infa.lt

„YouTube“ savo platformoje uždraudžia visą „kenksmingą turinį apie vakcinas“

01 spalio
09:30 2021

Interneto TV cenzūra

Rugsėjo 29 d. „Google“ priklausanti „YouTube“ vaizdo įrašų talpinimo platforma paskelbė, kad uždraus visą „kenksmingą turinį apie vakcinas“ savo platformoje, įskaitant teiginius, kad vakcinos yra neveiksmingos mažinant ligų perdavimą, todėl natūralus nerimas, kad kompanija padidins nesutariančių nuomonių cenzūrą.

„Nuolat matėme, kad melagingi teiginiai apie vakcinas nuo koronaviruso persimetė į dezinformaciją apie skiepus apskritai, ir dabar esame tokioje vietoje, kur svarbiau nei bet kada išplėsti darbą, kurį pradėjome nuo COVID-19, su kitomis vakcinomis“ rašoma „YouTube“ tinklaraštyje.

Iki šiol „Bay Area“ įsikūrusi bendrovė teigė pašalinusi 130 000 vaizdo įrašų, pažeidžiančių jos politiką, kuri, jos teigimu, buvo sukurta kartu su įvairiais „ekspertais“, siekiant išspręsti tariamą „COVID-19 ir medicininę dezinformaciją“.

Dabar šalinamas turinys, kuriame teigiama, kad „patvirtintos vakcinos yra pavojingos ir sukelia lėtinį poveikį sveikatai, teiginiai, kad vakcinos nesumažina ligų perdavimo ar susirgimų arba jame yra klaidingos informacijos apie skiepuose esančias medžiagas“, – paskelbė „YouTube“ savo tinklaraštyje, tvirtindama, kad jos politika dabar bus taikomas turiniui, kuris kelia abejonių dėl visų, o ne tik skirtų apsisaugoti nuo COVID-19 skiepų veiksmingumo.

„Šie politikos pakeitimai įsigalios nuo šiandien ir, kaip ir bet kokiam kitam reikšmingam atnaujinimui, prireiks laiko, kol mūsų sistemos visiškai įgalins jų vykdymą“, – rašoma kompanijos tinklaraštyje. „Asmeniniai atsiliepimai, susiję su vakcinomis bus leidžiami, jei pats vaizdo įrašas nepažeidžia kitų bendruomenės gairių arba kanalas neskatina abejonių skiepytis.“

Bendrovės atstovas spaudai naujienų agentūroms patvirtino, kad Joseph’ui Mercola ir Robert’ui F. Kennedy Jr, kurie per daugelį metų dažnai keldavo klausimus apie vakcinų savybes, buvo uždrausta naudotis šia platforma.

Rusijos kaip valstybės remiamo transliuotojo RT kanalai vokiečių kalba, taip pat buvo užblokuoti „YouTube“, rašo „Reuters“, esą todėl, kad kanalai pažeidė kompanijos COVID-19 politiką, tuo tarpu Rusijos pareigūnai pagrasino užblokuoti „YouTube“ savos šalies teritorijoje.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas teigė, kad „YouTube“ uždraudus RT kanalą galėjo būti pažeisti Rusijos įstatymai.

„Tiesą sakant, jis buvo labai įžūliai pažeisti“, – sakė jis žurnalistams rugsėjo 29 d. „Kalbama apie cenzūrą ir trukdymą žiniasklaidai skleisti informaciją ir pan.“

„Facebook“, „YouTube“ ir „Twitter“ prieš kelis mėnesius buvo kritikuojami užblokavę straipsnius apie tai, ar COVID-19, liga, kurią sukelia koronavirusas, galėjo kilti iš laboratorijos Uhane, Kinijoje.

Gegužę „Facebook“ patvirtino, kad nutraukė blokavimą turinio, teigiančio, kad COVID-19 atsirado iš Kinijos laboratorijos, nes, esą prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad liepė ištirti teorijas apie koronaviruso kilmę.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 4 739

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. hmm    -  2021-10-01, 09:32

    paskutiniai pasispardymai agonijoje

    Atsakyti į šį komentarą
  2. ⁉️    -  2021-10-01, 15:15

    ,, kenksmingas turinys apie vakcinas”jo Papa..
    Kalbėti su užrišta burna geras variantas..
    Lietuvoje kiekviena diena -lyg staigmena. Tačiau tos staigmenos kartais būna tokios smogiančios, kad nežinai verkti, juoktis ar apskritai keisti orientaciją. Kas tuomet ta tolerancija yra, jei pakantumo kitai nuomonei čia nelabai ir be surasi net pasišviečiant LED prožektoriumi? Gal iš šaltinių žinios kažkam susuka vidurius? Jo viena tiesa, viena partija, viena plačioji tėvynė.. Ir toliuose jau regime vienos orientacijos Šiaurės Korėjos paranordą. Jau seniai pastebimi atgimstantys cenzūros daigai, kurie yra ne kas kita, o tik noras atgaivinti Glavlitą-laisvo žodžio KGB.
    Galima įžvelgti ne tik iš sovietmečio atkopiantį įprotį aukštyn kojomis apversti vertybes taip, kad tolerancija virsta diktatūra.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...