infa.lt

Europos Sąjunga oficialiai paragino Rusijos valdžios institucijas paleisti Navalną

04 vasario
07:44 2021

Europos Sąjunga paragino Rusijos valdžios institucijas nedelsiant paleisti opozicijos politiką Aleksejų Navalną iš kalėjimo. Oficialiame pareiškime, paskelbtame ES Tarybos interneto svetainėje, nurodoma, kad Europos šalys smerkia Maskvos teismo sprendimą, laiko jį nepriimtinu, politiškai motyvuotu ir prieštaraujančiu Rusijos Federacijos tarptautiniams įsipareigojimams žmogaus teisių srityje.

„ES ragina nedelsiant ir besąlygiškai išlaisvinti Navalną, taip pat tuos piliečius ir žurnalistus, kurie buvo sulaikyti už savo teisę į taikų susirinkimą ir žodžio laisvę“, – sakoma pareiškime. ES Taryba taip pat priminė, kad 2017 m. Europos žmogaus teisių teismas Aleksejaus Navalno nuosprendį „Yves Rocher” byloje pripažino savavališku ir nepagrįstu.

Europos Sąjungos teigimu, įvykiai šalyje patvirtina nuolatinę neigiamą spaudimo opozicijai, pilietinei visuomenei ir nepriklausomai spaudai Rusijos Federacijoje tendenciją. Būsimame susitikime ES iškels Aleksejaus Navalno įkalinimo temą ir aptars galimus tolesnius veiksmus.

Anksčiau panašų pareiškimą padarė JT Žmogaus teisių biuras.

Užvakar, vasario 2 d., Maskvos Simonovskio rajono teismas patenkino FSIN ieškinį ir pakeitė Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno lygtinę 3,5 metų bausmę „Yves Rocher“ byloje realiu laisvės atėmimu.

Laiką, kurį jis praleido namų arešte, teismas politikui įskaičiavo kaip laisvės atėmimo bausmės laiką, skaičiuojant pagal formulę „vienas prie vieno“. Atsižvelgdamas į namų areštą, Navalnas bendrojo režimo kolonijoje praleis 2 metus ir 8 mėnesius.

Laikant jo areštą neteisėtu ir protestuojant prieš tai, sausio 23 ir 31 dienomis, taip pat po nuosprendžio paskelbimo vasario 2 d., Rusijoje įvyko plataus masto protestai, kuriuose iš viso buvo sulaikyta daugiau nei 10 tūkstančių žmonių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Myndė    -  2021-02-04, 11:19

    O ES neragina Ukrainos neuždarinėti savo TV kanalų be jokių teismų ir tyrimų, vien todėl, kad kažkam kažkas rodosi?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....