infa.lt

Susitarimas pabėgėlių klausimu gali žlugti

21 gegužės
01:01 2016
Angela Merkel

nuotrauka: Bernd von Jutrczenka (Keystone)

Paktas tarp Turkijos ir Europos, sudarytas prieš porą mėnesių ir numatantis Turkijai prievolę sulaikyti pabėgėlių srautus į Europą, mainais į pinigus ir bevizį režimą, niekada nebuvo ypač mėgiamas. Daugelis abejojo tuo, jog jis apskritai veiks.

„Visgi, likimo ironijos dėka jis veikia: jeigu vasarį Egėjo jūrą pavyko įveikti 57 tūkstančiams pabėgėlių, tai balandžio mėnesį jų skaičius siekė viso 3650 žmonių. Tačiau dabar požiūris į jį Vokietijoje tiek negatyvus, jog nepasitenkinimas paktu rizikuoja neigiamai paveikti kanclerės Angelos Merkel populiarumą ir sukelti grėsmę pačiam susitarimui“, – rašo politinis šveicariško laikraščio Tagesanzeiger apžvalgininkas Dominikas Eigenmannas (Dominique Eingenmannn).

Priežastimi, kaip aiškina autorius, pasitarnavo kartu su susitarimo pasirašymu prasidėję „politinės situacijos Turkijoje pasikeitimai: prezidentas Erdoganas nesislėpdamas stengiasi atsiplėšti sau kiek galima daugiau valdžios, siundo kariškius prieš kurdų mažumą ir daro spaudimą spaudai. pabėgėliai, imigrantai, migrantai

Visai neseniai jis nušalino savo premjerą Davutoglu pakankamai draugiškai nusiteikusį Europos atžvilgiu, o dabar ruošiasi selektyvaus imuniteto panaikinimo būdu nušienauti praktiškai ketvirtadalį Turkijos deputatų tam, kad gauti daugumą priimant Konstitucijos pakeitimus“. migracija, imigracija

Taip pat Erdoganas pavertė savo priešu vokiečių visuomenę, ėmęs nežmoniškai persekioti vokiečių satyriką Jan’ą Böhmermann’ą, parašiusį eilėraštį apie Erdoganą. „Vokietijos partijos, kaip kairiojo, taip ir dešiniojo sektorių abejoja tuo, jog Turkija vadovaujama Erdogano gali būti priimtina partnere Europai migracijos klausimu, – pasakoja žurnalistas. – O Vokietijos vidaus reikalų ministras de Mezjeris pareiškė, jog vizos režimo atšaukimo nebus, jeigu Turkija neišpildys visų sąlygų“.

„Dar daugiau, vokiečių pasipiktinimas jau seniai skirtas ne tik save sultonu įsivaizduojančiam Erdoganui, bet ir Merkel, investavusiai žymią politinio kapitalo dalį š susitarimą su Turkija“, tęsia Eigenmannas, paaiškindamas, jog opozicija kaltina ją tuo, jog ji „iššvaisto“ europines vertybes ir sudaro galimybes šantažuoti save šiuo paktu. Net Vokietijos Socialdemokratų partijos (SPD) vadovybė, esanti valdančiosios koalicijos dalimi, įspėja ją saugotis „pernelyg meilaus kurso“ Ankaros atžvilgiu.

Pasekoje susitarimas pabėgėlių atžvilgiu tarp Berlyno ir Ankaros griūva vis akivaizdžiau ir balansuoja ant visiško žlugimo ribos. Ir, jeigu jis vis tik žlugs, Angelai Merkel tai atsilieps kaip kažkada rašė vokiečių žurnalas Der Spiegel, „stambiausiu ir turinčiu rimčiausias pasekmes pralaimėjimu“, per visą jos buvimo valdžioje laiką.

Europiečių gi, migracinė politika „praras tą kertinį akmenį, kuris dabar gelbėja Graikiją nuo virtimo į ištisą pabėgėlių stovyklą“, – reziumuoja Eigenmannas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 209

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Leo    -  2016-05-22, 13:50

    Nieko gero iš susitarimo su turkais ir nebuvo galima tikėtis,tik politinio populiarumo besivaikantiems trumparegiškai rodėsi kad problema išspręsta.Kol nebus greičiausiu metu nutraukti kariniai veiksmai Sirijoje,tol turkai , ypač pats Erdaganas , bus suinteresuotas krauti sau kapitalą iš konflikto.Pabėgėliai jam visai nerūpi , tačiau eurai , gaunami iš ES…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...