infa.lt

Didžiausi COVID-19 skiepų skeptikai? Priešakiniai sveikatos priežiūros darbuotojai

15 kovo
06:30 2021

Medikė - "Skiepytis ar ne?"

Ką apie COVID-19 vakcinas žino priešakinės eilės sveikatos priežiūros darbuotojai ir priešakiniai gydytojai ir ko nežino politikai ir jų patarėjai visuomenės sveikatos klausimais? – pradeda klausimu savo straipsnį Epoch Times portalas.

Remiantis „Gallup“ sausio mėnesio analize, 51 proc. gruodžio mėnesį apklaustų sveikatos priežiūros darbuotojų ir pirmųjų atsakiusiųjų, nebuvo įsitikinę skiepijimo nauda, net jei „vakcina buvo nemokama, laisvai prieinama, patvirtinta FDA ir 90 proc. veiksminga“.

Šiuos rezultatus Gallup laiko ypač keliančiais nerimą, kadangi tie, kuriems kyla didžiausia užsikrėtimo COVID-19 rizika – specialistai, turintys patenkinti Amerikos sveikatos, saugos ir kritinius ekonominius poreikius, kuriuos Nacionalinės inžinerijos, mokslo ir medicinos akademijos apibrėžia kaip „1A lygio darbuotojus“ – buvo labiausiai linkę atsisakyti vakcinacijos (34 proc.).

Priešakinės linijos darbuotojų elgesys pasirodė esąs toks pat šokiruojantis, kaip ir buvo tikimasi jų ketinimų tyrime, pravestame Gallup. Kalifornijoje skiepytis atsisakė daugiau nei pusė Tehamos apygardos medicinos darbuotojų iš Šv. Elžbietos bendruomenės ligoninės, taip pat skiepų atsisakė apie 50 proc. priešakinių medicinos darbuotojų Riverside apygardoje ir nuo 20 iki 40 proc. Los Andželo apygardoje, pranešė „Los Angeles Times“ leidinys.

Džordžijoje, remiantis „Atlanta Journal-Constitution“ skaičiavimais, paskiepyti tik 30 procentų sveikatos priežiūros darbuotojų. Ohajuje gubernatorius Mike’as DeWine’as pranešė, kad 60 proc. slaugos namų darbuotojų atsisakė vakcinos. Teksase „Texas Tribune“ vasarį pranešė, kad sveikatos priežiūros ir globos namų agentūros gali negalėti aptarnauti savo klientų, nes labai daug globėjų atsisako skiepytis. CDC atliktas kvalifikuotų slaugos įstaigų tyrimas, paskelbtas vasario pradžioje, parodė, kad mažiau nei 40 procentų darbuotojų skiepijosi bent viena COVID-19 vakcinos doze.

Už JAV ribų priešakinio medicinos fronto darbuotojai taip pat yra skeptiški vakcinacijos atžvilgiu. Kovo 2 d. „Reuters“ pranešė, kad ne daugiau pusės slaugos personalo Šveicarijos medicinos sektoriuje, tik 30 procentų Vokietijos „BeneVit Group“ globos namų operatoriaus personalo, ir maždaug pusė Prancūzijos globos namuose dirbančių sveikatos priežiūros darbuotojų buvo pasirengę skiepytis.

Tą pačią dieną PBS pranešė, kad nuo tada, kai „prieš dvi savaites Indija pradėjo leisti antrąją vakcinos dozę, pusė priešakinių darbuotojų ir beveik 40 procentų sveikatos priežiūros darbuotojų tiesiog neatvyko“. Kanadoje CTV pateikė anekdotinę ataskaitą apie tai, kad daugelis ilgalaikės priežiūros darbuotojų Monrealyje „atsisako“ skiepytis.

Visų pasaulio sveikatos priežiūros darbuotojų dilema – kuo tikėti. Savo vyriausybiniais darbdaviais ir farmacijos kompanijomis, kurios tvirtina, kad skiepų nauda yra daug didesnė už riziką? Ar savo pačių akimis?

Daugelis priešakinių darbuotojų tiesiogiai mato tuos, kurie suserga ar miršta, gavę COVID-19 vakciną, ir, nesant nepriklausomos analizės, patys sprendžia, ar vakcina yra su tuo susijusi ar ne. Jie pažymėjo 23 mirusius slaugos namuose Norvegijoje ir šimtus hospitalizacijų po vakcinacijos Izraelyje.

Priešakinės linijos darbuotojai taip pat nukenčia nuo skiepų. Kaip vasario mėn. pranešė „Reuters“ straipsnyje „AstraZeneca vakcina susiduria su pasipriešinimu Europoje po to, kai sveikatos priežiūros darbuotojai patyrė šalutinį poveikį“, dėl neigiamo poveikio, kurį patyrė sveikatos priežiūros darbuotojai, netikėtai darbą paliko daugybė žmonių, kurie tiesiog negalėjo dirbti, kas privertė ligonines iš paskutiniųjų bandyti teikti reikalingas paslaugas.

Prancūzijoje saugos agentūra patarė ligoninėms savo komandos narius skiepyti palaipsniui,, kad būtų išvengta masinio medikų brigadų galimybės dirbti sustabdymo.

Švedijoje 2 iš 21 šalies sveikatos priežiūros regiono sustabdė savo darbuotojų skiepijimą, kai 25 proc. paskiepytų žmonių patyrė karščiavimą ar į gripą panašius simptomus.

Austrijoje skiepijimas iš konkrečios vakcinų partijos buvo sustabdytas mirus vienai paskiepytai slaugytojai, o kitai prireikus hospitalizacijos.

„The Wall Street Journal“ praneša, kad norėdami išvengti skiepų, pusė sveikatos priežiūros specialistų, dirbančių Vokietijos Saro žemėje, neatvyko į paskyrimą skiepytis.

Reaguodami į daugelį nerimo kupinų pasisakymų, kuriuos išsakė priešakiniai medicinos darbuotojai, vakcinų gamintojai, globos namų operatoriai ir visuomenės sveikatos priežiūros institucijos visose šalyse siūlo švelnius patikinimus, pavyzdžiui, „AstraZeneca“ pareiškimą, kad „reakcijos apie kurias mums pranešama yra būtent tokios kokių tikėjomės“ ir Vokietijos sveikatos apsaugos ministro pareiškimas, kad „aš skiepysiuosi nedelsiant“.

Jie taip pat planuoja gausybę visuomenės švietimo kampanijų. Atšakos informacinė-propagandinė grupė „Medicaid Home-Based Care“, savo darbuotojų informavimui paleido kampaniją „Būk išmintingas, imunizuokis“.

Ir jie visi ragina žiniasklaidą ir socialinę žiniasklaidą būti budresnėms stebint neigiamas naujienas apie vakcinaciją.

Siūlydamas patarimus, kaip paneigti kritikus, kovo 5 d. „Columbia Journalism Review“ leidinys žiniasklaidos kompanijoms tvirtino, kad „pirmoji pranešimo apie klaidingą / dezinformaciją taisyklė – nekalbėti apie klaidingą / dezinformaciją“ ir pasiūlė „apsvarstyti „išankstinio grupavimosi“ praktiką, tai yra, aktyvaus demaskavimo (puolimo) ar visuomenės klausimų ir nerimo numatymą, o ne reagavimą tik po to, kai išpopuliarėjo klaidingos tendencijos“.

Nors tyrimai rodo, kad tokie užtikrinimai ir visuomenės švietimo kampanijos, dar vadinamos propaganda, gali sumažinti dvejones vakcinų atžvilgiu, Gallup mano, kad jų poveikis yra nereikšmingas: „Riboti COVID-19 vakcinų priėmimo rodikliai tarp visų profesinių grupių mažai keičiasi nuo 2020 m. lapkričio mėnesio.

Ligų kontrolės ir prevencijos centrų (CDC) analizės sutinka su tuo ir daro išvadą, kad kliūtis „personalo skiepijimo kelyje reikia įveikti toliau kuriant ir įgyvendinant tikslinės komunikacijos ir informavimo strategijas“.

Vis dėlto CDC nepaaiškina, kodėl nuolatinis kryptingas indoktrinavimas ir informavimas turėtų įveikti medicinos darbuotojų dvejones, kai darbuotojai nelabai tiki duomenimis ar tais, kurie juos pateikia.

Norint įveikti šį pasitikėjimo barjerą ir patraukti priešakinius medicinos darbuotojus – žmones, kurie visokeriopai nori apsisaugoti – žiniasklaidai reikės panaikinti cenzūrą, pramonei teks leisti vykdyti nepriklausomus tyrimus savo pačių tyrimų atžvilgiu ir visiems teks dalyvauti argumentuotose diskusijose. o ne versti priimti „pasitikėk mumis“ garantijas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 479

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Vitto    -  2021-03-15, 10:57

    Mums gi sako, kad sunkūs šalutiniai poveikiai yra normalu. Pasirodo amerikiečiai ir europiečiai ne ką daugiau išprusę nei lietuvos šunauja.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tiesiog    -  2021-03-15, 11:27

    Mūsų ekspertai elitiniai,jie gerai išmano baranovirusą

    Atsakyti į šį komentarą
  3. jonas    -  2021-03-28, 09:12

    Kažkaip įdomu,daugiau paskiepijama,daugiau kyla sergamumas ir atsiranda vis kitos atmainos,ar čia nesurišta ???

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O kas suteikė teisę “seimui” spręsti už mane?...

Ar tai verta dėmesio naujiena? kad kairieji marksistai jau seniai pramušė dugną žinome, gal tik...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...