infa.lt

JAV demokratai siekia daugiau cenzūros „Facebook“, „Google“, Twitter“ tinkluose

27 kovo
14:05 2021

Socialinių tinklų cenzūra

Kovo 25 d. Kongreso posėdyje, kuriame dalyvavo „Facebook“, „Google“ ir „Twitter“ vadovai, demokratai paragino „Big Tech“ įmones sustiprinti internetinę cenzūrą arba teks susidurti su vyriausybės reguliavimu, rašo Epoch Times

Įstatymų leidėjai aprašė, kad platformose gausu „dezinformacijos ir ekstremizmo“, kurių šios platformos nenori atsikratyti.

„Mūsų nacija skendi dezinformacijoje, kurią skatina socialinė žiniasklaida”, – sakė posėdį vedęs Atstovų rūmų narys, demokratas Mike’as Doyle’as, Rūmų komunikacijos ir technologijos pakomitečio pirmininkas.

„Kaip matau, kiekviena jūsų platforma turi du veidus“, – sakė jis savo pradiniame pranešime. „ „Facebook“ yra šeimos ir draugų ratas, tačiau jis yra šalia tos vietos, kur kiekvieną dieną vyksta baltųjų nacionalistų mitingai.

„ „YouTube“ tai ta vieta, kur žmonės dalijasi keistais vaizdo įrašais, tačiau gatvėje vaizdo įrašais dalijasi antivaxeriai, COVID neigėjai, „Qanon“ šalininkai ir plokščiažemiai.

„ „Twitter“leidžia į savo teritoriją pritraukti draugų ir įžymybių, taip pat Holokausto neigėjus ir teroristus, ir dar kai ką blogiau.“

Saistomas Konstitucijos Doyle’as negali uždrausti baltiesiems nacionalistams ar kitiems organizuoti mitingus, lygiai taip pat, kaip jis negali užkirsti kelio amerikiečiams diskutuoti apie jų pasipriešinimą vakcinoms, abejoti COVID-19 ligos egzistavimu, drausti palaikyti anoniminį „Q“ arba manyti kad žemė plokščia.

Doyle’as teigė, kad, remiantis tyrimais, „klaidinga informacija, susijusi su rinkimais ir COVID dezinformacija“, pastaraisiais mėnesiais buvo matoma milijardus kartų. Jis pripažino, kad platformos jau ėmėsi veiksmų, kad užgniaužtų tą turinį, tačiau paragino imtis daugiau veiksmų.

„Galite pašalinti šį turinį, sumažinti jo matomumą, pataisyti jį, bet nusprendžiate to nedaryti“, – sakė jis.

Dabar kompanijos turėtų pasiruošti reguliavimui, – rašytiniame įžanginiame pareiškime teigė Energetikos ir prekybos komiteto pirmininkas, demokratas Frankas Pallone’as.

„Dabar visiškai aišku, kad nei rinka, nei visuomenės spaudimas neprivers šių socialinės žiniasklaidos bendrovių imtis agresyvių veiksmų, kurių reikia imtis, kad būtų pašalinta dezinformacija ir ekstremizmas iš jų platformų“, – sakė jis.

„Todėl atėjo laikas Kongresui ir šiam komitetui įstatymu įtvirtinti ir įtakoti šių bendrovių motyvaciją veiksmingai kovoti su dezinformacija ir ekstremizmu“.

Atstovų rūmų vartotojų apsaugos ir prekybos pakomitečio pirmininkas, demokratas Jan Schakowsky (D-Ill.) laikėsi panašios nuomonės.

„Reglamentu, kurio siekiame, neturėtų būti bandoma apriboti konstituciškai saugomos žodžio laisvės, tačiau jis turi garantuoti, kad platformos prisiimtų atsakomybę, kai jos naudojamos smurtui ir neapykantai kurstyti – arba kaip COVID pandemijos atveju – skleisti klaidingą informaciją, kuri kainuoja tūkstančius gyvybių“, teigė jis rašytiniame pareiškime.

Nors smurto kurstymas gali būti neteisėtas, neapykantos kurstymas ir klaidingos informacijos skleidimas yra konstituciškai saugomas. Tačiau nuomonės skiriasi dėl to, kas yra neapykantos kurstymas ir klaidinga informacija.

Pastaraisiais metais „Facebook“ rėmėsi mokamais faktų tikrintojais, tačiau yra įrodymų, kad pačius faktų tikrintojus reikia tikrinti ir jų veikla yra politiškai angažuota. Lietuvoje tie faktų tikrintojai – tai 15min ir Defi.

Anot teisės profesorės, buvusios Amerikos piliečių laisvių sąjungos prezidentės Nadine Strossen, platformos jau draudžia „neapykantos kurstymą“, o tai yra subjektyvus standartas, kurio neįmanoma objektyviai įvertinti.

Žmonės iš politinės kairės daug dažniau įvairius teiginius vadina „neapykantos kalba“, o dešinieji tuos pačius teiginius linkę vadinti „įžeidžiančiais, bet ne neapykantos kurstymu“, kaip parodė 2017 m. „Cato“ apklausa.

♦◊♦

Šiai dienai turimas Telegram tinklas faktiškai veikia be jokios cenzūros, drausdamas tik atvirus kvietimus smurtui ir ekstremizmui bei terorizmui. Telegram šiuo atžvilgiu gali naudotojus tenkinti daugeliu aspektų, nors gal ir nėra toks įprastas, kaip daugeliui jau tapo Facebook.

Tačiau prie jo jau įpratusiems – jis tapo nepakeičiamu visur ir visomis prasmėmis, net, kaip jau ir minėjome – organizuojant visuomenines akcijas, o gal ir dar kam nors kitam, kuo dar neteko pasinaudoti ir, nors lietuviškas segmentas jame dar nedidelis ir gan kuklus, Jūs galite prie jo prisijungti ir papildyti jo narių skaičių savo buvimu ir aktyviu dalyvavimu. Narių skaičius auga kasdien – nebūk paskutinis 🙂

Lietuviškos Telegram grupės ir kanalai:

Laisvas Žodis: https://t.me/laisvaszodis
L.Žodis (prenumerata): https://t.me/infalt
LT Politikai (prenumerata): https://t.me/politikai
LT Politikai (grupė): https://t.me/Lietuvos_politikai
Firmus Medicus: https://t.me/firmus_medicus
Už Sveiką Lietuvą: https://t.me/uzsveika
Sarmatai (grupė): https://t.me/sarmatasLT
Sarmatai prenumerata: https://t.me/sarmatai_info
Amerikos lietuviai: https://t.me/alietuviai
Neabejingi (grupė): https://t.me/neabejingi_g
Patriotai (prenumerata): https://t.me/Patriotai
Už Šeimą (prenumerata): https://t.me/uzseima
Už Šeimą (diskusijos): https://t.me/uz_seima

Telegram programėlę bet kuriam savo įrenginiui galite atsisiųsti iš čia: https://www.telegram.org/

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 266

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2021-03-27, 17:15

    Cenzūra jau įvedė, dabar paleis kovidofobine kanalizacija,, 782 757,40 Eur – tiek pinigų valstybė artimiausiais mėnesiais ketina skirti koronaviruso reklamai. Ji greitai atsiras sisteminėje šalies žiniasklaidoje. Valdžia netgi tiksliai nurodė, ką apie koronavirusą reikės pasakoti gyventojams,, (Respublika)

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Manau, kad Vaitkaus komanda šitokiu būdu patys sau kuriasi piarą? Klounai...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....