infa.lt

Izraelis: Pusė suaugusiųjų, užsikrėtusių naujojo COVID-19 protrūkio metu buvo pilnai paskiepyti

27 birželio
13:30 2021
Skiepai, vakcinacija - momentas

youtube kadras

Apie 90 procentų naujų COVID-19 infekcijų atvejų Izraelyje sukėlė koronaviruso „Delta“ atmaina, sakė Izraelio sveikatos pareigūnai, pridurdami, kad maždaug pusė suaugusiųjų, užsikrėtusių per pastarąjį protrūkį, buvo pilnai paskiepyti, praneša Epoch Times leidinys.

Ran Balicer vadovaujantis Izraelio vyriausybės ekspertų patariamajai grupei, penktadienį paskelbdamas išvadą, teigė, kad šalis gali įgyvendinti dar vieną karantiną po to, kai atsidarė šių metų pradžioje, rašo „Wall Street Journal“. Užsikrėtę ir prieš tai pilnai paskiepyti nuo COVID asmenys buvo skiepyti Pfizer vakcina, dažniausiai naudojama Izraelyje.

„Delta koronaviruso atmainos atsiradimas pakeitė perėjimo dinamiką”, – pažymėjo jis, turėdamas omenyje COVID-19 B.1.617.2 variantą, kuris dabar buvo aptiktas daugiau nei 70 šalių.

Penktadienį Izraelio valdžia gyventojams pranešė, kad jie vėl turės dėvėti kaukes uždarose patalpose, praneša „Reuters“.

Sveikatos apsaugos ministerija vėl nurodė dėvėti kaukes visose patalpose, išskyrus namus, ir teigė, kad ji taip pat rekomenduoja kaukes dėvėti dideliuose susirinkimuose lauke, konkrečiai paminėdama gėjų Pride renginius, vykusius šį savaitgalį Izraelyje.

Apie 55 proc. 9,3 mln. Izraelio gyventojų gavo abi Pfizer vakcinos dozes, sakė pareigūnai. Gegužės mėn. vakcinos tinkamumas buvo išplėstas net paaugliams nuo 12 iki 15 metų amžiaus.

„Šiuo metu mūsų tikslas visų pirma yra apsaugoti Izraelio piliečius nuo pasaulyje baisaus „Delta „varianto“, – trečiadienį sakė Izraelio ministras pirmininkas Naftali Bennettas, pranešė WSJ.

Kaukių dėvėjimo šalyje reikalavimas sukels papildomų klausimų dėl apskritai OVID-19 vakcinų veiksmingumo, tame tarpe turint omenyje ir pastarųjų savaičių pranešimus apie vadinamuosius „proveržio“ atvejus, kai serga skiepyti žmonės.

Anot valstijos sveikatos apsaugos pareigūnų, šio mėnesio pradžioje, pavyzdžiui, beveik 4 000 visiškai paskiepytų žmonių Masačusetse buvo nustatytas COVID virusas.

Balandžio 30 d. CDC pranešė, kad 46 JAV valstijose ir teritorijose buvo pranešta apie 10 626 proveržio atvejus.

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) savo svetainėje teigia, kad COVID-19 vakcinos turėtų veikti prieš Delta padermę ir kitus COVID-19 variantus.

JT agentūra perspėjo, kad „viruso pasikeitimai ar mutacijos neturėtų paversti vakcinų visiškai neveiksmingomis“, pridurdama, kad jei „vakcinos pasirodys mažiau veiksmingos prieš vieną ar kelis variantus, bus galima pakeisti vakcinų sudėtį apsisaugant nuo šių variantų“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 552

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Birutė    -  2021-06-27, 18:04

    Geras,,, turėtų veikti prieš deltą padermę”, o jei neveiks kas tada. Nu jo, Lietuvos tautos tarnai turi juk 16mln dozių!
    Nors tiek protingai JT perspėjo, kad bus galima keisti skiepų sudėtį.
    Ir dabar tai jau tikrai,, nebeįkertu” kam skiepyti su turimais (16mln)skiepais,jei žmonės vistiek užsikrečia, o ir ant nosies Delta.
    Įdomu būtų sužinoti ar elitas jau gavo skiepų antrą dozę. Pirma kartą, kai alia skiepijosi, buvo neblogas šou. Laukiu tęsinio!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Iš tiesų, paskaičius galima taip pamanyti. Kita vertus, greta yra Kuolio tekstas apie tai, kas...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...