infa.lt

Kaip kaliniams, esantiems laisvės atėmimo vietose, sudaromos visos sąlygos vėl daryti nusikaltimus ir vėl sėsti į teisiamųjų suolą

08 liepos
15:25 2021

Mergina su telefonu

Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai baigė didelės apimties ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje sukčiavimu ir kitomis nusikalstamomis veikomis kaltinami aštuoni asmenys.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 3 laisvės atėmimo bausmę pataisos namuose atliekantys ir 5 laisvėje esantys asmenys, veikdami išvien, galimai apgaule įgijo 7 žmonių svetimą turtą. Skaičiuojama, kad laikotarpiu nuo 2019 m. rudens iki 2020 m. vasaros jie nusikalstamu būdu galėjo įgyti ir legalizuoti daugiau nei 7 tūkst. eurų.

Įtariama, kad vaidmenimis pasiskirstę kaltinamieji veikė pagal iš anksto parengtą planą. Tyrimo duomenimis, laisvės atėmimo bausmę atliekantys asmenys, nelegaliai įkalinimo įstaigoje turėję mobiliuosius telefonus, skambino atsitiktiniams asmenims. Manoma, kad apsimetę policijos pareigūnais jie galėjo išvilioti nukentėjusiųjų elektroninės bankininkystės duomenis, kurių pakako neteisėtoms finansinėms operacijoms inicijuoti. Remiantis surinktų duomenų visuma, panaudoję neteisėtai įgytus duomenis kaltinamieji galimai atliko bankinius pavedimus į savo asmenines bei laisvėje esančių bendrininkų banko sąskaitas, o šie gautus pinigus išgrynino.

Dviems kalintiems bendrininkų grupės nariams ir vienam laisvėje esančiam asmeniui kaltinimai pareikšti dėl sukčiavimo, neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos, neteisėto disponavimo elektroninėmis mokėjimo priemonėmis, neteisėto elektroninių mokėjimo priemonių ir jų duomenų panaudojimo bei nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo. Trečiasis įkalinimo įstaigoje esantis asmuo taip pat kaltinamas ir neteisėtu elektroninių duomenų perėmimu ir panaudojimu. Keturi organizuotos grupės nariai kaltinami sukčiavimu.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusios ir valstybinį kaltinimą teisme palaikysiančios prokurorės Virginijos Tilvikienės teigimu, sklandus pareigūnų darbas padėjo sėkmingai ištirti sukčiavimo atvejus ir taip užkirsti kelią didesnės žalos padarymui. „Nors sukčiavimo bylos dėl jų pobūdžio yra bene sudėtingiausios jų išaiškinimo prasme, vis tik milžiniškos teisėsaugos pareigūnų pastangos atneša teigiamus rezultatus. Džiugu, jog šiuo atveju pavyko nustatyti asmenis vykdžiusius nusikaltimus organizuotoje grupėje ir jie sulauks atitinkamų bausmių. Visgi, žmonės turėtų būti atidūs ir saugoti savo asmeninę informaciją, o kilus įtarimui, jog galimai bendravo su sukčiais, pranešti apie tai pareigūnams“, – teigė prokurorė.

Šį ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

infa.lt komentaras:

ar ne dešimtmetį VRM kovoja su nusikaltimais vykdomais iš laisvės atėmimo vietų, pasinaudojant mobiliaisiais telefonais, kurie ten yra draudžiami įstatymu. Nežiūrint į tai, korupcinės schemos, su kuriomis be poilsio „kovoja” visos vyriausybės kaip veikė – taip ir veikia – telefonai, kaip papuldavo į įkalinimo įstaigas taip papuola ir toliau. Nors tereikia paprasto dalyko – įvesti tokiose įstaigose vietinius laidinius telefonus ir paleisti radijo trikdžių įrangą, kuri bet kokį mobilųjį telefoną paverčia paprastu plastiko ir mikroschemų rinkinio gabalu. Bet kažkodėl tas nedaroma. Turbūt aišku kodėl…

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 83

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Mes visi tapome įkaitais ir skaitmeniniais vergais. Baisu pagalvoti kas bus kai panaikins...

Rrr

Seksualiai neaktyvūs (bent vyrai) nuolat operuojasi prostatos vėžį, kartu su prostata, žinoma. Jų skaičius nuolat...

Seimo niekšai kalti, kad žmogus negali atlyginimo gauti popieriniais pinigais....

praktika rodo,kad hiperseksualus buna psichiniai ligoniai. O stai reciausias bet rafinuociausias seksas - auksto intelekto...

apie ta "tvarka"! Jos ir nebuvo. Stipresnis visada dare ka nori ir niekada nebuvo smerkiamas,jei...

pasaulio matymas nusvinta per 72 lytis! Branduoliu skilimas menkniekis,su sia praregejimo bomba palyginus!...

Jie eina link totolaus fantastinio rytojaus kur žmogus renkantis atstova valdžioje tampa ju vergas, skaičius...