infa.lt

I. Šimonytė kalbėjo apie totalitarinį režimą Baltarusijoje, palaikant jos opoziciją

18 rugpjūčio
13:52 2021

I.Šimonytė ir Co

Valdančiosios daugumos premjerė Ingrida Šimonytė susitiko su Europos Parlamento Pirmininku Davidu Sassoliu ir aptarė aktualius Lietuvai nelegalios migracijos iš Baltarusijos klausimus ir jiems spręsti skirtas Europos Sąjungos (ES) iniciatyvas.

„Dėkojame už Europos Parlamento (EP) dėmesį nelegalios migracijos temai. Palaikome EP iniciatyvą keliant šį klausimą visos ES mastu ir tikimės tolesnio supratimo. Taip pat remiame EP poziciją ginant žmogaus teises totalitarinių režimų šalyse, palaikant Baltarusijos opoziciją ir reikalaujant griežtesnių sankcijų režimui“, – sakė premjerė.

Pasak I. Šimonytės, Lietuva susiduria su hibridiniu karu, kuris nukreiptas prieš visą ES ir demokratines vertybes. Tad Lietuva labai vertina ES ir valstybių narių solidarumą bei suteiktą paramą.

Lietuvos siena yra saugoma pasitelkiant visas galimas teisėtas ir proporcingas priemones, kurios padėtų užkirsti kelią nelegaliam sienos kirtimui. Sulaikyta daugiau nei 4 100 nelegalių migrantų (2020 m. sulaikyti 74 migrantai). Didžioji dalis migrantų – iš Irako, Kongo Demokratinės Respublikos, Gvinėjos, Irano, Sirijos.

Lietuva sustiprino sienos kontrolę, padidino migrantų priėmimo pajėgumus, ieškoma naujų sprendimų, kurie prireikus leistų priimti papildomus migrantų srautus.

„Ateityje prašome pagalbos bendradarbiaujant su Turkija ir Iraku, siekiant ilgam laikui sustabdyti skrydžius į Baltarusiją ir vykdyti readmisiją. Taip pat Lietuvai būtinas papildomas finansavimas iš ES, skirtas ir fizinio barjero statybai. ES išorės sienų apsauga – visos ES, o ne atskirų valstybių atsakomybė“, – sakė premjerė.

Sutarta, kad spaudimas Baltarusijos režimui turi toliau augti ir jam būtų siekiama toliau taikyti ES sektorines sankcijas. Taip pat būtina išplėsti asmenines sankcijas visiems, kurie yra tiesiogiai ir netiesiogiai įsitraukę į nelegalios migracijos srautų organizavimą.

Susitikime daug dėmesio buvo skirta Rytų partnerystės stiprinimui, o taip pat artėjančiam Rytų partnerystės Viršūnių susitikimui. I.Šimonytė patikino, kad Lietuva pasirengusi dirbti, kad būtų sustiprintas Rytų partnerystės strateginis turinys, o Rytų partnerėms būtų pasiūlyti motyvuojantys tikslai. Susitikime taip pat buvo aptarta Vakarų Balkanų šalių eurointegracija bei situacija Afganistane.

infa.lt replika:

Kalbant apie režimus, keistai nebuvo paminėtas Lietuvos režimas, kuris savo piliečius siekia suvaryti į skaitmeninį konclagerį, iš kurio išėjimas tik vienas – pasiskiepyti. Kitu atveju tie Lietuvos gyventojai, kurie nesutinka su tokio išėjimo galimybe, nors nėra sergantys, tiesiog paliekami socialinių išmokų ir darbo rinkos užribyje. Paprastai kalbant – mirčiai iš primityvaus bado. Čia režimas ar demokratija? Apsisprendimo laisvė ar jos nebuvimas? Beje, I Šimonytė siūlo palaikyti Baltarusijos opoziciją, tačiau opoziciją prieš save vadina vos ne teroristine.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 362

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Čiubaka    -  2021-08-18, 17:30

    Kodėl PIŠ nereikalauja sankcijų Afganistanui? Ten irgi reikia ginti žmogaus teises

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....

Aistės Gedvilienės įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/11562a80f72e11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosflp Algirdo Stonšaičio įstatymo keitimo pasiūlymas: e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAK/3346c470f70f11ee97d7f4f65208a4ec?jfwid=-u1ksosfh5 Abiem atvejais baudėjai...

Regis programa i prezidentus nereikia ir kurti, samdyti specialistus o tiesiog paskaityti aktuolijas ir gali...

Ona

Labai gerai, kad kreipėsi, gal sumažins...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...