infa.lt

Vykstant M.A.M.A. apdovanojimams policija pažeidimų nemato, nors dalyviai ir be kaukių, ir, galimai, pažeidė savo savivaldybių ribas

27 kovo
22:20 2021
M.A.M.A. apdovanojimų epizodas

M.A.M.A. apdovanojimų epizodas, vaizdo įrašo kadras

Šiandien Kauno Žalgirio arenoje vyko M.A.M.A. apdovanojimai, kurių metu 15min korespondentai, iš kurių vienas (-a) egzotiškais ragais pasipuošusi vyrmoterė kalbino naujai atvykstančius renginio dalyvius.

Tie dalyviai visi be išimties, kas labai keista siaučiant šiai baisiai epidemijai, kai siaubingas afrikinis koronaviruso štamas, kuris, pasak mokslo, yra 56  kartus labiau užkrečiamas už tą pradinį jau tapusį įprastu COVID-19, tuntais šienauja aukas – tie visi dalyviai atvykdavo be kaukių, kaip senais gerais laikais visiškai atsipalaidavę, nerūpestingi ir besišypsantys.

Ir visa tai tuo metu, kai moterų vyriausybė su I.Šimonyte priešakyje dar mėnesiui pratęsė karantiną, o pati premjerė niūriu balsu prognozavo, kad neužilgo gali tekti užsidėti kaukes lauke vėl.

Ir pagraudeno visuomenę, kad esą „nuo jūsų priklauso kiek bus tęsiamas karantinas, esą, būkit protingi”, ir papildė, jog policija jus prižiūrės visur – gatvėse, keliuose ir net namuose, sekdama, kad nevyktų skirtingų namų ūkių susibėgimai-vakarėliai.

Tai tuos, taip vadinamus ūkius lyg ir sutvarkė, visuomenė socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdo medžiaga, kaip policija įgriuvusi į privačius namus tempė laukan iš jų 5-7 žmonių vakarėlio dalyvius, žiemą ir neapsirengusius.

Tvarka turi būt! Korona siaučia! Taip pat sustodavo prie 4 stovinčių gatvėje žmonių – būriuotis draudžiama!

Jie paaiškino, esą visi prasitestavo, todėl grėsmė nekyla niekam. Bet, pabandykite įeiti į parduotuvę be kaukės ir paaiškinti, kad jūs prasitestavę – pamatysite realcioją, ir greičiausiai, jei neužsidėsite kaukės, būsite priversti draugauti su policija.

O štai čia, minėtame M.A.M.A.vakarėlyje, kuriame dalyvavo ne viena dešimtis žmonių, be kliūčių tarpusavyje besidalinančių tuo baisiuoju afrikiniu virusu, dalyvaujant faktų tikrintojo – 15min atstovams (su mikrofonais, pažymėtais 15min logotipais), labiausiai kovojantiems prieš neigiančius viruso siaubą, čia policijos nebuvo.

Nebuvo jų net ir paskambinus piliečiams, kurie pasipiktinę paskambino 112 telefono numeriu ir paprašė operatorės iškviesti policijos ekipažą, į ką po ilgo klausinėjimo buvo atsakyta, jog ekipažo ji nekvies, tačiau pasiūlė skambinusiam susisiekti su policijos departamentu tiesiogiai asmeniškai ir net padiktavo jo numerį.

Klausimas – kodėl mokesčių mokėtojai turi išlaikyti šią tarnybą, kuri neatlieka paslaugų už kurias jos darbuotojams mokamas atlyginimas?

Susirūpinęs pilietis paskambino į Kauno policiją ir pranešė apie vykstančius ir įstatymų ir SAM ministro potvarkių pažeidimus – keista, policijoje jam pasakė beveik tą patį, ką ir 112 numerio operatorė – esą policijos ekipažo jie nesiųs ir ničnieko netikrins.

Vėliau iš policijos paskambino atstovas spaudai ir pareiškė, kad jokio pažeidimo ten nėra, nes, ten esą vyko tiesioginė transliacija, kuri yra leidžiama (matomai todėl, kad virusas tiesioginės transliacijos metu neplinta), o tai, kad dalyviai be kaukių – tai jie prasitestavę visi, todėl grėsmės niekam nekelia.

Pokalbis su Kauno policijos atstovu, paskambinusio iš numerio: +37070060600

Kai jam buvo priminta, jog tie žmonės atvyko iš visos Lietuvos tuo metu, kai susisiekimas tarp savivaldybių uždraustas, siekiant užkardyti infekcijos plitimą, kaip, beje, yra uždrausti ir visi renginiai patalpų viduje, policijos atstovas pareiškė, kad tuo klausimu jis negali atsakyti (nes nežinojo ką atsakyti).

O tiesioginė transliacija, epidemiologiniu požiūriu, esą nesiskaito kaip renginys.

Štai teatro ar kino salė su žmonėmis – tai jau visai kitas reikalas – tai renginys.

Į klausimą ar žmogus iš Klaipėdos gali vykti į protesto mitingą, sakykime Vilniuje prie Seimo, policijos atstovas iškart pareiškė, jog judėjimas tarp savivaldybių yra uždraustas.

Primename, vasario 16-ąją vykusiose automobilių važiuotynėse, Vilniaus policija buvo sustabdžiusi vieną jų dalyvį ir išrašiusi baudą už tai, kad jis buvo iš kito miesto, tai yra pažeidė draudimą išvykti iš savo savivaldybės.

Tačiau minimu atveju, pareigūnas tikrinti renginio nesiruošė ir ekipažo siųsti nežadėjo.

Vėliau kiti skambinusieji žmonės pranešė, jog jiems policija sakė, esą nuvyko į vietą ir jokių pažeidimų nenustatė.

Žmonės pakomentavo: „dvigubi standartai valstybėje akivaizdūs”.

Eilė su kaukėmis lauke prieš patenkant į parduotuvę

Eilė su kaukėmis lauke prieš patenkant į parduotuvę – reikalinga ir kaukė, ir distancija ir reguliuojamas žmonių skaičius.

Žemiau vaizdo įraše – detalės iš M.A.M.A. dalyvių sutikimo į kurį policija nereagavo (vaizdo įrašą teks žiūrėti Telegram tinkle):

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 11 697

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Jorge de Sorosho    -  2021-03-27, 23:55

    Piktinkitės ir rašykite straipsnelius toliau , gojai, o aš, mano Dievo išrinktieji tautiečiai ir mūsų „šestiorkės”, atrinkti iš jūsų gretų toliau tvarkysime pasaulį pagal savo planą, nesislėpdami, jūsų akivaizdoje. Piktinkitės toliau…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. anoniminis    -  2021-03-28, 01:11

    Atsipalaiduok Dievo “išrinktasis”. O gal velnio? O tu žinojai, kad pasaulyje užgimė naujas Dievas? Kristus? Nežinojau. Bėda. Nes seniai užgimė. Net kai dar kai interneto nebuvo. Tai būk ramus. Nepavyks sutvarkyt. Jis sugrąžiins Rojų į Žemę. Velnio išpera.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Čiubaka    -  2021-03-28, 08:31

    Šaunu, bachūriukui Utenoje išėjimas parūkyti prie ežero kainavo 250eu, kažką ten viduryje miško pasigavo bėgiojantį – apdovanojo 250eu bauda. Visokios ale „žvaigždutės” susirengė sau vakarėlį, akivaizdžiai nusižengdami, o policajai net nesiruošia į tai reaguoti. Čia jau gaunasi atviras spjaudymas „runkelynui” į snukius – jiems įstatymai negalioja

    Atsakyti į šį komentarą
  4. trolis    -  2021-03-28, 11:54

    aha ha ha 😀
    „elitas” pasimovė, runkeliai pasipiktinę tuoj sukils. Na kam reikėjo tos „pakazuchos” atviros? Sėdėtumėt sau tyliai, bet matomai proto irgi ne kaži ką teturi. Toks ir „elitas”. Aktorėliai dvarui linksminti ir runkeliams raminti šįkart persistengė ir neapskaičiavo savo „žavesio” poveikio, kuris iššaukė visai priešingą rezultatą nei tikėtasi.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. AVINAS    -  2021-03-28, 14:27

    Mąstykit, avys, mąstykit. Ar tikrai esate blogesnės už kitus gyvulius?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...