infa.lt

Dauguma savivaldybių nusprendė negrąžinti vaikų į klases mokytis gyvai. Švietimo ministrė – šoke

15 gegužės
08:22 2021

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė kreipiasi į savivaldybių ir mokyklų vadovus su prašymu persvarstyti savo sprendimus dėl 5-11 klasių grįžimo į ugdymo procesą ir suteikti vaikams galimybę nors kelias savaites susitikti gyvai mokyklose.

„Suprantame, kad pandeminė situacija nėra paprasta ir testavimo procesai nėra lengvi, savivaldybių pasirengimas testuoti yra skirtingas,  tačiau  sugrįžtančių mokinių skaičiai labai nustebino. Tik apie 3 tūkst. šią savaitę sugrįžusių 5-11 klasių mokinių reiškia, kad didelė dalis savivaldybių nuėjo netikėtu ir pačiu lengviausiu keliu – nesugrąžinti nė vienos mokyklos, nė vienos klasės, nė vieno mokinio į suolus. Girdžiu kalbant, kad „nepasimoka“ grįžti. Tai šokiruoja ir liūdina“, – sako J. Šiugždinienė.

Ją stulbina tai, ką pasakoja tėvai, kad kai kurios mokyklos apskritai net nesurengė mokinių tėvų apklausų, ar jie sutiktų testuotis. Arba rėmėsi tik pačių vaikų nuomone, kad jie nenori sugrįžti mokytis į klases.

„Yra daug tėvų, kurie nori, kad vaikai mokytųsi klasėje, tačiau neturi tokios galimybės dėl savivaldybių ar pačių mokyklų sprendimų“, – sako J. Šiugždinienė.

Pasak ministrės, Vyriausybė, atsiliepdama į savivaldybių pageidavimą dėl savarankiško pasirinkimo, nusprendė leisti kiekvienai savivaldybei apsispręsti, ar 5-11 kl. mokiniai mokosi mišriu būdu, ar nuotoliniu, nes savivaldybėse skiriasi ir pandeminė situacija, ir mokyklų galimybės organizuoti ugdymą, užtikrinti testavimą, laikytis nesimaišymo principo skirtingų klasių mokiniams.

„Dauguma savivaldybių, pasinaudodamos teise priimti sprendimą, nutarė nieko nedaryti. Nors visi suprantame, kad net ir kelios savaitės svarbios mokinių  emocinei sveikatai, kad vaikams reikia gyvo kontakto.

Jei neįmanoma mokinių sukviesti į klases visam likusiam mokymosi periodui iki atostogų pradžios, galima rasti galimybių susitikti bent kelias dienas. Nuoširdžiai dėkoju  savivaldybėms, mokykloms, mokytojams kurie atliko nemažą pasirengimo darbą ir  pakvietė vaikus į klases“, – sako J. Šiugždinienė.

Ministrė taip pat kviečia tėvus leisti vaikams testuotis, ir taip suteikti galimybę vaikams saugiai ateiti į mokyklas, kurios siūlo mišrų mokymosi būdą.

infa.lt replika:

Valdžia sudarė tokias sąlygas mokymuisi, jog visi – ir savivaldybės ir tėvai suprato, kad visiškai nenori jų įgyvendinti. Pagal ministrės pasakojimą – vaikai nenori irgi.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 573

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. skaitmeninis konclageris mums    -  2021-05-16, 12:09

    JEW WORLD ORDER

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Pilietis    -  2021-05-16, 16:37

    teisingai.Kam eiti į tą konclagerį?tegu pati ir sėdi jame ir kiša pagalį sau į nosį nors kasdien.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Maman    -  2021-05-18, 18:47

    Atšauktų tą nenormalų testavimą, dar galima būtų pagalvoti apie grįžimą į kontaktines pamokas. Kita vertus, mokyklose tuoj prasidės egzaminai dičkiams, tai vėl vaikai bus priversti nuotoliniu būdu mokytis ar po 10 tasytis su auklėtoja po miestą.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...