infa.lt

Supaprastinta sutikimo skiepytis tvarka – jums atvykus skiepytis bus laikoma, kad jūs apie rizikas jau informuoti

20 balandžio
14:47 2021

Seimas pritarė Pacientų teisių ir žalos sveikatai atlyginimo įstatymo pataisoms (projektas Nr. XIVP-267(2), kuriomis apibrėžiam sutikimo skiepytis nuo užkrečiamosios, pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, išreiškimą.

Įstatyme įtvirtinta tokia paciento sutikimo formuluotė:

laikoma, kad savanoriškai į sveikatos priežiūros įstaigą ar kitą sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus atitinkančią skiepijimo vietą skiepytis nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, atvykęs pacientas yra informuotas ir sutinka, kad jis būtų paskiepytas, jeigu sveikatos priežiūros įstaiga arba asmenys, atsakingi už kitos sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus atitinkančios skiepijimo vietos įrengimą, yra užtikrinę, kad visa būtina informacija pacientui būtų suteikta (prieinama) jo buvimo ar lankymosi šioje įstaigoje arba kitoje sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus atitinkančioje skiepijimo vietoje metu, o šios įstaigos darbuotojai arba asmenys, dirbantys kitoje sveikatos apsaugos ministro nustatytus reikalavimus atitinkančioje skiepijimo vietoje, atsakytų į visus paciento klausimus, susijusius su šia informacija.

Būtina informacija bus laikoma informacija apie skiepijimo nuo užkrečiamosios pandemiją sukėlusios ligos, dėl kurios yra paskelbta valstybės lygio ekstremalioji situacija ir (ar) karantinas, esmę, pobūdį, tikslus, žinomas ir galimas komplikacijas (nepageidaujamus padarinius), kitas aplinkybes, kurios gali turėti įtakos paciento apsisprendimui sutikti arba atsisakyti skiepijimo, taip pat galimi padariniai atsisakius. Tokios informacijos teikimo tvarką nustato sveikatos apsaugos ministras.

Tokios informacijos teikimo tvarką nustatytų sveikatos apsaugos ministras.

Pataisos priimtos už balsavus 113, prieš buvus ir susilaikius po 4 Seimo narius.

Nustatyta, kad pakeitimai įsigalios gegužės 1 dieną.

infa.lt komentaras:

Net, jeigu jūsų niekas neinformuos apie rizikas, susijusias su galimais šalutiniais poveikiais,  jūs niekada nieko negalėsite įrodyti, kad jūsų neįspėjo, nesupažindino su galimomis pasekmėmis, nes jūsų parašas po tekstu, kuriame būtų primenama, jog esate susipažinę su galimomis pasekmėmis ir rizikomis, – jau nebereikalingas. Šį įstatymo  projektą pateikė „valstiečiai”  – Aurelijus Veryga. ir Agnė Širinskienė.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 458

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2021-04-21, 13:27

    O tai kieno pareiga informuoti apie vakcinų šalutinius poveikius?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...