infa.lt

Šviesą išvydo Windows 11 – kas tai yra, ir ar verta diegti šią OS

06 spalio
10:49 2021

„Microsoft“ oficialiai išleido 11 -ąją „Windows“ versiją. Iš pradžių šios OS versijos buvo pavadintos pagal išleidimo metus (95, 98, 2000). Vėliau išėjo kelios versijos „atskirais pavadinimais“ – ME, XP, Vista. Tada versijoms buvo pradėti priskirti „sunumeruoti“ pavadinimai. „Windows 7“ pasirodė 2009 m., „Windows 8“ – 2012 m., „Windows 10“ – 2015 m.

Tuo pačiu, vartotojai pasirodė esantys konservatyvūs ir neįvertino „tarpinių“ versijų – dauguma buitinių ir net įmonių „vartotojų“ sėdėjo prie XP versijos iki paskutinės galimybės, nepereidami prie „Vista“.

Panaši istorija buvo pastebėta naudojant „Windows 7“ – ši OS vis dar įdiegta 20% visų pasaulio kompiuterių / nešiojamųjų kompiuterių. „Windows 10“ sudaro 67%, o masinis perėjimas prie šios sistemos prasidėjo tik po to, kai pastaraisiais metais išleisti procesoriai nustojo palaikyti „Windows 7“ diegimą.

„Windows 11“ taip pat turi palaikomos techninės įrangos sąrašą, kuriame procesoriai yra apriboti iki „dviejų ankstesnių kartų”. Visų pirma, AMD pradedant „Reisens“ 2000 serija (pagaminta 2017 m.), „Intel“ pradedant „Cofee Lake“ (pagaminta 2018 m. )), „Qualcomm“, pradedant nuo 850 -ojo „Snapdragon“ (įdiegtas mobiliuosiuose įrenginiuose).

Be to, kompiuteryje turi būti įmontuotas TPM 2.0 kriptografinis modulis. Dar visai neseniai mažai kas įsivaizdavo, kas tai yra, tačiau po naujienos apie naujos OS sistemos reikalavimus šis modulis tapo plačiai žinomas.

Tuo pačiu metu nėra taip paprasta patikrinti jo buvimą sistemoje – modulį, net jei jis egzistuoja, galima išjungti žemosios sistemos lygiu – pagrindinėje įvesties ir išvesties sistemoje (BIOS).

Šio modulio gali iš viso nebūti, tačiau jį gali emuliuoti procesorius, pavyzdžiui, naudojant AMD PSP technologiją, ir ši emuliacija taip pat turi būti įjungta BIOS sistemoje prieš diegiant „Windows 11“, kitaip kompiuterio analizė parodys nesuderinamumą.

Kiti sistemos reikalavimai šiandien yra gana priimtini – 4 gigabaitai RAM ir 64 gigabaitai sistemos failų kietajame diske.

Karu su visu tuo, remiantis daugybe pranešimų, yra keletas būdų, kaip įdiegti „Windows 11“ bet kuriame kompiuteryje be minėto saugos modulio ir naudojant senus procesorius. Vienas iš jų – diegdami „Windows 11“ iš „Windows 10“, paleiskite diegimo programą naudodamiesi suderinamumo režimu su „Windows 7.“.

Tokiu atveju diegimo programa netikrins, ar kompiuteryje trūksta minimalių reikalavimus atitinkančių resursų.

Kalbant apie viską, kas susiję su kainomis ir licencijomis, situacija nėra labai aiški. Remiantis „Microsoft“ svetaine, yra „Home“ ir „Pro“ versijos, kiekviena suskirstyta į kelias „antrines versijas“ – viena kalba, daugiakalbė, „mokomoji“. Pasak vartotojų, 10 -osios ir net 7 -osios versijos licencijos raktai yra tinkami ją aktyvinti.

Oficialiai sistemą galima įdiegti trimis būdais. 1) Naudodamiesi „Windows 11 Installation Assistant“ priemone – tik sistemos atnaujinimas iš „Windows 10“. 2) Sukurkite diegimo laikmeną (diską arba „flash drive“) naudodami kitą „asistentą“. arba „Windows 10“ su teise atnaujinti. 3) Diegimo disko sukūrimas iš atsisiunčiamo ISO formato failo.

Neaišku, kur gauti licenciją tiems, kurie neturi 10 -osios „Windows“ versijos. „Microsoft“ rašo, kad parduodamuose kompiuteriuose „Windows 11“ bus „iš anksto įdiegta“ ir bus nemokamai atnaujinta nuo 10 versijos, tačiau pati programinės įrangos licencijų įsigijimo tvarka niekur nenurodyta.

Kalbant apie faktinius pakeitimus, „Windows 11“ paprasto vartotojo požiūriu mažai kuo skiriasi nuo 10 -osios versijos. Bus daugiau funkcijų, leidžiančių bendrauti su mobiliaisiais įrenginiais, o iki 2022 m. žadama paleisti „Android“ OS skirtas programas.

Daugelis vartotojų jau palaikė „kosmetinius“ pakeitimus – naują dizainą, švelnias malonias spalvas, „suapvalintus“ kampus, o svarbiausia – „pradžios“ meniu perkeltas į ekrano vidurį.

Kaip pastebi komentatoriai, 11 -oji dizaino versija yra savotiška 7 -osios versijos reanimacija po 10 -osios, kuri nėra labai populiari tarp vartotojų.

„Microsoft“ žada nutraukti 10 -osios „Windows“ versijos palaikymą 2025 m., Todėl norintys palaukti ar jau pripratę prie geriausiųjų dešimtuko gali sau leisti likti prie ankstesnės versijos.

Tie, kurie iki šiol naudojo 7 -ąją versiją, galbūt, turėtų nedelsdami pereiti prie į 11 -osios.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 596

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....

Su

14 androido kalejimu - bus ir Samsungui sunkus laikai. Niekam nereikia telefono,kur neisidesi tau reikalingu...