai pasitarnauja darbdaviai, teikiantys duomenis į tą visuotinę imunizacijos reitingo sistemą, matomai dar nesuprasdami, kad tuo deda stogą savo verslui. Nes vėliau jie bus priversti versti savo darbuotojus daryti tai, ko reikia valdžiai, jai pačiai pasiliekant lyg ir „ne prie ko”.  Jau dabar tą daro, versdami savo darbuotojus nešti ir tikrinti skiepų pažymėjimus, nors joks įstatymas jiems tos prievolės neuždeda, kaip ir nesuteikia teisės tikrinti sveikatos būklės duomenų – tai valstybės kontroliuojančių institucijų pareiga, patyliukais permesta ant darbdavių pečių.

O užmest bus nesunku – žemas įmonės socialinis reitingas atims dalį anksčiau jai laisvai prieinamų galimybių plėtoti verslą, todėl įmonės stengsis, nekreipdamos dėmesio į darbuotojų interesus – kaip jau esu anksčiau minėję – verslo moralė tai ne tas pats, kas dorovinėmis normomis pagrįsta moralė.Jo moralė – tai pelno moralė, kai leidžiama viskas, kas neuždrausta įstatymu.

Blogiausiai tai, kad tokiam verslui nuolat truks darbuotojų – negali turėti lojalių darbuotojų pats būdamas nelojalus jų atžvilgiu. Žmonės nuolat dairysis kur geriau ir be sentimentų paliks tokį darbdavį ant ledo net tada, kai kitoje darbovietėje bus mokama mažiau, tačiau moralinė ir pasitikėjimo atmosfera bus priimtinesnė.

Bet tai bus gerokai vėliau, o šiai dienai artėjame prie Kinijos varianto, kuris didžiajai daugumai gyventojų taps pilnu netikėtumu, nes beveik niekas apie tai nerašo ir neinformuoja – kai tuo tarpu vyksta šliaužianti mūsų socialinių, žmogiškųjų ir pilietinių teisių uzurpacija. Ir dauguma net neįsivaizduoja iš kurios pusės ir kas tai daro.

Sakote sąmokslo teorijos?

Priminsiu – dar prieš du metus daug kas iš to kas vyksta šiandien, faktų tikrintojų buvo vadinama sąmokslo teorijomis, o šiandien tai jau tapo realybe. Pavyzdžiui, abejonės skiepų nauda buvo iškart skelbiamos kaip feikas, o šiai dienai jau žinome, kad skiepai pilnai nepadeda apsisaugoti nuo užsikrėtimo, užsikrėtus nestabdo viruso platinimo ir 100 procentų neapsaugo nuo mirties, nors gatvės reklamose buvo skelbiama būtent taip. Nuotrauka.

Galiausiai skiepytiems jau reikės ir testuotis ir izoliuotis turėjus kontaktą. O Dulkys jau minėjo, kad greitu laiku Galimybių pasui gauti dviejų vakcinų jau gali nebepakakti, apie ką jau gerokai anksčiau irgi kalbėjo „sąmokslo teorijų” skleidėjai, kurie tiksliai numatė ateitį. Toje ateityje, manau, nepakaks ir trijų, ir net keturių ar ir penkių dozių, jei ši beprotybė nebus sustabdyta.

Vyksta mūsų vaikų teisių naikinimas, nes jų teisę būti saugiems, būti saugomiems jų artimų žmonių, būti savarankiškiems, teisę pasakyti NE smurtui – atima valdžia savo potvarkiais, palaikomais žiniasklaidos, kuriuos įvardija rūpesčiu visuomenės gerove, kai, tuo tarpu – ta gerovė tik akivaizdžiai tik blogėja.

Dabar dalis skaitytojų paklaus – o ką daryti, kur išeitis?

Atsakau: kol nesate pasirengę patys daryti to, ką nuolat patariate kitiems, ir kol nesuprasite, kad atėjo laikas jungtis prie tų žmonių, kurie nedalija patarimų, o jau dirba ir turi tam tikrą įdirbį – niekas jūsų gyvenime kokybiškai nepasikeis. Kurti naujas kryptis laikas jau praėjo – dabar reikia įdirbti tą lauką, kuris paruoštas ir laukia savo artojų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

1 Atsiliepimas

  1. Artojas    -  2021-11-15, 00:01

    Tai kur konkrečiai tas laukas, kurį reikia arti? Prie ko jungtis?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pamatysime ir juoduku su Rusijos vėliava. Rusai naudos artilerija aviacines bombas FAB 3T ir viršgarsines...

Rrr

Pirmą kartą įspėjimas, o toliau vėl baudos? Juridiniams asmenims - baudos iškart - kodėl? Kuo...

Rrr

Atrodytų mūsų tai neliečia, tai kažkokios virtualios valiutos, pinigų pervedimus vykdančios įmonės, bet iš tiesų...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....