infa.lt

Su didele pompa JAV startuoja naujas socialinis tinklas „Frank“, skirtas laisvam konservatyviam žodžiui

16 balandžio
08:24 2021

Laisvas žodis

„Mike’as Lindellas iš „MyPillow“ balandžio 15 d. paskelbė, kad jo naujoji socialinės žiniasklaidos platforma „Frank“, kurios misija yra suteikti laisvą žodžio vietą, kaip numatyta JAV Konstitucijoje, pradės veikti balandžio 19 d.” – praneša Epoch Times.

Vaizdo įraše Lindellas teigė, jog ėmėsi atitinkamų veiksmų užtikrinančių, kad svetainė būtų saugi, turint nuosavus serverius, ir nebūtų cenzūruojama pagal didelių technologijų kompanijų, tokių kaip „Amazon“ ir „Google“ užgaidas.

„Ir mes išlaisvinsime žodžio laisvę”, – pareiškė Lindell. „Pirmadienį, 9 valandą ryto, įvyks pats didžiausias startas. … Aš tai vadinu Frank-a-thon “.

„Aš visą dieną ten būsiu gyvai. … Tai tarsi „YouTube“ ir „Twitter“ kombinacija; dar niekada nematėte nieko panašaus “, – apie savo naują projektą pasakojo Lindellas.

„Jums nereikės jaudintis dėl to, ką sakote, ir nerimauti ar turite galimybę kalbėti laisvai“.

Jis pridūrė, kad išimtis bus kalba, kuri propaguoja smurtą ir necenzūriniai keiksmažodžiai, kurie nebus leidžiami.

„Negalėsite sakyti keturių keiksmažodžių iš šių raidžių – C, N, F, F ar Dievo vardo be reikalo. Laisvas žodis nėra pornografija; žodžio laisvė nėra „aš tave nužudysiu“, – sakė jis.

Daugelis konservatyvių pažiūrų žmonių ir politikų buvo cenzūruojami socialinės žiniasklaidos platformų, tokių kaip „Twitter“ ir „Facebook“, arba jų įrašai buvo pažymėti kaip klaidinantys. „Pew 2020“ apklausoje atsitiktine tvarka buvo apklausta beveik 5000 žmonių ir nustatyta, kad dauguma amerikiečių mano, jog socialinės žiniasklaidos platformos cenzūruoja savo naudotojus pagal politines pažiūras.

Be to, apklausos metu paaiškėjo, kad konservatyvių pažiūrų žmonės pasitiki socialinės žiniasklaidos platformomis daug mažiau nei liberalai, kai kai reikalas prieina prie sprendimo, kuris įrašas turėtų būti pažymėtas kaip klaidinantis. Devyniasdešimt procentų konservatorių praktiškai netiki platformų galimybėmis teisingai pažymėti įrašą, lyginant su 52 procentais liberalių naudotojų.

Respublikonai Kongrese bando priversti dideles įmones atsakyti už tai, ką jie vadina konservatorių cenzūra, trumpindami 230 straipsnį, esantį 1996 m. Ryšių padorumo įstatymo (CDA) dalimi, kuris iš esmės apsaugo dideles technologijų įmones nuo ieškinių dėl turinio jų interneto svetainėse. Kongrese daug įstatymų leidėjų teikė įstatymų iniciatyvas, tačiau nė viena iš jų kol kas netapo įstatymu.

Tačiau valstijų lygmeniu respublikonų lyderiai pradėjo taikyti įstatymus, pradedančius didžiųjų technologijų kompanijų kontrolę dėl to, kas žymima kaip klaidinga ir kas yra užblokuojama jų svetainėse.

Pavyzdžiui, Teksaso senatas neseniai priėmė įstatymo projektą, draudžiantį socialinės žiniasklaidos įmonėms, surenkančioms mažiausiai 100 milijonų naudotojų per mėnesį, blokuoti, drausti, demonetizuoti ar diskriminuoti bet kurį savo naudotoją dėl jų politinių pažiūrų. Kitos valstijos seka šiuo pavyzdžiu.

„Lindell“ platforma bandys atstovėti prieš tokią cenzūrą ir būti vieta susiburti tiems, kurie buvo pašalinti iš tokių svetainių kaip „YouTube“, „Facebook“ ir „Twitter“.

„Jie turės saugią vietą. Jums nebereikės vaikščioti ant kiaušinių lukštų “, – sakė Lindell, savo pasisakymo metu NTD „Focus Talk“

Prognozės rodo, kad „Frank” per pirmąją starto savaitę pritrauks dešimtis milijonų naudotojų, pareiškė Lindell „The Epoch Times“ paminėjęs vieną iš jo naujausių dokumentinių filmų, kurį žiūrėjo 150 milijonų žmonių visame pasaulyje.

Iš pradžių neketinama monetizuoti „Frank”.

„Aš įdėjau visus savo pinigus. Aš tai darau ne dėl pinigų. Šiuo metu noriu suteikti laisvę laisvam žodžiui. Aš noriu, kad žmonės ateitų ten, visi šie įtaką darantys asmenys (influenceriai) ir pasakotų apie pretenzijas rinkimų sukčiavimo klausimu, sakė Lindell.

Ateityje platformoje gali būti pridėti skelbimai, kurie padėtų ją finansuoti.

Svetainėje bus viena ypatybė: kai žmonės užsiregistruos, jie automatiškai seks kiekvieną įtakotoją (influencerį). Jie turės galimybę atsisakyti sekti influencerius, kurių įrašų jie nenorės matyti.

♦◊♦

Jokių asmeninių duomenų nutekėjimų, jokios cenzūros:
Kviečiame jungtis prie Telegram tinklo. Prie jo jau įpratusiems – jis tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, net, kaip jau ir buvo minėta anksčiau – organizuojant visuomenines akcijas, šifruotus saugius pokalbius, o gal ir dar kam nors kitam, kuo dar neteko pasinaudoti. Ir, nors lietuviškas segmentas jame dar nedidelis ir gan kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu ir aktyviu dalyvavimu. Narių skaičius auga kasdien – nebūk paskutinis 🙂

Lietuviškos Telegram grupės ir kanalai:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai (grupė): https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi (grupė): https://t.me/neabejingi_g
Už Šeimą (prenumerata): https://t.me/uzseima
Už Šeimą (diskusijos): https://t.me/uz_seima
„Didysis Šeimos Gynimo Maršas 2021”: https://t.me/DidysisSeimosGynimoMarsas2021

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Už įsitikinus žmonės buvo atleisti iš darbo!!!! guglas tapo totalitariniu įrankiu. Nuo kada žmonėms draudžiama...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...

valdziu valios,jis net "sto gram" neikaltu,ne tai kad telegram neikurtu....