infa.lt

Deividas Kameronas: Turkija įstos į Europos Sąjungą apie 3000 metus

23 gegužės
01:01 2016

BBC

Deividas Kameronas

nuotrauka: Andrew Winning/Reuters

Britanijos premjeras Deividas Kameronas pareiškė, jog Turkijos galimybė įstoti į ES artimiausioje ateityje yra lygi nuliui.

„Jie padavė paraišką [įstojimui] 1987 metais. Esant dabartiniams progreso tempui, ji, tikėtina, galės patekti į ES maždaug apie 3000 metus“, – pasakė britų premjeras savo interviu TV kanalui Ai-ti-vi.

Kovo pradžioje Europos Sąjunga ir Turkija sudarė išankstinį susitarimą apie derybų dėl šalies įstojimo į ES pagreitinimą ir vizų režimo sušvelninimo. Turkijos stojimas į ES

Pagal susitarimą Turkija turi išpildyti 72 reikalavimus, iškeltus ES.

Europos komisija anksčiau pareiškė, kad didžioji dauguma reikalavimų išpildyti, tačiau Europos parlamentas atsisako balsuoti šiuo klausimu iki tol, kol Ankara neišpildys jų visų.

Pusės turi išspręsti klausimą dėl bevizio režimo iki birželio, ir su kiekviena diena tai tampa vis mažiau tikėtinu dalyku.

Pasak Kamerono, Britanijos pasitraukimo iš Europos Sąjungos šalininkai, naudojasi Turkijos galimybe įstoti į ES, tam, kad išgąsdinti rinkėjus birželyje numatyto referendumo išvakarėse.

„Jie sako, jog reikia balsuoti už pasitraukimą iš ES, kadangi mes negalime blokuoti Turkijos įstojimo į Europos Sąjungą. Tai netiesa. Britanija, kaip ir kiekviena kita ES valstybė, turi teisę uždėti veto bet kokios šalies įstojimui į ES“, – pasakė premjeras.

Turkija pirmą kartą padavė paraišką narystei ES 1987 metais, kai dar egzistavo Europos Sąjungos pirmtakė – Europos ekonominė bendrija.

Šalis išpildė visas sąlygas tam, kad pradėti derybas dar 2005 metais, tačiau procesas staiga ėmė strigti dėl eilės priežasčių, tarp kurių – nuogąstavimai dėl žodžio laisvės ir demokratijos, ypač, kai į valdžią Turkijoje atėjo dabartinis jos vadovas R.T. Erdoganas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 157

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....