infa.lt

Dar neįsigalioję nurodymai mokyklose jau keičiami – nuo rugsėjo 13 d. mokyklos mokinių srautus galės reguliuoti laisviau

11 rugsėjo
18:22 2021
Rugsėjo 1 - į mokyklą

nuotrauka: infa.lt

Mokyklos, negalinčios užtikrinti kiekvienos klasės atskyrimo, galės formuoti didesnius mokinių srautus, nei buvo nustatyta iki šiol. Tokį sprendimą patvirtino sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys – valstybės lygio ekstremaliosios situacijos vadovas, atsižvelgęs į Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos siūlymus. Sprendimas įsigalioja nuo rugsėjo 13 d.

„Siūlėme, kad būtų leista mokykloms didinti mokinių srautus, nes daug mokinių turinčios mokyklos negalėjo užtikrinti reikalaujamų srautų dydžių. Nors dabar mokyklos galės formuoti didesnius srautus, vis tik labai prašome mokyklų bendruomenių užtikrinti kuo mažesnį mokinių maišymąsi ir kuo mažesnius srautus, kad būtų išvengta ligos protrūkių“, –  sako Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kancleris Julius Lukošius.

Nuo rugsėjo 13 d. organizuojant ugdymą pagal pagrindinio ir vidurinio ugdymo programas besimokantiems mokiniams (5-4G kl.), sprendimą dėl srauto dydžio galės priimti mokyklos vadovas, suderinęs jį su mokyklos taryba – nebeliks reikalavimo, jog vieną srautą sudarytų daugiausia 100 mokinių. Visgi išlieka nuostata, kad mokinių srautai mokyklose turi būti sudaryti iš kuo mažiau klasių ar grupių.

Kaip ir anksčiau, organizuojant ugdymą 5-4G kl., srautas gali būti sudaromas tik iš tos pačios klasių grupių, pvz., visų šeštokų, arba iš kelių tos pačios programos skirtingų klasių mokinių, pvz., iš šeštokų ir septintokų.

Pradinių klasių (1-4 kl.) srauto dydis nesikeičia – išlieka 100 mokinių. Tačiau jie galės būti nebūtinai tos pačios klasių grupės, pavyzdžiui, tik pirmos arba tik trečios. Esant mažiau nei 100 tos pačios klasių grupės mokinių skaičiui, galima į srautą jungti ir kitas pradines klases, pavyzdžiui 1-2 kl., 2-3 kl. ir pan. Iki šiol galiojo reikalavimas, kad pradinukų srautą sudarytų tik tos pačios klasių grupės mokiniai, pavyzdžiui, tik pirmokai, tik antrokai ir pan.

infa.lt komentaras:

Akivaizdi laikinai Lietuvą administruojančių asmenų nekompetencija pagal užimamas pareigas, kai dar net neįsigaliojus A.Dulkio ankstesniam nurodymui jis jau keičiamas kitu. Labai tikėtina, kad po rugsėjo 13, pamačius visą po to seksiantį absurdą vėl bus keičiama naujai įsigaliojusi tvarka.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 271

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vygandas    -  2021-09-11, 18:54

    Dar beliko persigalvoti dėl parduotuvių. Nors be maisto greičiau mirtų, bet geriau nuo 8 dozių eksperimentinės vakcinos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...