infa.lt

Navalnui skirta reali laisvės atėmimo bausmė

03 vasario
09:07 2021
Aleksejus Navalnas teismo metu

youtube kadras

Maskvos Simonovskio rajono teismas patenkino FSIN ieškinį ir pakeitė Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno lygtinę 3,5 metų bausmę „Yves Rocher” byloje realiu laisvės atėmimu. Laiką, kurį jis praleido namų arešte, teismas politikui įskaičiavo kaip laisvės atėmimo bausmės laiką, skaičiuojant pagal formulę „vienas prie vieno“.

Vakarų šalys paragino paleisti Navalną. Oficiali Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Zacharova rekomendavo jiems nesikišti į Rusijos Federacijos reikalus ir spręsti savo problemas. Sprendimas dar neįsiteisėjęs, šalys turi dešimt dienų apeliacijai.

Olga Michailova, Navalno advokatė: „Pateiksime apeliaciją ir informuosime Europos Tarybos Ministrų Komitetą, kuris užsiima Europos Teismo sprendimų įgyvendinimu ir stebėsena, kad jo priimtas sprendimas nebuvo įvykdytas Rusijos Federacijoje.”

Teisme Aleksejus Navalnas vėl apkaltino Rusijos valdžią noru įbauginti žmones:

„Pagrindinis dalykas šiame procese yra ne tai, kuo tai baigsis man, nesvarbu, ar jie mane pasodins į kalėjimą, ar ne. Pasodinti mane apskritai nėra sunku šiuo ar kitu klausimu. Svarbiausia priežastis kodėl tai vyksta – įbauginti kuo daugiau žmonių. Tai veikia pat: pasodinkime vieną, kad išgąsdintume milijonus“.

Teismas sutiko su FSIN argumentais, kad Navalnas nevykdė jam paskirtų įpareigojimų, susijusių su atidėta bausme: laiku neatsižymėjo kriminalinėje-vykdomojoje inspekcijoje.

Antikorupcijos fondo įkūrėjas buvo areštuotas sausio 17 dieną, grįžęs į Maskvą iš Berlyno, kur buvo gydomas po apnuodijimo. Navalnas kaltina Kremlių pasikėsinimu nužudyti. Valdžia tai neigia.

Kaip praneša OVD-Info, teismo dieną šimtai Navalno šalininkų buvo sulaikyti Maskvoje, Sankt Peterburge, Omske ir Iževske.

Vakarų šalys nedelsiant sureagavo į Navalno teismą. Europos Taryba pareiškė, kad sprendimas prieštarauja Rusijos įsipareigojimams žmogaus teisių srityje.

Oficialiame Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono „Twitter“ puslapyje pasirodė įrašas tiek prancūzų, tiek rusų kalbomis.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis sakė nepripažįstantis teismo sprendimo.

JAV valstybės sekretorius savo „Twitter“ išreiškė susirūpinimą dėl Rusijos valdžios veiksmų Navalno atžvilgiu.

Praėjusį sekmadienį Rusijos miestuose vyko masiniai Navalno palaikymo mitingai. Protestų metu buvo sulaikyta per penkis tūkstančius žmonių.

„JAV, Didžioji Britanija ir Vokietija paragino paleisti Aleksejų Navalną. ES bendrą poziciją dėl Navalno šią savaitę pristatys ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellas. Tačiau Vladimiro Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas pareiškė, kad Maskva nesiklausys mentorinių pareiškimų iš užsienio Aleksejaus Navalno atžvilgiu, pabrėžęs, kad šis procesas yra išskirtinai Rusijos vidaus reikalas “.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....