infa.lt

Vyriausybė, remdamasi „ekspertų” rekomendacijomis siūlo revakcinaciją mažesnėmis dozėmis berniukams ir jaunuoliams

11 spalio
19:03 2021

skiepai

NEPT posėdyje šiandien svarstyti visuotinės revakcinacijos (stiprinamosios dozės), stiprinamosios dozės po Jansen vakcinos ir tolesnio Moderna vakcinos naudojimo klausimai.

Ekspertai, apibendrinę jau turimus pasaulio duomenis ir EMA sprendimus dėl visuotinės revakcinacijos, rekomenduoja ir Lietuvoje taikyti visuotinę revakcinaciją (skirti stiprinamąją vakcinos dozę) visiems 18+ asmenims.

Stiprinamąją dozę rekomenduojama skirti praėjus 6 mėn. po skiepijimo pagal visą vakcinacijos schemą, revakcinuoti siūloma mRNR vakcinomis.

Revakcinacijos poreikis turi būti vertinamas atsižvelgiant į individualią ar darbo pobūdžio riziką.

Jansen vakcinos tyrimai rodo, kad vienos dozės apsauginis efektas nuo sunkios ligos ir mirties išlieka ir po 6 mėnesių, tačiau jis palaipsniui mažėja ir yra mažesnis nei kitų vakcinų. Atlikti antrosios Jansen dozės skyrimo tyrimai (po 2 ir po 6 mėn.) parodė, kad vakcinos efektyvumas didėja.

Todėl siūloma asmenims, pasiskiepijusiems viena Jansen vakcinos doze, praėjus 6 mėnesiams, skirti stiprinamąją Jansen (arba mRNR vakcinos dozę), taip pat įvertinus individualų poreikį ir riziką.

Pasirodžius pranešimų, kad kai kurios šalys nutraukė Moderna vakcinos skyrimą berniukams ir jauniems vyrams, rekomenduojama sulaukti daugiau duomenų ir gamintojo rekomendacijų, galbūt dėl mažesnės dozės revakcinacijos tikslais berniukams ir jauniems vyrams.

infa.lt komentaras:

Reikėtų pastebėti, kad ši vyriausybė visą atsakomybę, kurios iš tikrųjų neneša niekas, bando sustumti ant „ekspertų” grupės, kurie neturi jokios patirties virusologijoje ir vakcinų poveikio klausimais. Bet, tikėtina, kad atsakomybės jai išvengti nepavyks, nes sprendimus priima ne „ekspertai”, o tie, kurių grupiniu sprendimu įsigalioja toks nutarimas. Jų pavardės žinomos. Ir jie tą žino. Todėl net bijo užsiminti apie savo dalyvavimą tame „projekte”.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 254

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-10-11, 19:16

    Kadangi mąstančiųjų jau nepagausi, kiti suvakcinuoti, tai būtina vaikus ir jaunuolius, kitaip gyventojų skaičiaus nesumažinsi, ir Vyriausybė pinigų iš PSO nebegaus…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...