infa.lt

Seimo narys Aidas Gedvilas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimų neteisėtų kūdikių ir vaikų skiepijimo atvejų

07 birželio
21:45 2021

paveikslėlis

Seimo narys Aidas Gedvilas kreipėsi į Lietuvos Respublikos Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti 13 mažamečių vaikų galimai neteisėto skiepijimo atvejus, apie kuriuos tapo žinoma iš viešai pateikiamos statistinės informacijos ir žmonių pranešimų.

Pagal Statistikos departamento pateikiamą oficialią informaciją (https://open-data-ls-osp-sdg.hub.arcgis.com/datasets/ffb0a5bfa58847f79bf2bc544980f4b6_0/explore?filters=eyJhZ2VfZ3JvdXAiOlswLDE0Ljc0XX0%3D), 3 vaikai buvo paskiepyti Šiaulių rajone ir mieste, 4 – Vilniuje, 2 – Šilutės rajone, 1 – Telšių rajone ir 3 – Klaipėdos mieste.

Ypatingą nerimą Seimo nariui kelia tai, kad visi jie buvo skiepijami vakcinomis, kurios nėra tinkamos vaikų skiepijimui: 7 – „Pfizer-BioNTech“, 4 – „AstraZeneca“, 2 – „Moderna“.

„Iš gautos informacijos matoma, kad Lietuvoje buvo skiepijami kūdikiai iki 1 metų amžiaus ir paaugliai iki 15 m., nors nė viena iš šiuo metu pasaulyje vartojamų vakcinų nėra pritaikyta vaikų skiepijimui, nes jų poveikis vaikų organizmui nėra ištirtas, nekalbant apie tai, kad vaikai iki 16 m. pagal šiuo metų Lietuvoje galiojančią tvarką negali būti skiepijami.

Turimų duomenų apie vakcinas, jų poveikį, tinkamumą, šalutinius reiškinius nepakanka, nes vakcinos tebėra klinikinių tyrimų stadijoje“, – sako A. Gedvilas.

Seimo narys pastebi, kad šią informaciją patvirtina ir gaunami žmonių pranešimai, anot kurių, vaikai galėjo būti skiepijami net vaikų namuose.

„Statistikos departamento darbuotojai patvirtino, kad ši informacija yra gaunama tiesiai iš gydymo įstaigų, t. y. ją pateikia pačios už skiepijimą atsakingos institucijos.

Pagal mano turimą informaciją, galėjo būti net keli mažamečių skiepijimo vaikų namuose atvejai.

Pats šios informacijos patikrinti negaliu, todėl paprašiau, kad tyrimą atliktų Generalinė prokuratūra, nes ši veika turi baudžiamojo nusikaltimo požymių“, – sako Darbo partijos frakcijos Seimo narys.

2021-06-08 papildymas:

SAM pareiškė, kad šie įrašai tai žmogiška klaida ir neatitinka tikrovės (tiesa tik apie 14-mečius): https://sam.lrv.lt/lt/news/view_item/id.58378

Sveikatos ministerija pareiškė, jog Seimo narys skleidžia nepatikrintus faktus. Ta prasme, kad statistinius oficialius duomenis dar reikia specialiai tikrinti?

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 415

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...