infa.lt

Pasirengę smogti iš kosmoso: NATO rengia naują gynybos planą prieš galimą Rusijos ataką

22 spalio
19:40 2021

Raketa "Enisej"

NATO gynybos ministrai ketina susitarti dėl naujo pagrindinio plano apsiginti nuo Rusijos atakos. Apie tai praneša tarptautinė naujienų agentūra „Reuters“, remdamasi šaltiniais tarp oficialių asmenų ir diplomatų.

Konfidenciali strategija neapsiriboja esamais gynybos planais ir yra skirta pasirengti atremti puolimą Baltijos ir Juodosios jūros regionuose, įskaitant galimą branduolinio ginklo, kibernetinių atakų ir kosmoso sistemų panaudojimą.

Oficialūs asmenys ir diplomatai pabrėžė, kad ši strategija yra neišvengiama. „Reikalinga atgrasymo ir gynybos koncepcija euroatlantiniame regione ir jos įgyvendinimo planas, nes Rusija kuria modernias ginklų sistemas ir dislokuoja karius bei įrangą arčiau sąjungininkų sienų“, – teigia NATO pareigūnai.

„Jei kils toks rimtas konfliktas, tam reikės aktyvumo visoje operacijų teritorijoje. Įvairūs dalykai gali vykti tuo pačiu metu”, – pridūrė aukštas JAV vyriausybės pareigūnas.

„Reuters“ rašo, kad Rusija modernizuoja sovietų karines erdvės sistemas, kad turėtų galimybę užpulti palydovus. Maskva taip pat kuria „superginklus“, ypač hipergarsines sparnuotąsias raketas, galinčias nešti branduolines galvutes.

JAV atsargos generolas Benas Hodgesas, 2014–2017 m. vadovavęs JAV pajėgoms Europoje, sakė tikintis, kad naujasis gynybos planas prisidės prie Aljanso kolektyvinės gynybos darnos ir padidins resursus Juodosios jūros regionui.

Buvęs aukšto rango NATO pareigūnas Jamie Shea, dabar dirbantis Briuselyje, analitiniame „Europos draugai” centre, teigė, kad aljanso planas atgrasyti Rusiją gali sustiprinti dėmesį Rusijai, nes JAV, Didžioji Britanija ir Australija atidirba strategijas Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, atremiančias Kinijos augančią karinę galią.

„Iki šiol buvo manoma, kad Rusija sukelia nepatogumų, bet tai nėra svarbiausia grėsmė. Tačiau rusai daro nerimą keliančius dalykus – išbando robotiką ir hipergarsines sparnuotąsias raketas, kurios gali būti tikrai pražūtingos”, – sakė Jamie Shea.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 231

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2021-10-22, 21:07

    O dabar tarp eilučių.
    Kadangi pinigų kasykla Afganistane užsidarė, skubiai reikia naujos.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...