infa.lt

Ramūnas Karbauskis. Staigūs pažiūrų pokyčiai ir LSDP – dar viena liberalų partija

08 birželio
06:50 2021
Ramūnas Karbauskis

LVŽS nuotr.

Prognozės, kad liberalių pažiūrų LSDP vadovė tokiu pat keliu ves ir Lietuvos socialdemokratus – pasitvirtino. Opozicine partija save vadinanti LSDP penktadienį paskelbė, kad jų frakcija Seime bendram darbui prie opozicinių frakcijų nesijungs.

Taigi, socialdemokratai, vadovaujami naujosios pirmininkės Vilijos Blinkevičiūtės, nusprendė tęsti bendradarbiavimą su konservatoriais ir liberalais, ką sėkmingai darė ankstesnis partijos pirmininkas Gintautas Paluckas. Kad ir kokius žodžius savo sprendimui pagarsinti pasirinko šios partijos vadovybė, matyti – LSDP tampa valdančiųjų satelite, t.y. dar viena liberalų partija.

Šį kartą socialdemokratai atvirai pasako, kokiu keliu eis ir nuo šiol neapgaudinės savo rinkėjų – juos tiesiog iškeičia į liberalų elektoratą. Ieškoję socialdemokratinės ideologijos ir už LSDP balsavę rinkėjai turėjo ne kartą nustebti ir pasijausti išduoti, kuomet eilę kartų socialdemokratų balsais Seime antrinama neoliberalų projektams.

Neslėpsiu, stebino toks socialdemokratų „minkštumas“ vertybiniais klausimais, tiksliau – suvienodėjimas su dabartine valdžia. Bet kuomet vertybės staiga pakinta, kaip tai nutiko Rasai Juknevičienei ir Andriui Kubiliui, kuris fotografuojasi prie vaivorykštės spalvomis nudažytų perėjų Briuselyje ir džiaugiasi, kad čia tikroji Europa, tokie politikai apsiriboja tik keliais tikslais, kuriuos „lobuoja“ atitinkamos interesų grupės.

Šių Lietuvos politikų fantazija, kurios stoka V. Blinkevičiūtė apkaltino LVŽS, apsiriboja projektais dėl vienalyčių santuokų, galimybės vaikams pasikeisti lytį, narkotikų ir prostitucijos legalizavimo, alkoholio vartojimo skatinimo ir visa tai, deja, tampa šių dienų Lietuvos valdančiųjų ir prie jų prisijungusių socialdemokratų rykšte koronaviruso nualintai Tautai, kuriai primetamos nepriimtinos vertybės.

Ir tai daroma pačiu grubiausiu būdu, griaunant ne tik vertybinę, bet ir demokratinę sistemą. Tai puikiai iliustruoja Vilniaus miesto savivaldybė, su Laisvės partijai atstovaujančiu meru R. Šimašiumi priešakyje. Šeimos gynimo maršo organizatorių planuotas trijų dienų mitingas prie valstybės institucijų birželio viduryje įvykti negalės. Vilniaus miesto savivaldybė leidimo jam nesuteikė.

R. Šimašiaus teigimu, „dalykus reikia vadinti tikrais vardais – joks čia ne protestas ir jokia čia ne konstitucinė teisė realizuoti savo politines pažiūras, tai yra politinis festivalis“. Kalbėjo tas, kuris niekino Lukiškių aikštę, padarydamas iš jos pliažą – Laisvės partijos politinio festivalio iliustraciją su besiliejančiomis neoliberaliomis idėjomis – laisvė kanapėms ir neigimo visko, kas brangu mūsų Tautai, kaip, pavyzdžiui, šeima.

Tas pats meras, kuris anksčiau davė leidimus Gedimino prospektu žygiuoti seksualinių mažumų atstovams su visa juos atspindinčia atributika, tradicinės šeimos šalininkų mitingui leidimo jau nebeduoda.

Šis, labai skirtingas požiūris vienu ir kitu atveju, demokratija net nekvepia ir akivaizdu, kad ši valdžia darys viską, kad jų ideologija įsivyrautų. O mes vieninteliai liekame tam tikra ir tvirta savo įsitikinimais opozicija, kurios programoje aiškiai įrašytos tradicinė šeima ir demokratija kaip fundamentalios vertybės.

infa.lt komentaras:

„Šeimų Sąjūdis” patikslina – birželio 15-16-17 dienų mitingas įvyks, kaip ir planuojamas, nežiūrint pirminio Vilniaus savivaldybės atsisakymo išduoti leidimą. Šioje valstybėje dar yra teismai ir jų suformuota praktika tokiais klausimais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 145

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....

Durnius rimtu veidu....

Tokiu kliedesių net skaityti neverta. Užtenka antraštės....