infa.lt

Į migracijos konfliktą su ES, Lukašenka siekia įtraukti Rusiją

09 lapkričio
18:06 2021
V. Putinas ir A. Lukašenka

REUTERS

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka telefonu aptarė situaciją Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje. Apie tai rašoma trumpoje žinutėje Kremliaus svetainėje.

Kiek detalesniame Lukašenkos spaudos tarnybos pranešime teigiama, kad pokalbyje buvo kalbama apie „nerimą keliančius faktus ir tendencijas, vykstančias Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje”, įskaitant „griežtus Lenkijos veiksmus prieš taikius žmones“.

Be to, interviu Krašto apsaugos žurnalo vyriausiajam redaktoriui Igoriui Korotčenkai, kurio fragmentą paskelbė „Telegram“ kanalas „Pirmojo Pulas“, Lukašenka kalbėjo apie „Rusijos įsitraukimo riziką“ šioje migracijos krizėje.

„Mes žinome, kad jei, neduok Dieve, padarysime kokią nors klaidą, jei suklupsime, tai tuoj pat įtrauks Rusiją į šį sūkurį.

Ir tai yra didžiausia branduolinė valstybė. Aš nesu pamišęs. Aš puikiai suprantu prie ko tai gali privesti”, – sakė jis.

Anot jo, Lenkija jau yra pasirengusi išstatyti tankus prieš nelegalius imigrantus, bandančius patekti į ES iš Baltarusijos.

„Šiandien kovoti prieš migrantus su „Leopardais” – atleiskite. Mes suprantame, ką reiškia kariauti su šiais nelaimingais žmonėmis ir išstatyti tankų kolonas.

Akivaizdu, kad tai yra tam tikri mokymai ar šantažas”, – sakė Lukašenka.

Vakar, lapkričio 8 d. ryte iš Baltarusijos link Lenkijos sienos pajudėjo migrantų kolona, ​​apytiksliais skaičiavimais – apie du tūkstančius žmonių. Lenkijos valdžia tai pavadino „didžiausia jėgos invazija“ į šalį ir padidino savo karo pajėgų apimtis pasienyje.

Vietovėje, kurioje stovyklauja nelegalūs imigrantai, girdisi šaudymas. Lenkijos pasieniečiai bando sustabdyti migrantų bandymus patekti į šalį.

ES pareigūnų teigimu, Minskas sąmoningai organizuoja pabėgėlių perkėlimą prie Europos Sąjungos sienų, reaguodamas į Briuselio sankcijas už suklastotus prezidento rinkimus ir žiaurų protestų po jų Baltarusijoje slopinimą.

Pasak į lenkų atsargos generolo majoro Romano Polko, dabar A. Lukašenka provokuoja Lenkijos valdžią atidengti ugnį žudymui.

„Aiškiai matyti, kad Lukašenka neturi stabdžių. Vakar buvo 3 žalieji žmogeliukai, šiandien tūkstantis migrantų šturmuoja sieną. Aleksandras Lukašenka siekia kraujo praliejimo.

Jis pažymėjo, kad reakcija iš ES ir NATO pusės turi būti stipri, kad būtų galima „priversti Lukašenką – ar greičiau Putiną – nutraukti savo veiklą“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 171

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...