infa.lt

Džo Baidenas paskelbė naują kursą prieš Rusiją – „Amerika sugrįžo”

05 vasario
16:02 2021
Džo Baidenas

REUTERS

Neseniai inauguruotas JAV prezidentas Džo Baidenas (Joe Biden) paskelbė pasikeitęs santykius Maskvos atžvilgiu, praneša „Reuters“.

„Mes nedvejodami padidinsime išlaidas Rusijai“, – sakė jis savo pirmojoje programinėje kalboje apie Vašingtono užsienio politiką.

Valstybės vadovas pabrėžė, kad JAV „nebesitrauks agresyvių Rusijos veiksmų akivaizdoje“. Jis priminė, kad per pirmąjį telefoninį pokalbį su Rusijos vadovu jis Vladimirui Putinui tuoj pat „leido suprasti“, kad santykiuose vyksta atvirkštinis perkrovimas.

Kalbėdamasis su JAV Valstybės departamento pareigūnais, Amerikos prezidentas keletą kartų paminėjo Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno vardą ir pareiškė, kad jis turėtų būti paleistas besąlygiškai.

„Rusijos pastangos užgniaužti saviraiškos laisvę ir taikius susirinkimus kelia didelį rūpestį mums ir tarptautinei bendruomenei“, – pažymėjo Baidenas.

Pasak jo, naujoji Baltųjų rūmų politika Rusijos atžvilgiu iš esmės skirsis nuo tos, kurią vykdė jo pirmtakas Donaldas Trampas (Donald Trump). „Amerika sugrįžo“, – reziumavo jis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 230

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....