infa.lt

Įžvalgos dėl „pabėgėlių krizės“

29 liepos
16:47 2021
Nelegalūs imigrantai Open Arms laive

youtube stop kadras

Pasakysiu savo trumpą nuomonę dėl taip vadinamų pabėgėlių situacijos. Tai antra pagal svarbumą problema po pandemijos, kurios neliesiu, nes pakankamai daug dalinausi informacija feisbuko paskyroje bei savo mintis publikavau kituose portaluose. Šiai dienai nelegalių migrantų skaičius artėja link pustrečio tūkstančio.

Tokio skaičiaus išlaikymas per mėnesį atsieina virš 2 mln. euru,o vieno nelegalo išlaikymas dienai kainuoja 30 euru. Aritmetika paprasta. Kiekvieną dieną atvyksta naujų po 150 ar 200.Daugelis sąmoningų piliečių siūlo juos apgyvendinti Turniškese, Seimo bendrabučiuose arba „karalienes mortos” mokyklose, ir tai visai protingas sprendimas būtų.

Dar ir karinių poligonų miškuose nereikėtų pamiršti bei visokių vėsaicių, maldeikienių, sysų, andriukaičių ir pavilionienių ir pan., kurie tikrai privalėtų bent po kelis apgyvendinti savo rezidencijose, nes puikiai prisimename, kaip su plakatais kvietė juos pas save „welcome refugee”.

Deja valdžios „šaika“ nelegalus ruošiasi apgyvendinti nedidelėse gyvenvietėse, kaip Dieveniskės, Rūdninkai ir pan. Šaunuoliai vietiniai šių miestelių žmonės, kurie sukilo, nes netiki bukalaurų valdžioje pažadais,ir supranta,kad nėra nieko pastovesnio, nei „laikinai..Pavyzdžių yra Kapčiamiestyje ir kitur.

Bet aė noriu paliesti kitą aspektą, patį svarbiausią. Kas kaltas dėl pabėgėlių krizes? Manau protingi ir mąstantys supranta, ir žvilgsnis krypsta į parsidavėlių cerberių valdžią. Tikrai taip. Marionetinės bukapročių valdžios nesąmonės duoda rezultatus. Vietoje to, kad būtų rūpinamasi savomis problemomis, nosis kišama ten, kur visai nepriklauso, o būtent į kaimyninės Baltarusijos reikalus.

Viskas ypač sustiprėjo po rinkimų, kai i Lietuvą buvo parsigabenta neva tikroji prezidentė,o iš tikrųjų kotletų kepėja Cichanouskaja bei jos klikos nemažas būrys. Ne taip senai net buvo suteiktas diplomatinis statusas šiai grupuotei.

Nekalbant jau apie tai, kokią ardomąją veiklą gaunant komandas iš JAV ta klika atlieka prieš Baltarusiją, kiek kainuoja jos išlaikymas mūsų mokesčių mokėtojams, pasirodo yra valstybinė paslaptis.

Bet ne paslaptis, kad pasikėsinimas į Baltarusijos prezidentą buvo organizuotas pagrindinio scenaristo JAV, o vykdymo įrankiai buvo ne tik Baltarusijoje bei Lenkijoje, bet ir Lietuvoje…

Lėktuvo nutupdymo su Protaseviciumi atvejis taip pat nepasitarnavo santykių gerinimui, nes vos tik nutupdžius lėktuvą, Baltarusija buvo apkaltinta tuoj pat,pusvalandžio bėgyje, nors veliau paaiškėjo, kad tas lėktuvas pilnai galėjo tūpti LT, deja dėl anoniminio pranešimo apie bombą, Rynair kompanijai priklausančio lėktuvo pilotas davė komandą pasukti į Baltarusiją, nes LT atsisakė priimti lėktuvą.

O kad lėktuve Protasevičius, Baltarusijos spec. tarnyboms pranešė kažkas iš jo kolegų, nes tai buvo suplanuota provokacija, kad įvest naujas sankcijas Baltarusijai. Kiek pasipylė purvo bei juokingų kaltinimu iš bukalaurų valdžios, koks Protasevičius kankinys, ir kaip jį kankina Baltarusijos režimas.

Ar tikrai????? – Tikriausiai puikiai žinote,kad jis net ne kalėjime, nors tikrai jo nusipelnė, o namų arešte interviu dalina į kairę ir į dešinę, ir išdavė visus savo bendrus. Dabar tyla, apie jį sorošinė masmedija jau neturi ką pasakyti, nes eilinį kartą apsidirbo. Taigi, Lukašenkai kantrybe trūko ir tai savaime suprantama.

Klaipėdos uostas skaičiuoja milijardinius nuostolius, siena kiaura, Lukašenkai nėra stimulo išlaidauti, išlaikant savo šalyje nelegalus bei stiprinant sienos apsaugą. Ir turim ką turim. Prisiminiau Libiją ir Kadafį, kurį brutaliai nužudžius JAV parankiniams bei sugriovus šalį ir dingus sienų apsaugai, prasidėjo nelegalų antplūdžiai i Europą….

Dabar vėl grįžtu prie migrantų. Kadangi valdžia sudarė pretekstą šitam blogiui, tai privalėtu ir ištaisyti. Ir tai visai nesunku. Pasufleruosiu bukalaurams, o ypač Gabrieliui, kuriam ir priklausytų tai padaryti. Juk reikia tiek nedaug. Paprasčiausiai deportuot kotletų kepėją lauk su savo svita, ir manau to pilnai pakaktų, kad mainais už šį tikrai protingą žingsnį diplomatiniais kanalais būtų suderintas ir pabėgėlių klausimas.

Taip kad, kaltinkim ne Lukašenką, o mūsų bukapročius, kurie nenori, nors galėtų šią košę išsrėbti tikrai greitai, jei rūpėtų tautos interesai.

Dėl sienos tvėrimo peripetijų, naudojant „auksinę koncertiną”, nesiplėsiu, kas domisi, žino. O ir tverti jos nėra prasmės, nes vis tiek, pagal pasirašytą berods 2018 m. Rezoliuciją, privaloma priimti kiekvieną, kuris tik pageidauja.

Jooo….Kalbant apie „kiaurą sieną”, puikiai tinka man nežinomo autoriaus komentaras socialiniame tinkle – „Nepaaiškinamas paradoksas. Per lokdaunus mums sukuriant Dachau stovyklos sąlygas pajėgų pakako. Buvo kontroliuojami šunkeliai net į vienetines kaimo sodybas.

Buvo saugomi parkai ir tvenkiniai, kad neduok dieve kas neužeitu pasidžiaugti gamta ir pakvėpuoti grynu oru. Buvo saugomi net sniego kalneliai, kad su rogutėmis niekas neišdrįstu pasivažinėti.

O kaip kiauras sienas saugoti nuo pabėgėlių, tai pajėgų nebėra… Ir kur tos pajėgos išgaravo..?

Romualdas Selvenis

infa.lt primena, kad tai asmeninė straipsnio autoriaus nuomonė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 323

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Op    -  2021-07-29, 17:32

    Nu tai gera nuomonė.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Algis    -  2021-07-30, 02:09

    Petras Gražulis  · Siūlau Lietuvai skubiai išeiti iš Jungtinių Tautų migracijos pakto, nes jis verčia besąlygiškai įsileisti bet kokius imigrantus: Kartu su ir V. Valkiūnu apgailestaujame, kad šiandien vykusiame Prezidentas su politinių partijų vadovais neaptarė mūsų iniciatyvos kuo greičiau atšaukti Seime 2018 12 04 d rezoliuciją „Dėl Jungtinių Tautų Visuotinio susitarimo dėl saugios, tvarkingos ir reguliarios migracijos“, kuria Lietuvos valstybės vardu Seimas pritarė Globalios migracijos paktui (toliau – Paktas).Siūlome tai todėl, kad šis Paktas neleidžia prieš ekonominius migrantus, apsimetančius karo pabėgėliais, taikyti baudžiamosios atsakomybės už neteisėtą sienos perėjimą ir verčia priimti visus, net ekonominius pabėgėlius be jokių išlygų ar išimčių.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Klausimas būtų, su kuo derėtis ir dėl ko? Jeigu Jus turite omenyje žmogėdras, tai su...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...