infa.lt

JAV įstatymų leidėjai priima teisės aktus, skirtus kovai su priverstiniu Kinijos vykdomu organų išoperavimu

13 kovo
16:16 2021

Organų dėžutės

Dvipartinė JAV įstatymų leidėjų grupė Senate ir Atstovų Rūmuose priėmė įstatymus, kuriais siekiama sustabdyti Kinijos valstybės sankcionuotą priverstinio organų rinkimo transplantacijai iš sąžinės kalinių praktiką, praneša Epoch Times portalas.

„Organų rinkimas yra labai barbariškas ir nežmoniškas veiksmas, kuriam nėra vietos mūsų pasaulyje“, – kovo 9 d. pareiškė pagrindinis Atstovų rūmų versijos rėmėjas Chrisas Smithas (R-N.J.).

„Turime padaryti daugiau, kad nutrauktume siaubingus tarptautinės prekybos žmonėmis gaujų, teroristinių organizacijų ir net kai kurių vyriausybių – ypač Kinijos komunistinio režimo – žudynes, kai žudomi nekalti žmonės, o jų organai parduodami siekiant pelno.

„Mūsų įstatymai leistų JAV valstybės departamentui nustatyti ir atskleisti organų rinkėjus ir prekeivius žmonėmis visame pasaulyje, siekiant nubausti nusikaltėlius taikant veiksmingas sankcijas ir kelionių apribojimus.“

Teisės aktai – siekiant sustabdyti priverstinį organų rinkimą – įgalintų JAV vyriausybę atsisakyti išduoti arba panaikinti pasus žmonėms, kurie užsiima nelegaliu organų pirkimu.

Pagal Nacionalinio organų transplantacijos įstatymo 301 straipsnį, privatus žmogaus organų pirkimas ir komercija yra uždrausti.

Kinija buvo viena iš populiariausių organų transplantacijos turizmo krypčių, o Pekinas JAV laikraščiuose propagavo istoriją, pasak kurios, organai gaunami iš juos aukojančių savanorių.

Kinijos režimas paskelbė, kad nuo 2015 m. sausio 1 d. nutrauks organų įsigijimą iš mirties bausme nubaustų kalinių, ir tvirtino, kad jis veiksmingai remsis nauja savanorių aukų sistema.

2019 m. birželio mėn. ataskaita, kurią paskelbė Londone įsikūręs žmonių tribunolas, Pekino teiginį paneigė.

Ataskaitoje, po metus trukusio tyrimo, buvo pristatyta išvada, kad nustatyta oficialiai sankcionuota priverstinio organų išoperavimo praktika „reikšmingu mastu“ vykdoma Kinijoje, o praktikuojantys Falun Gong žmonės yra pagrindinis organų šaltinis.

Pagrindiniai Kinijos režimo persekiojami taikiniai nuo 1999 m. buvo dvasinės disciplinos Falun Gong, dar vadinamos Falun Dafa, adeptai.

Papildomai, teisės aktai įpareigotų Valstybės departamentą kasmet pranešti apie priverstinį organų surinkimą užsienio šalyse ir nustatyti užsienio pareigūnus bei subjektus, atsakingus už priverstinį organų rinkimą.

Tada šiems pareigūnams ir subjektams pagal įstatymus gali būti taikomos JAV sankcijos.

Teisės aktai taip pat uždraus JAV organų transplantacijos chirurgijos prietaisus eksportuoti į šias atsakingas už priverstinį organų atėmimą užsienio organizacijas.

„Atsiranda vis daugiau įrodymų, kad Kinijos komunistų partija rinko ir toliau renka organus iš persekiojamų religinių grupių, sąžinės kalinių ir kitų kalinių”, – sakoma senatoriaus Tomo Cottono pranešime.

„Šiuo įstatymu remiantis bus nustatyti ir nubausti KKP nariai, dalyvaujantys priverstiniame organų atėmime. Jau atėjo laikas Pekinui prisiimti atsakomybę už šiuos žiaurius veiksmus “.

Panašūs teisės aktai buvo priimti per ankstesnę kongreso sesiją praėjusių metų gruodį.

Šiais metais keturios skirtingos Virdžinijos valstijos apskritys priėmė rezoliucijas, kuriose smerkiamas priverstinis Kinijos vykdomas organų rinkimas.

 

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 488

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...