infa.lt

Šešėlinės ekonomikos mažinimo koordinavimo komisija, kaip ir daugybė tokių pat komisijų iki jos, sieks mažinti Lietuvoje šešėlį

12 birželio
13:56 2021
Šešėlio mažinimo komisija

lrv.lt nuotr.

Birželio 10 dieną Vyriausybės kanceliarijoje į pirmąjį posėdį susirinko atnaujintos sudėties Šešėlinės ekonomikos mažinimo koordinavimo komisija ir nustatė savo veiklos kryptis.

Posėdyje atkreiptas dėmesys, kad šešėlinė ekonomika Lietuvoje mažėja, tačiau išlieka iššūkis, kurį reikia suvaldyti ir toliau koordinuotai mažinti.

„Komisija savo veiklą turėtų orientuoti įvairiomis kryptimis – didinti paskatas šešėliui sumažėti, užtikrinti mokesčių neišvengiamumą, stiprinti visuomenės sąmoningumą, taiklinti mokesčių administravimą, efektyvinti kontrolę ir jos metodus, orientuotus į rizikos valdymą“, – sakė komisijos pirmininkas, Ministro Pirmininko patarėjas Kęstutis Lančinskas.

Komisijai, kaip ir buvo ankstesnėje, pasiūlyta laikytis vieno svarbiausių veiklos principų – sektorinio požiūrio, komisijai posėdžiuose nagrinėjant šešėlio riziką atskirose ekonominėse veiklose ir rengiant trūkstamas priemones šešėliui sumažėti.

Atsinaujinusioje komisijoje turėtų atsirasti nauja funkcija – šešėlinės ekonomikos ir PVM atotrūkio mažinimo plano įgyvendinimo pažangos vertinimas. Komisijos nariai pakviesti būti aktyviais, atsakingais asmenimis, inicijuoti šešėlio mažinimo priemones ministerijų reguliavimo srityse.

Šešėlinės ekonomikos mažinimo koordinavimo komisijos prioritetai 2021 metais ir toliau bus rizikingi ekonominės veiklos sektoriai ir juose galimai neapskaitytos pajamos: grynųjų pinigų apyvartos masto mažinimo galimybės, nekilnojamojo turto sektoriaus šešėlio tendencijos, privataus vartojimo mažinimo įmonių sąskaita galimybės ir teisinio reguliavimo pakeitimai, PVM atotrūkio mažinimo priemonės ir veiksmai, nelegalaus užsieniečių darbo prevencijos ir užkardymo priemonės, naudotų automobilių ir jų dalių prekybos, automobilių remonto paslaugų teikimo, automobilių atliekų tvarkymo, aplinkos apsaugos ir kitos veiklos kontrolė bei šios veiklos licencijavimo pokyčių būtinybė, akcizinių prekių (rūkalų) kontrabandos užkardymas ir kontrolė.

Ministerijoms, priežiūros ir kontrolės institucijoms pavesta dar kartą įvertinti teiktus siūlymus Finansų ministerijai dėl šešėlio mažinimo priemonių, iki š. m. birželio 30 d. teikti pakartotinius siūlymus dėl Finansų ministerijos rengiamo Šešėlinės ekonomikos ir PVM atotrūkį mažinančių priemonių plano projekto. Finansų ministerija kitame posėdyje turės pristatyti apibendrintą ir patikslintą Šešėlinės ekonomikos ir PVM atotrūkį mažinančių priemonių plano projektą.

Šešėlinę ekonomiką ir pridėtinės vertės mokesčio atotrūkį mažinančių veiksmų planas numatytas 18-osios Lietuvos Respublikos Vyriausybės programos nuostatų įgyvendinimo plane.

infa.lt komentaras:

patys šešėlinės ekonomikos formavimo iniciatoriai imasi kovoti su savo veiklos pasekmėmis. Ką čia galima komentuoti?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 108

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

prabuskite ir eikite tinkamai balsuoti, tada nereikės kariauti......

Kodėl politikai vagia vis daugiau ?...

Deja tikrai ne, kariauti gali tiktai vyrai, o ne bestuburiai. Kai vyrai supras, kad juos...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...