infa.lt

Australija: precendento neturintis sekimo įstatymo projektas parlamente praėjo per 24 valandas

05 rugsėjo
17:50 2021

Australijos policija dabar gali nulaužti jūsų kompiuterinę įrangą, rinkti ar ištrinti jūsų duomenis, perimti jūsų socialinės žiniasklaidos paskyras ir jas keisti, rašoma tutanota.com portale.

Australijos vyriausybė jau kelerius metus juda link sekimo valstybės. Dabar ji kala vinį į privatumo ir žmogaus teisių karstą su precendento neturinčiu sekimo projektu, leidžiančia policijai įsilaužti į jūsų įrenginį, rinkti ar ištrinti jūsų duomenis ir perimti jūsų socialinės žiniasklaidos paskyras; be pakankamų apsaugos priemonių, kad būtų išvengta piktnaudžiavimo šiais naujais įgaliojimais.

Šį mėnesį Australijos vyriausybė priėmė platų priežiūros įstatymą, blogesnį nei bet kuris kitas panašus įstatymas bet kurioje kitoje penkių kontinentų šalyje.

Priežiūros teisės aktų pakeitimas (identifikuoti ir užkardyti) 2020 m. Įstatymo projekte Australijos federalinei policijai (AFP) ir Australijos kriminalinės žvalgybos komisijai (ACIC) suteikiami trys nauji įgaliojimai kovoti su nusikalstamumu internete:

Duomenų trikdymo orderis: suteikia policijai galimybę „keisti duomenis“ juos modifikuojant, kopijuojant, pridedant ar ištrinant.

Tinklo veiklos orderis: leidžia policijai rinkti žvalgybos informaciją iš įrenginių ar tinklų, kuriuos naudoja ar gali naudoti asmenys, kuriems taikomas tas orderis.

Paskyros perėmimo orderis: leidžia policijai kontroliuoti internetinę paskyrą (pvz., Socialinę žiniasklaidą), siekiant surinkti informaciją tyrimui.

Abi Australijos teisėsaugos institucijos AFP ir ACIC netrukus turės įgaliojimus keisti, pridėti, kopijuoti ar ištrinti jūsų duomenis, jei tapsite įtariami sunkaus nusikaltimo padarymu.

Pataisos perskrido parlamentą

Žmogaus teisių juridinis centras kritikuoja, kad „nepakanka apsaugos priemonių“ ir, kad vyriausybė ignoravo „esmines dvišalio parlamentinio Jungtinio žvalgybos ir saugumo komiteto rekomendacijas, kad reikia griežtesnių apsaugos priemonių, kad būtų apsaugotas visų australų privatumas“, tuo pat metu skubindama pataisas priimti parlamente rugpjūčio 25 d.

„Nerimą kelia tai, kad užuot priėmusi Komiteto rekomendacijas ir leidusi laiko išnagrinėti vėlesnius pakeitimus, Morisono vyriausybė skubiai prastūmė šį įstatymą parlamente per mažiau nei 24 valandas.

Šį teisės aktą dar labiau pablogina tai, kad nėra teisminės priežiūros. Duomenų trikdymo ar tinklo veiklos orderį gali išduoti Administracinių apeliacinių skundų teismo narys, aukštesniojo teismo teisėjo orderio nereikia.

Australijos įmonės privalės vykdyti

Kai Australijos įmonėms, sistemų administratoriams ir kt. pateikiamas toks Administracinio apeliacinio teismo orderis, jie privalo įvykdyti ir aktyviai padėti policijai keisti, pridėti, kopijuoti ar ištrinti tiriamo asmens duomenis. Remiantis naujuoju įstatymu, atsisakius vykdyti, galima atsidurti kalėjime iki dešimties metų.

Privaloma įsilaužimo veikla galėtų būti: duomenų keitimas, kopijavimas ir ištrynimas; komunikacijų perėmimas ir keitimas; sekimo tinklai; ir paskyros duomenų keitimas.

Įstatymo projekto pagrindimas

Politikai įstatymo projekto reikalingumą pagrindžia teigdami, kad juo siekiama kovoti su vaikų išnaudojimu (CSAM) ir terorizmu. Tačiau pats įstatymo projektas leidžia teisėsaugai ištirti bet kokį „sunkų Sandraugos nusikaltimą“ arba „sunkų valstybės teisės pažeidimą, turinrį federalinį aspektą“.

Faktiškai, ši formuluotė leidžia policijai ištirti bet kokį nusikaltimą, už kurį gresia laisvės atėmimas mažiausiai trejiems metams, įskaitant terorizmą, dalijimąsi prievarta prieš vaikus medžiaga, smurtą, piratavimą, bankrotą ir įmonių teisės pažeidimus bei mokesčių slėpimą.

Priežiūros įstatymo projekto kritika

Senatorė Lidia Thorpe, Žaliųjų atstovė spaudai, labai kritikavo Australijos priežiūros įstatymo projektą:

„Richardsono apžvalgoje padaryta išvada, kad pagal šį įstatymo projektą AFP ir ACIC gali būti vienu metu „teisėjai, prisiekusieji ir budeliai“. Taip mes nevykdome teisingumo šioje šalyje. Jungtinės Valstijos, Jungtinė Karalystė, Kanada ir Naujoji Zelandija nesuteikia teisėsaugos institucijoms tokių teisių “.

„Faktiškai, šis įstatymas leistų šnipinėjimo agentūroms keisti, kopijuoti ar ištrinti jūsų duomenis gavus duomenų trikdymo orderį; rinkti informaciją apie jūsų veiklą internete su tinklo veiklos orderiu; taip pat jos gali perimti jūsų socialinę žiniasklaidą ir kitas internetines paskyras ir profilius su paskyros perėmimo orderiu “.

Žmogaus teisių pabaiga

Naujasis Australijos priežiūros įstatymas rodo, kad Australijoje pagarba žmogaus teisėms baigėsi.

Teisininko Angus Murray, Electronic Frontiers Australia’s politikos skyriaus pirmininko nuomone, įsilaužimo galimybės kelia rimtą grėsmę Australijos piliečių teisėms ir laisvėms.

„Tai dabar režimas Australijoje, kai mes suteikėme teisę teisėsaugos institucijoms įsilaužti į australų ir galbūt užjūrio asmenų kompiuterius ir perimti paskyras bei keisti ir ištrinti tų paskyrų duomenis“, – pareiškė jis jis Information Age leidiniui.

„Australija neturi konstituciškai įtvirtintų politinės kalbos teisių ir kitų žmogaus teisių, bet jei mes ketiname teisėsaugai suteikti šiuos įgaliojimus, jie turėtų būti patikrinti ir suderinti su žmogaus teisių įrankiais federaliniu lygmeniu “.

Murray įspėja, kad gali ateiti momentas, kai ši galia bus panaudota prieš visuomenę. Bent jau teoriškai policija į jūsų kompiuterį galėtų įdėti kažką panašaus į vaikų išnaudojimo vaizdus. Nors kažkas panašaus nėra įstatymo projekto tikslas, tačiau taip pat nėra ir jokių rimtų apsaugos nuo to priemonių.

Sekimas yra galia

Galimybė slapta įsilaužti į žmonių kompiuterius, perimti jų socialinės žiniasklaidos kanalus ir juos šnipinėti iš esmės kenkia mūsų teisei į privatumą.

Sekimas yra galia, ir tai kelia grėsmę mūsų laisvai ir atvirai visuomenei, reziumuoja leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 892

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. jis    -  2021-09-05, 17:47

    Citata : Australijos policija dabar gali nulaužti jūsų kompiuterinę įrangą, rinkti ar ištrinti jūsų duomenis, perimti jūsų socialinės žiniasklaidos paskyras ir jas keisti, rašoma tutanota.com portale.

    Manau,policija Australijoje atliks hakerio vaidmeni. Neduok Dieve tai Lietuvoje nutiktu. Nebutu jokios ramybes, pasitikejimo vieni kitais ir aplamai teisingo gyvenimo. Butu bjiauriau nei dabar.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2021-09-05, 17:49

    …artėjam link durnių planetos, link žmonijos susinaikinimo… Tas dirbtinis žmonių mažinimas atsisuks ir prieš pačius mažintojus.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. azq    -  2021-09-05, 18:34

    Sunaikinus globalistus mažintojus problemos dingtų.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Dabar į pasaulį žvelgiama per išangę, ne per akį...

Tai jei derėsis dėl skolų grąžinimo - Europoje turėsim dar vieną Ameriką, nes ukrainiečiai turės...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...