infa.lt

Seimo narys Aidas Gedvilas dėl kaltinimų: „Statistikos departamentas tapo trolių ir melagienų gaminimo fabriku“

09 birželio
06:30 2021

 

Vakcina

Sulaukęs Statistikos departamento atstovų kaltinimų dėl neva melagingos informacijos platinimo, norėčiau viešai į juos atsakyti ir pabrėžti, kad net ir suteikęs paaiškinimus dėl vaikų skiepijimo jiems netinkančiomis vakcinomis, Statistikos departamentas pripažino tokio skiepijimo faktus ir pateikė netikslius paaiškinimus dėl lentelėse atsiradusių įrašų.

infa.lt patikslina, kad kalba eina apie straipsnį kalbantį apie visai mažų vaikų skiepijimą, kurio duomenis paskelbė statistikos departamentas: Seimo narys Aidas Gedvilas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimų neteisėtų kūdikių ir vaikų skiepijimo atvejų

1.       Statistikos departamentas ir Sveikatos apsaugos ministerija skelbia, kad „Seimo narys Aidas Gedvilas skelbia klaidinančią informaciją“ apie 13 galimai paskiepytų vaikų. Šią informaciją aš buvau gavęs iš oficialios Statistikos departamento suvestinės, viešai skelbiamos internete, kartu su manimi ją galėjo matyti visi Lietuvos žmonės kelis mėnesius ir jokių šios informacijos patikslinimų arba paneigimų iki šios dienos nebuvo. Argi tai galima vadinti klaidinančia informacija?

2.       Prieš kreipdamasis į Generalinę prokuratūrą, susisiekiau su Statistikos departamento atstovais ir paprašiau paaiškinti šią informaciją, man buvo pažadėta atsiųsti patikslinimą, tačiau iki pat kreipimosi į teisėsaugą jo negavau. Su departamento atstovais susisiekiau birželio 2 d., birželio 4 d. paviešinau informaciją savo profilyje socialiniuose tinkluose ir tik birželio 7 d. kreipiausi į Prokuratūrą. Per šį laiką informacija nebuvo atnaujinta, jos niekas nekomentavo, prie jos neatsirado užrašas, kad ji yra tikslinama. Kiek reikia laukti dienų, kad tokia skandalinga informacija būtų išaiškinta – 20 d. d.? Laukiau 5 d. d. Deja, tik susidomėjus žiniasklaidai, kreipusis į Prokuratūrą, viskas aiškėja per 1 d. d.?

3.       Pateikti detalius paaiškinimus dėl oficialioje statistikoje pateikiamų duomenų Sveikatos apsaugos ministerija ir Statistikos departamentas sugebėjo per vieną dieną tik po to, kai kreipiausi į Prokuratūrą. Tiesa, jų sulaukiau ne asmeniškai, kaip buvo žadėta, o viešojoje erdvėje, kartu bandant sumenkinti mano asmenį.

4.       Statistikos departamentas paaiškino, kad aštuoni vakcinacijos įrašai buvo 10–14 metų amžiaus grupėje. Du iš jų – 12-os metų: dėl vieno skiepijanti įstaiga jau patvirtino, kad tai suvedimo klaida, kito patvirtinimo dar laukiama. Šešių įrašų apie 14-os metų amžiaus paskiepytus asmenis įrašų teisingumą patvirtino Statistikos departamentas, tačiau tuo pačiu pabrėžė, kad Europos vaistų agentūra pritarusi vakcinos „Comirnaty“ (gamintojas „Pfizer-BioNTech“) naudojimui 12–16 metų paaugliams. Tačiau jis pamiršo paminėti, kad šios vakcinos tinkamumas vaikams buvo patvirtintas tik gegužės 28 d., tuo tarpu pateikiami įrašai byloja, kad 5 vaikai buvo paskiepyti nuo sausio 15 d. iki balandžio 10 d., t. y. Statistikos departamentas patvirtino, kad 5 vaikai Lietuvoje buvo paskiepyti jiems netinkančia vakcina (3 iš jų „Pfizer“ ir dar 3 – „AstraZeneca“ vakcinomis). Taip pat ir šiandien nėra leista skiepyti su „AstraZeneca“ vakcina. O tai yra labai svarbu. Europos Parlamento Asamblėjos rezoliucijoje 2361 (2021) teigiama, kad „7.4  <…> turi būti užtikrinta visiškas vakcinos vaikams saugumas ir efektyvumas, remiantis Jungtinių Tautų Vaikų teisių konvencija“.

5.       Tarp pirminės statistinių duomenų lentelės ir šiuo metu pateikiamos, yra vieno įrašo neatitikimas (atsirado birželio 7 d. paskiepytas vaikas Vilniaus mieste, kurio nebuvo ankstesnėse suvestinėse). O tai reiškia, kad dėl vieno paskiepyto vaiko Statistikos departamentas paaiškinimų taip ir nepateikė. Tad nekantriai laukiame patikslinimo.

6.       Statistikos departamento darbuotojas (asmens pavardė man yra žinoma) dar iki oficialios Statistikos departamento pozicijos paskelbimo viešai pradėjo mane žeminti, šmeižti ir įžeidinėti viešojoje erdvėje, prašydamas „reportinti“ mano „Fcb postą kaip FALSE INFORMATION, susijusį su HEALTH tema. Reportinama paspaudus posto viršutiniame dešiniame kampe daugtaškį, tada „Find support and report post“, tada „False information“, tada „Health“.“ Manau, kad toks valstybinės įstaigos – Statistikos departamento – atstovų elgesys yra nesuderinamas su jų užimamomis pareigomis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 281

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kodėl tiek mažai?...

Specialiai pasitikrinau - tik vakar paskelbta info apie Pugačiovą, neknisk proto troli. Ir dar net...

Čia Jums ne Okeanidės bučinys Antanui......

juokas parėmė iš info.lt dėl Pugačiovas paskelbta agentė visi žino o jus tik dabar savo...

Rusijos paleistos naikinančios raketos taip pat yra karinės raketos, kaip ir NATO raketos....

Nepasidalino otkatu?...

ant briaunos dar gali nukristi...