infa.lt

Jolanta Blažytė. Vakcinacija nuo fanatizmo? Reiktų, bet nėra

13 gegužės
08:41 2021
Jolanta Blažytė

Facebook nuotr.

PSO (Pasaulinė Sveikatos organizacija) vakar išplatino pareiškimą. Cituoju:

„Vien tik vakcinacija viruso plėtros nesustabdys. Todėl prevencinės priemonės, tokios, kaip atstumų laikymasis, kaukių dėvėjimas ir dažnas rankų plovimas, būtinos naudoti ir toliau“.
Kita PSO žinia buvo ta, kad ji patvirtino Sinopharm vakciną tam, kad padidinti vakcinavimo apimtis skurdžiose šalyse.

Skaitydama šias dvi PSO žinias pagalvojau tik viena: kažin kaip virusą stabdysime skurdžiose Centrinės Afrikos šalyse? Juk ten žmonės ne visada turi gėlo vandens net troškuliui numalšinti, o vaikai nuo karščio gaivinasi fekalijų pritvinkusiuose upeliuose? Juk pati PSO pasakė, kad vien tik vakcinomis pandemijos nesustabdysime, reikės laikytis ir griežtos higienos…..

Tai negi dabar visą Afrikos žemyną reikės tiesiog aptverti spygliuota viela tam, kad iš ten žmonės niekur nevažiuotų ir neplatintų nesustabdomo viruso? Beje, šį pranešimą PSO išplatino, analizuodama koroninius įvykius Seišelių valstybėje. O įvykiai tikrai įdomūs.

Priminsiu priešistorę: visą pandemijos laikotarpį salose įsikūrusi Seišelių valstybė gyveno visiškai atsiskyrusi nuo pasaulio ir palyginus griežtame karantine. Gyveno ramiai: nei korona susirgimų, nei mirčių. Ir štai 2021 sausio mėnesį Seišeliuose prasidėjo, kaip pasakytų mūsų Premjerė, masinė populiacijos vakcinacija.

Kovo mėn viduryje po dvi vakcinos dozes gavo apie 60 proc šalies gyventojų ir šalies Prezidentas visam pasauliui paskelbė, kad Seišeliai jau įgijo bandos imunitetą. Seišelių valstybė yra absoliuti vakcinacijos lyderė pasaulyje.

Ir štai balandžio mėnesį Seišeliuose prasidėjo nelaukti netikėti įvykiai: koronos susirgimų kreivė staiga šovė aukštyn. Dabar per dieną Seišeliuose fiksuojama apie 300 simptominių atvejų. Pagal gyventojų skaičių konvertavus šį rodiklį Lietuvos situacijai, gautųsi, kad Lietuvoje kasdien būtų fiksuota apie 8500 naujų simptominių COVID atvejų. Ir esant bandos imunitetui…..

Dar keli rodikliai iš PSO pranešimo:
Seišeliuose 37 proc. teigiamų testų gavo tie žmonės, kurie buvo paskiepyti 2 vakcinos dozėmis… Pilnai vakcinuotų žmonių tarpe 57 proc yra paskiepyti Sinopharm vakcina, 43 proc-Astra Zeneca.

Bandymai parodė, kad prieš simptominius atvejus Sinopharm vakcinos efektyvumas siekia 79 proc (po dviejų dozių, tarp kurių intervalas yra 21 diena). Tuo tarpu Astra Zeneca efektyvumas – 76 proc (praėjus 14 dienų po antros dozės).

Statistikos tiek, o dabar klausimas „salei“: koks loginis ryšys sieja Lietuvoje įvedinėjamus (kartu ir priverstinę vakcinaciją „turbinančius“) galimybių pasus bei PSO pranešimą, kad vien tik vakcinomis viruso plėtros nesustabdysime?

Be to, Seišelių pavyzdys parodė, kad taip laukiamas bandos imunitetas gali būti visiškas „feikas“ ir kad vakcinos gali nieko nespręsti, o tik sukelti nereikalingas iliuzijas. Pavyzdžiui tokias, kad sėdint karantine ir užsidarius nuo viso pasaulio bei atlikus „masinę populiacijos vakcinaciją“ viskas bus „čiki“.

Būtent tokias strategijas, kokią naudojo Seišeliai, pandemijos pradžioje siūlė, ir beje, tebesiūlo iki šiol, Lietuvos „ekspertai“. Įtariu, kad siūlys ir toliau, nes nuo fanatizmo vakcinų dar nėra.

Pirmą kartą šis komentaras paskelbtas autorės asmeninėje Facebook paskyroje.

Plačiau apie izoliaciją Seišelių salose: https://infa.lt/59843/kodel-vel-izoliuojasi-labiausiai-vakcinuota-valstybe-pasaulyje/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 945

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Supriešina Programos    -  2021-05-13, 09:12

    Yra:
    Department of Defense DOJ Presentation – Vaccinating the particular behaviour project (03:28)

    youtube.com/watch?v=74nz-ccBbgk&feature=youtu.be

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Rasa    -  2021-05-13, 10:06

    Vadinasi, vakcinuotieji platina virusa.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....

Ateis laikas ir mes turėsime kompensuoti Rusijai tuos mažvaikių sprendimus. Tik jų pėdsakai bus ataušę....

Apie kiekvieną žymų žmogų internete pilna "teisybės" ir jos skleidėjų. Kam tas apskritai daroma? Kokia...

A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...