infa.lt

Britanijos premjeras sulygino kovą su klimato kaita su Džeimso Bondo bandymais išgelbėti pasaulį

02 lapkričio
06:30 2021

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas palygino pasaulio lyderių pastangas kovoti su klimato kaita su filmų herojaus Džeimso Bondo bandymais sustabdyti pasaulio pabaigos mašiną. Grėsmė, anot jo, yra reali.

Filmų apie britų agentą 007, vardu Džeimsas Bondas, personažas dažnai susiduria su situacija, kai reikia išgelbėti pasaulį ir nukirpti reikiamą laidą, tuomet, kai raudonas skaitmeninis „pasaulio pabaigos įrenginio“ laikrodis artėja prie nulio, analogiškoje situacijoje atsiduria pasaulio lyderiai, bandantys vadovauti kovai su klimato kaita, pareiškė Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Borisas Johnsonas atidarydamas viršūnių klimato kaitos susitikimą COP 26.

„Mes, mano kolegos, pasaulio lyderiai, šiandien esame maždaug toje pačioje padėtyje kaip Džeimsas Bondas. Tragedija ta, kad tai ne filmas, o pasaulio pabaigos atskaitos įtaisas yra tikras “, – sakė jis, kalbėdamas Glazge lapkričio 1 d.

Anot jo, žmonija ilgą laiką vangiai kovoja su klimato kaita, tačiau yra technologijų, kurios gali išjungti šį „pasaulio pabaigos įrenginį“. „Turime technologijas, galime rasti finansavimą, o dabar prieš mus stovi klausimas –  ar turime tam noro“, – pridūrė britų premjeras

Pasak jo, jei žmonija šiandien nepradės rimtai žiūrėti į kovos su klimato kaita klausimus, tai rytdienos vaikams bus jau per vėlu. „Turime pereiti nuo kalbų, diskusijų ir debatų prie suderintų realių veiksmų anglies, mašinų, pinigų ir finansų srityse. Reikia ne naujų vilčių, tikslų, nepaisant jų vertės, o aiškių įsipareigojimų ir konkrečių grafikų pokyčiams vykdyti. Turime nusileisti iš dangaus žemyn klimato kaitos klausimais“, – sakė Johnsonas.

Visa tarp eilučių paslėpta prasmė slypi milžiniškuose piniguose, kuriuos pasauliui tektų mokėti besivystančioms šalims už tai, kad jos toliau nebevystytų savo pramonės, sustabdytų papildomą galimą taršą – t.y. taptų išsivysčiusių šalių išlaikytinėmis iki tol, kol sugebės iš gaunamos paramos sukurti savo švarią, žaliosios energetikos sistemą ir pramonę.

Tai trilijonai dolerių kasmet, kurių niekas dykai dalinti nesirengia tol, kol pasaulyje egzistuoja kapitalistinė sistema, numatanti, kad investuoti būtina tik į atsiperkančius projektus, o ne į tai, kad besivystančios trečiosios šalys galėtų gyventi išsivysčiusių šalių sąskaita ir, galbūt, kaip išlaikytinės nieko nedarytų situacijai pakeisti.

Galima daryti prielaidą, kad Didysis perkrovimas (Great Reset), kažkokiu būdu numatęs pakeisti šią pasaulio sanklodą, kurios metu valdo globalus kapitalas. Jo autorius, Klausas Schwabas yra išsakęs mintį, kurios fragmentas skamba taip: „neturėsite nieko ir būsite laimingi”.

Gal tai iš tiesų yra „Pasaulio gelbėjimo” nuo klimato kaitos planas?

Laikas viską sustatys į vietas.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 130

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. V.C.    -  2021-11-02, 10:42

    Skaitykit Oskarą Milašių!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Mintį supratau, tačiau nesutinku. Na Rusija, lyginant su JAV protu gal ir nespindi, tačiau tikrai...

Reaguodamas į paskutinį tamstos sakinį klausiu: kokius sąjungininkus paliko Baidenas Afganistane??...

Savo karių siuntimas į Ukrainą - tai veikimas Putino naudai. Siunčiant kad ir nedidelę kuopą...

Šis konfliktas yra sukeltas bendru veikimu Bideno vyriausybės, Izraelio vyriausybės ir Irano. Manau šis konfliktas...

vieną kartą baikite šūdą malti,eikite balsuoti...

"Izraelis" vykdo genocidą Gazoje JAV finansuojamas ir apginkluojamas. Gėda apie tai tylintiems!...

Gražiai nusiplauna rankas nuo nevykusio projekto...