infa.lt

Planuojami Lietuvos policijos sistemos pokyčiai 2020–2025 metams

23 birželio
19:44 2021

Šiandien bendrame Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto ir Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto posėdyje Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos generalinis komisaras Renatas Požėla pristatė pokyčius, kuriuos Lietuvos policijos sistemoje planuojama įgyvendinti 2020–2025 metais.

Pristatymo metu buvo akcentuojama, kad suplanuoti pokyčiai leis policijai tapti vieninga, efektyvia, kompetentinga ir atvira visuomenei organizacija, taikančia naujausius vadybos ir veiklos metodus.

Svarbiausi numatomi pokyčiai:

– Lietuvos policija 2025 m. – sumažėjęs juridinių asmenų skaičius;

– policijos veikla teritorijose organizuojama penkių apygardų principu;

– centralizuojamos specializuotų policijos įstaigų funkcijos Policijos departamento Eismo saugumo ir viešosios tvarkos, taip pat Kriminalinės policijos biuruose;

– centralizuojamos administravimo (bendrųjų) funkcijų (personalo, buhalterinės apskaitos, turto valdymo, aptarnavimo, viešųjų pirkimų, planavimo, tarptautinio bendradarbiavimo) vykdymas;

– išgryninamos ir standartizuojamos teritorinių policijos veiklos padalinių vykdomos funkcijos ir struktūros;

– stiprinami policijos veiklos prevencijos, nusikaltimų veiklų tyrimo, įskaitant elektroninėje erdvėje, turto tyrimo, analizės ir kontrolės pajėgumai.

Numatoma pokyčių nauda:

visuomenei: padidėtų policijos paslaugų pasiekiamumas, pagerėtų veiklos kokybė probleminėse srityse, nusikaltimų tyrimas ir prevencija taptų efektyvesni, biudžeto lėšos būtų naudojamos racionaliau;

policijos darbuotojams: sudarytų prielaidas darbo užmokesčio didėjimui, motyvacinės sistemos kūrimui, pagerėtų aprūpinimas darbo priemonėmis, leistų išlyginti tas pačias funkcijas vykdančių darbuotojų darbo krūvius, gerintų karjeros galimybes ir komunikaciją, būtų sudarytos galimybės dirbti nuotoliniu būdu.

Komitetų nariams daugiausia klausimų kėlė reforma dėl numatomo padalinių centralizavimo, policijos veiklos organizavimo, mažinant teritorinius padalinius iki penkių apygardų.

Vidaus reikalų ministerijos atstovas atkreipė komitetų narių dėmesį, kad šiuo metu Vyriausybėje yra pritarta pirmajam reformos etapui, dėl kitų siūlomų pertvarkų dar planuojamos diskusijos.

Komitetų nariai pažymėjo, kad šio klausimo parlamentinę kontrolę planuojam tęsti.

infa.lt replika:

Iki šiol policijos prevencija su nusikalstamumu labiausiai pagarsėjo įspėjant „Didžiojo Šeimos Gynimo Maršo 2021” organizatorius ir koordinatorius, kad jie nedarytų nusikalstamų veikų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 301

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...