infa.lt

365 000 parašų, atiduotų už T.V.Raskevičiaus nušalinimą, keliaus pas Seimo pirmininkę

23 vasario
10:12 2021
Raimondas Grinevičius

Raimondas Grinevičius | Facebook nuotr.

Daug triukšmo ir spekuliacijų viešojoje erdvėje sukėlusi istorija su 365 000 piliečių parašų, atiduotų už tai, kad Seimo Žmogaus teisių komiteto pirmininkas, Tomas Vytautas Raskevičius būtų atstatydintas iš šių pareigų, – artėja link atomazgos. Bent jau tas jų popierinis variantas, t.y. tie atspausdinti lapai, kuriuos šios akcijos organizatorius, Raimondas Grinevičius, atsispausdino ir tvarkingai susegė į segtuvus, ką ir pademonstravo nuotolinės spaudos konferencijos bei pirmojo žygio į Seimą su jais metu.

Primename, jog ši istorija prasidėjo nuo to, kai buvo atkreiptas dėmesys į tai, jog Seimo ŽTK pirmininkas T.V.Raskevičius, pasak akcijos organizatorių, nedirba visai visuomenei, o daugumoje atvejų rūpinasi savo siauros mažumų grupės, kuriai priklauso pats, reikalais. Net savo Facebook paskyroje tą aiškiai įvardinęs skandalinga tapusia fraze:

„Mano svajonė, kad Lietuva dirbtų LGBT žmonėms”

Tiesa, kai ta frazė tapo paviešinta – šis Seimo narys niekaip jos nepakomentavo, o tiesiog užsiblokavo savo paskyrą nuo visuomenės akių, tuo netiesiogiai patvirtindamas tai, jog jis turi ką slėpti, nors yra viešas asmuo.

Kai tik buvo paskelbta ši peticija, žmonės ėmė masiškai joje pasirašinėti, ko pasekoje per 3 savaites buvo surinkta virš 365 000 parašų, iš kurių apie 20 000 buvo nurašyti į atskirus segtuvus, kaip programišiaus paleisto programinio roboto blevyzgų rezultatas. Taip, taip – T.V.Raskevičiaus gynėjai, išnaudoję ankstesnes priemones, davusias priešingus rezultatus – griebėsi sunkiosios artilerijos – absoliučiai neteisėtų veiksmų – trukdymo piliečiams išreikšti savo valią, tam panaudojant įstatymu draudžiamas ir baustinas priemones, tuo padarydami pačiam savo ginamajam meškos paslaugą, dar pablogindami savo ginamojo įvaizdį visuomenėje.

Vėliau prie tos gynėjų bangos prisijungė, kaip bebūtų keista ir signataras Zigmas Vaišvila, „Karžygys” kanalo youtube platformoje video laidos metu pareiškęs (laidą galima pamatyti Telegram kanale čia), jog spaudos konferencija Seime, kurios metu visuomenininkų buvo pristatyta situacija su surinktais parašais (konferenciją galima pamatyti čia), buvo surengta, galimai neteisėtai, apeinant galiojančius įstatymus ir pan., Minimoje Karžygio laidoje ši situacija buvo pateikta, kaip neigiama, o žmonės, kurie atidavė parašus už peticijoje paminėtus tikslus, – buvo gąsdinti pasekmėmis.

Po to minėtas youtube kanalas „Karžygys” paskelbė dar keletą vaizdo įrašų šia tema, viename iš kurių išsityčiojo iš parašų rinkimo organizatoriaus (paskutinė vaizdo įrašo minutė) tokiu būdu, kad sveikas žmogus vargu ar išdrįstų padorioje kompanijoje tai pakartoti. Tą vaizdo įrašą galima pamatyti Telegram „Lietuvos politikai” kanale, nes patys „Karžygiai” jį iš savo videotekos jau pašalino:

Tiesa, jau vos už dienos „Karžygio” komanda pajuto peržengusi bet kokias ribas, mat iš žiūrovų gauna nemažai pajamų kanalo išlaikymui, kurie po jų vaizdo įrašais ir socialiniuose tinkluose ėmė skelbti jog po to ką pamatė daugiau jokių pinigų jiems nemokės, – tada „Karžygiai” pabandė grįžti atgal, kaip jau minėjome, dalį savo įrašų ištrynę (padarę privačiais) ir bandydami paaiškinti savo poelgį tuo, jog esą buvo ne taip suprasti, jog kažkas ten buvo suklaidintas ir panašiai.

Šiuo metu istorija tęsiasi, tik jau visai kita linkme. Parašų rinkimo organizatorius, pasak „Karžygių”, jau ne kvailys ir ne „vaflis” (Kaip anksčiau buvo pareiškęs pats „Karžygys”), o pagarbos vertas vyras, todėl jie norėtų padaryti laidą su juo ir viešai išsiaiškinti šiuos klausimus. Nors ką čia aiškintis, pasak Raimundo Grinevičiaus, taip ir neaišku, mat pastarasis neturėjo su jais jokių reikalų, nieko jiems nėra skolingas ar įsipareigojęs. Ta prasme, viską ką nori aiškintis „Karžygys” – jam reikėtų aiškintis su pačiu savimi, kaip visos šios pasibjaurėtinos istorijos autoriumi, režisieriumi ir pagrindinio vaidmens atlikėju.

Na, o pagalbą išplėtoti šį parašų rinkimą suteikė (ir nemažą) Andrius Tapinas, viešai pareiškęs, (peržiūrėkite ir klausykite įdėmiai, kokia forma Lietuvos žurnalistikos pažiba perteikia savo mintis), jog „Jeigu protestai nepavyks, galima bus sakyti, jog vienas Raskevičius išdulkino 300 000 homofobų„.

Kaip matome, ši istorija jau apėmė labai plačius visuomenės sluoksnius, todėl infa.lt informuoja, jog šiandien ji vienu žingsniu priartėjo prie atomazgos, Raimondas Grinevičius, padedamas Viktoro Jašinsko šiuo parašus perduos Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen.

Perdavimo istorija irgi įdomi tuo, kad ilgą laiką Seimo pirmininkė tiesiog slapstėsi, prisidengdama „karantinu”, nors, kaip jau infa.lt portalas yra rašęs anksčiau, prieš tai priėmė pas save TV šoumeną Arūną Valinską. Galima spėti, jog atidėliojo jautraus klausimo dėl koalicijos partnerio nušalisprendimo svarstymą.

Kai akcijos organizatorius pamatė, kad tokiu būdu norimo rezultato pasiekti nepavyks – jis kreipėsi į opozicines partijas prašydamas pagalbos, perduodant oficialiai parašus ir padedant inicijuoti Seime su peticijos reikalavimais susijusius procesus.

Ir čia reikia pasakyti, jog opozicinės politinės partijos sutiko ir palaikė šią visuomenės iniciatyvą, apie ką viešai pasakė ir pats didžiausios opozicinės partijos lyderis Ramūnas Karbauskis (vakar dienos Respublikos pranešimas).

Ir čia įvyko stebuklas – kai tik tapo žinoma, kad PETICIJOS istorija rado palaikymą Seime, tą pačią valandą, Raimundui dar esant Seime, kur tarėsi su partijų atstovais atėjo pranešimas iš Seimo kanceliarijos, kad Seimo pirmininkė, Viktorija Čmilytė-Nielsen galės jį priimti šiandien 16.00 valandą.

Laukite tęsinio.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 1 420

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Anonymus    -  2021-02-23, 16:40

    Kas ta anoniminė grupė kuri rinko šiuos parašus? Lauksime patikslinimo.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Vidmantas    -  2021-02-23, 20:14

      tookiam pridurkuj anonysmooui , pasidomek , negi reiks uz pirstuko laikant , parodyt , isdraskytasubuniu su zigmuku vaisvika , karzygiu gauja i putlerio sy lukashystu subinlaiziais , kaip surast info

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Anon    -  2021-02-23, 20:33

    Ar čia gražuliuko draugas apsireiškė?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Laukiu ŠS šulo fantomaso rašinėlio šia tema....

Gal tai karo uz demokratija viena is priežasčių?...

Rusija, net linkėdama blogo Lietuvai (o tai netiesa), neturėtų daryti nieko. Mes patys tarpusavyje gerkles...

Tai mes bet kuriuo atveju ten liksim :) Klausimas tik kokio dydžio šukės bus ir...

Niekas nenori mirti...

Vakarai nurodo Kiniją ir Rusiją kaip savo strateginius priešininkus, tačiau ekonominiai Vakarų rodikliai kur kas...

Išpuoselėtas šunsknukis, už jo interesus mėsai tinka bet kokio amžiaus....