infa.lt

Ingrida Šimonytė sveikina Europos dienos proga

09 gegužės
17:40 2021

Ingrida Šimonytė

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikina Lietuvos piliečius ir visus europiečius su Gegužės 9-ąja – Europos diena. Šiandien Estijos, Latvijos ir Lietuvos ministrai pirmininkai taip pat pasirašė bendrą kreipimąsi, kuriame pabrėžė, kad Europai reikia drąsių ir vizionieriškų idėjų bei ryžto jas įgyvendinti.

Prieš 71 m., kai Robertas Šumanas išdėstė savo viziją dėl suvienytos Europos, Lietuva nuo jos kūrimo buvo atskirta geležinės uždangos. Vis dėlto mūsų žmonių nepalaužiamas tikėjimas laisve, veržlumas ir atkaklus darbas lėmė, kad šiandien mes esame suvienytos Europos lygiatesiais nariais. Kartu su kitomis tautomis kuriame ir stipriname Europos Sąjungą – mūsų bendrus namus.

Patiriami iššūkiai ir krizės ne kartą pademonstravo, kad Europos vienybės ir stiprybės šaltinis yra jos solidarumas, todėl turime diskutuoti ne tik apie tai, kokią finansinę ir politinę paramą Lietuvai galime išsiderėti, bet ir apie tai, ką mes patys duodame Europai. Jau šiandien Lietuvos nuosekli ir principinga politika dėl laisvės ir demokratijos plėtros rytuose ir dinamiškas ekonomikos vystymasis reikšmingai prisideda prie Europos Sąjungos stiprinimo ir jos vaidmens pasaulyje. Mūsų šalies talentų pasiekimai prisideda prie Europos mokslo ir technologijų pažangos, meno ir idėjų įvairovės.

Europa bus stipri, jei remsis laisvės ir demokratijos vertybėmis, jeigu bus atvira naujovėms ir kitoms Europos tautoms, kurios yra pasirengusios tapti bendrijos narėmis.

Raginu visus mūsų piliečius pasinaudoti Konferencijos dėl Europos ateities suteikiama galimybe išreikšti savo lūkesčius dėl Europos Sąjungos veiklos ir taip prisidėti prie Europos, kokią mes norime matyti, kūrimo. Kviečiu piliečius aktyviai dalyvauti diskusijose dėl Europos Sąjungos ateitį nulemsiančios žaliosios politikos,  skaitmeninės transformacijos, švietimo ir kitų sričių, darančių įtaką mūsų kasdieniui gyvenimui. Tik būdami aktyvūs ir kūrybingi užtikrinsime, kad Lietuvos žmonių lūkesčiai neliks nuošalyje, o Europa išliks stipri, įvairialypė ir solidari.

Bendrame kreipimesi Estijos, Latvijos ir Lietuvos premjerai paragino visus žmones, o ypač Baltijos šalių piliečius  aktyviai kurti bendrą europiečių ateitį, o Europos Sąjungos institucijas – atsakingai įvertinti žmonių idėjas ir paversti jas konkrečiais veiksmais, taip labiau atsižvelgiant į piliečių poreikius ir viltis, bei užtikrinant klestinčią Europos ateitį.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2021-05-13, 18:44

    simonyte ,mums nusispjaut ant tavo Europos sajungos ,mums svarbu LIETUVA !!!!!!!!

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...