infa.lt

JAV Federalinis teismas blokuoja Bideno administracijos prievolę privačiam verslui reikalauti vakcinacijos iš darbuotojų

07 lapkričio
10:06 2021

Youtube kadras

JAV Federalinis apeliacinis teismas šeštadienį užblokavo Bideno administracijos primestą privačiam verslui prievolę reikalauti  COVID-19 vakcinacijos iš darbuotojų, tvirtindamas, kad gali kilti konstitucinių problemų, susijusių su šiuo reikalavimu, praneša Epoch Times.

„Kadangi peticijos suteikia pagrindo manyti, kad yra rimtų įstatymų ir konstitucinių problemų, susijusių su šiuo reikalavimu, vakcinacijos reikalavimas STABDOMAS, kol šis teismas imsis tolesnių veiksmų“, – trumpoje nutartyje nurodė JAV Penktosios apygardos apeliacinio teismo kolegija.

Prievolės sustabdymas, pristatytas šią savaitę, yra laikinas, nes byla juda į priekį.

Bylą iškėlė kelios įmonės, įskaitant Amerikos šeimos asociaciją; keli asmenys; ir kelios valstijos, įskaitant Teksasą, Jutą ir Misisipę.

Peticijos pateikėjai teigia, kad vakcinacijos prievolė, kurį Darbo darbuotojų saugos ir sveikatos administracija (OSHA) paskelbė kaip nepaprastosios padėties laikinąjį standartą (ETS), turėtų būti panaikinta, nes viršija OSHA įgaliojimus pagal Darbuotojų saugos ir sveikatos įstatymą.

Jie teigė, kad valdžia apsiriboja tik su darbo vieta susijusiais pavojais, o COVID-19 rizika yra „pavojus visai visuomenei“. Jie taip pat teigė, kad skiepijimo reikalavimas darbe nėra prasmingas, nes nustatyti, ar COVID-19 kelia pavojų darbo vietoje, priklauso nuo darbuotojų amžiaus ir sveikatos, o ne nuo to, kiek darbuotojų ten dirba.

„Siekdama įvesti visos šalies privalomą skiepijimą be Kongreso patvirtinimo, vykdomoji valdžia savo COVID-19 vakcinos reikalavimą paskelbė kaip skubią darbo vietos taisyklę, kuri paveikia beveik 100 milijonų amerikiečių. Tačiau ETS nėra nei darbo vietos taisyklė, nei atsakas į ekstremalias situacijas“, – rašė peticijos pateikėjų teisininkai, prašydami teismo pritaikyti reikalavimo sustabdymą.

„Skiepijimo statusas yra visuomenės sveikatos problema, kuri liečia žmones visoje visuomenėje; tai nėra ypatingas pavojus darbo vietai. Ir nereikia taikyti nepaprastosios padėties taisyklės sprendžiant pandemiją, kuri tęsiasi beveik dvejus metus. Kongresas nesuteikė OSHA tokių plačių galių savo įgaliojimų statute“, – pridūrė jie.

Peticijos pateikėjas Brandonas Trosclairas, pas kurį dirba beveik 500 žmonių maisto prekių parduotuvėse Luizianoje ir Misisipės valstijoje, pareiškime teigė, kad šis teismo sprendimas yra „neįtikėtina pirmoji visų amerikiečių pergalė“, ir pridūrė, kad apeliacinis teismas „greitai suprato, kad Bideno primesta vakcinacijos prievolė darbdaviams padarytų didelę žalą tokioms įmonėms kaip jo.

Teismo sprendimas ne tik sustabdo Bideną nuo neteisėto [įgaliojimų] peržengimo, bet ir įpareigoja atlikti teisingą peržiūrą, kurios siekėme. Prezidentas netaikys medicininių procedūrų Amerikos žmonėms be numatytų Konstitucijos patikrinimų ir pusiausvyros“, – pridūrė Luizianos generalinis prokuroras Jeffas Landry, respublikonas ir vienas iš peticijos pateikėjų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 386

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-11-07, 11:34

    JAV Federalinis teismas – šviesulys vakcinų prekybos verslininkams ir PSO tikslui masiškai mažinti žmonių skaičių. Demaskuoti žmonijos kenkėjai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...

kad jis zino,kur ji yra! Nusispjauti - dar nereiskia neapykantos! Gal tiesiog "draugo" kauke jam...

jau ir moteru,skelbia Ukraina,o mums - musu "svietejai" meluoja,kad Rusija! Beje,noriu pasveikinti ukrainiecius Europoje! Naujasis...

Nuolat stiprina kontrole,o vogti milijonus - kasdien lengviau!...

kad paciu sukurtos peklos vengiama verslo nurodymu! Juk,Lietuvoje ir po Baltijos salis dirbantys vilkikai,autobusai,traktoriai -...

ir atsakymas,kam reikalingas sis karas!...

o tolimesnio UA ir ES naikinimo!...