infa.lt

Tūkstančiams australų, baustiems už Covid taisyklių pažeidimus, įšaldomos banko sąskaitos, gresia turto konfiskavimas, stabdomos vairuotojo licenzijos

01 lapkričio
11:04 2021
Karantinavimuisi paruoštos patalpos

Asociatyvi nuotr. Karantinavimuisi paruoštos patalpos.

Australai, gavę baudas už Covid-19 taisyklių pažeidimą, rizikuoja, kad jų namai bus areštuoti, o banko sąskaitos įšaldytos dėl vyriausybės persekiojimo, siekiant surinkti 5,2 mln. dolerių baudų sumą`,

Laukiama, kad valstybės bausmių vykdymo registras, Queensland Health vardu, surinks 3 046 nesumokėtų baudų, susijusių su pandemijos taisyklių pažeidimais.

Daugiau nei 2 755 baudos buvo skirtos fiziniams ir juridiniams asmenims, apkaltintiems Covid-19 apribojimų pažeidimais, o likusios dar tiriamos arba laukiamos apmokėjimo.

Valstybinis bausmių vykdymo registras persekioja nubaustuosius, siekdamas išieškoti 5,2 mln. USD nesumokėtų „Covid-19“ baudų iš asmenų ir įmonių, apkaltintų taisyklių pažeidimu pandemijos metu.

Apie 56,4 procento baudų jau yra visiškai sumokėta arba yra apmokama pagal mokėjimo planą.

Kaip skelbia Brisbane Times, SPER pareiškė, jog baudų nesumokėjusiems asmenims gali būti taikomas banko sąskaitų ar darbo užmokesčio areštas, išieškoma per turtą arba vairuotojo pažymėjimų galiojimo sustabdymas.

Kvinslando iždas įkūrė SPER maždaug prieš du dešimtmečius ir iki šio mėnesio savo buhalterijose turėjo 1,29 mlrd. USD skolą ir kiekvieną mėnesį atgaudavo daugiau nei 50 mln. USD.

Be SPER veiklos, „Queensland Health“ ėmėsi neįprasto žingsnio ir pasikvietė privačius skolų išieškotojus, kad išieškotų 5,7 mln.

„Kvinslendo gyventojai pagrįstai tikisi, kad keliautojai sumokės už savo „karantinavimosi viešnagę” viešbučiuose ir nepaliks mokesčių mokėtojams apmokėti sąskaitų“, – sakė Kvinslando sveikatos atstovė.

Turima omenyje, kad daug neapmokėtų viešbučių sąskaitų susidarė, kai keliautojai karantinavimuisi būdavo priverstinai apgyvendinami (uždaromi) viešbučiuose, kuriuose jie nei planavo, nei ruošėsi būti savo noru. Dabar iš jų reikalaujama apsimokėti tų viešbučių sąskaitas.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 566

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...